lauantai 18. tammikuuta 2020

Kosmetiikkahamsteri vai pihistelijä


Tää aihe on kiehtonut jo jonkin aikaa ja ajattelin tehdä siitä ihan oman postauksen.
Etenkin nyt kun kosmetiikasta bloggaan itsekin, seuraan monia muita kosmetiikkarakastajia.
Miettinyt monesti onko se määrä, jota itse kosmetiikkaa käytän ja ostan, liikaa.
Ja mikä on liikaa? Se mikä mulle on liikaa, voi toiselle olla liian vähän ja päinvastoin.

Näin jokin aika sitten Instagramissa postauksen, jossa oli esitelty kaikki erään kosmetiikkahamsterin kosmetiikkamäärä ja se oli valtava.Valtava, ollakseen yhden ihmisen käytössä oleva kosmetiikkamäärä, etenkin kun kyse on kuitenkin ennenpitkää pilaantuvista tuotteista ja toisaalta, jokaisen tuotteen käyttöikä on varsin pitkä, olis sitten kyse huulipunasta tai meikkivoiteesta.

Musta tämä omakohtainen kokemus oli mielenkiintoinen, sillä ihminenhän vertaa itseään monesti toisiin ja koin että mulla oli siihen hetkeen asti ollut paljon (liikaa) kosmetiikkaa yhden ihmisen tarpeisiin, mutta sain ehkä jonkinlaisen synninpäästön.

Mutta, vaikka mun kosmetiikkamäärä on murto-osa siitä, sekin on mielestäni yhdelle ihmiselle paljon.
Siksi kierrätän kaikki itselle sopimattomat tai turhat tuotteet eteenpäin, perheelle ystäville sekä arvontoihin. Toki tämä vaikuttaja tekee varmasti samoin, mutta se ei nyt ollut pointti vaan enemmänkin se, minkä koen olevan itselleni liikaa.

Kosmetiikkarakkaus on myös hyvin ristiriitaista. Toisaalta rakastan sitä tunnetta, kun löydän jonkin aivan ihanan tuotteen ja saan käyttää sitä päivästä toiseen. Toisaalta toivon, että tuotteet kuluisivat nopeammin, jotta pääsisin testaamaan seuraavaa.Tuttua?

Olen ratkaissut ongelman osittain sillä, että vaihtelevan tuotteita jonkin verran ja käytän vaikkapa aamuisin ja iltaisin eri seerumia/silmänympärysvoidetta tms jolloin saan kulutettua useampaa tuotetta samaan aikaan. Tosin silloin kun testaan vaikka yhteistyötä varten tuotteita, pysyttelen yhdessä jotta saan parhaimman lopputuloksen ja osaan antaa arvosteluni rehellisemmin.


Ostan itse kosmetiikkaa kuukausittain, mutta tuotteet ja määrä vaihtelee.
Viime vuonna kulutin ehkä keskimäärin 60-80€ kuussa ja se sisältää kaiken käyttökosmetiikan,
kuten hiustuotteet. ja kosmetiikkajoulukalenterit ja kauneusboxit.
Minusta se ei ole kosmetiikkabloggaajalle paljon, mutta onko se silti liikaa?

Olen tehnyt paljon yhteistöitä ja ajatellut sen niin, että on järkevämpää tehdä yhteistöitä kosmetikan osalta kun kirjoitan blogia jokatapauksessa, ennemmin kuin ostaa kaiken itse. Toisaalta, ihan näin paljoa ei tulisi ostettua itse joten yhteistöiden kautta blogissa on paljon laajemmin kosmetiikka-aiheista sisältöä.

Tänä vuonna tarkoitus on pyrkiä kuluttamaan ensisijaisesti omasta varastosta. En siis hanki mitään tarkistamatta ensin, onko mulla jo jemmassa jokin vastaava tuote.

Niin helposti tulee sorruttua kaikkiin ihaniin uutuuksiin, edullisiin tarjouksiin...joka kerta kun käyn kaupassa, kurkkaan kosmetarjonnan, puhumattakaan nettikaupoista. Niissä surffaaminen ajankuluksi pitäisi kieltää :)


Mulla on kuitenkin aika hyvin hanskassa kulutus,  voin laadukkaasta tuotteesta maksaa enemmänkin mutta toisaalta helpoiten tulee hamstrattua edullisia tuotteita kuten naamioita, huulikiiltoja ja mitä näitä nyt onkaan. Siksi mä tykkään edullisesta markettikosmetiikasta, koska niitä tuotteita on mahdollisuus ostaa ihan jokaisella.

Vaikka on kiva kokeilla arvokkaampiakin tuotteita, ne eivät ole jokaisen saatavilla ja siksi täällä testaillaan tuotteita ihan laidasta laitaan.

Mulla nopeiten kuluu kaikki suihkusaippuat ja hiustuotteet, ehkä vartalovoiteetkin mutta muut hitaammin ja meikit on ihan oma lajinsa, sillä ne ei meinaa kulua ei sitten millään.
En silti jaksa aloittaa mitään pannuprojektia, vaan kulutan omaan tahtiin ja katsotaan loppuuko ne joskus.

Tunnustaudun ehkä enemmän kosmetiikkahamsteriksi kuitenkin, mutta tässä kohtaa vedän ehkä kuitenkin ennemmin vajarit kuin överit! En siis ole överi hamsteri jonka kaikki kaapit tursuaa kosmetiikkaa, vaikka mies voi olla asiasta eri mieltä :)

Musta ois kiinnostaa tietää mikä teidän mielestä on kohtuullista, mikä liikaa? Pursuaako siellä kaapit kosmetiikasta?
Ootteko koskaan laskeneet paljonko rahaa kuluu kosmetiikkaan tai onko sillä edes väliä?

Maikku

26 kommenttia:

 1. Kiva postaus❤ Kyllähän sitä rahaa menee kosmetiikkaan mutta se tuo niin paljon iloa ja koen sen hyvinvointins, itsestä huolehtimisena niin psyykkisesti kuin fyysisesti. Itsekin testailen paljon kosmetiikkaa..itse asiassa en varmaan tajuaisi ostaakaan niitå tuotteita ellen olisi testannut. Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tykkäät ♥ Olet Niin oikeassa, kosmetiikka ja itsestään huolehtiminen tuo iloa, eikä sitä voikaan rahassa mitata. Kas kun en hoksannut itse tätä puolta ollenkaan :) Ja totta tuokin, ettei kaikista huipputuotteista tietäisi, jos ei olisi itse kokeillut ja siksi onkin kiva jakaa kokemuksia muille!

   Ihanaa viikonloppua ♥

   Poista
 2. Oli kiva lukea postaustasi! Samalla mietin, että millainen kosmetiikan ostaja olen. Tyttärille ostan ja heillä kosmetiikkaa kuluu enemmän kuin itselläni. Itselleni ostan maltillisemmin. Villalankojen ostamisessa olen villalankahamsteri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, kiva että pidit siitä ja kävit kommentoimassa ♥ Itsekin tykkään lukea sellaisista asioista, jotka saavat mut pohtimaan omaa käyttäytymistäni.
   Meillä kaikilla on varmasti ne omat "heikkoutemme", mulla kosmetiikka ja sulla siis villalangat :)

   Poista
 3. Viisasta pohdintaa! Oon täysin samoilla linjoilla sun kanssa. En itse halua olla bloggaaja jonka kaapit täyttyy purkeista, jotka sitten saa vanhennuttuaan kipata roskiin. Pyrin käyttämään loppuun kaiken minkä ostan/ saan, ellei tuote sitten ole niin huono ettei sitä vaan kannata käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tämä linja on varmasti yleisin, tässä kulutusyhteiskunnassa on ihan fiksua elää juuri niin että sen minkä ostaa/saa, käyttää loppuu tai laittaa eteenpäin.
   Kaapit täyttyy jokatapauksessa.

   Poista
 4. Kiva postaus ja mielenkiintoinen aihe. Olen itsekin usein miettinyt omaa tahtoani kuluttaa kosmetiikkaa. Kun tuotteita on niin paljon niin en pihistele käytössä vaan levitän etenkin ihonhoito tuotteita ihan ronskilla kädellä 😅 siksi kuukauden loppuneissa näkyykin usein aika iso saalis mikä voi kauhistuttaa monia.

  Olen jo pitkään tiennyt että mulla on kaapeissa kosmetiikkaa aivan liikaa ja yli omien tarpeiden. Nyt kun olen muuttamassa ja pakkailen pulloja ja meikkejä laatikoihin niin todella tajuan että tämä on ihan järjetöntä. Usein annan kyllä tuotteita eteenpäin koska tiedän etten yksinkertaisesti tässä elämässä ehdi kaikkea yksin käyttää. Mutta minkäs teet suuren rakkauden ja harrastuksen eteen. Toisaalta bloggaajana koen että minulla on vähän velvollisuuskin testata ja kirjoittaa monista tuotteista jolloin niitä myös kaapeista aika reilusti löytyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tästä aiheesta tykätään :) Mä läträän kans ihon huolella kosmetiikan kanssa, enkä säästele etenkään ihonhoidossa. Siksihän ne tuotteet toisaalta hankitaankin. Tän kosmetiikkabloggaamisen yks oikeastaan välttämättömyyskin on se, että tuotteita käytetään kunnolla, jotta on mistä ammentaa omia kokemuksiaan jaettavaksi.

   Se on just näin, jos tälle "alalle" ajautuu, tottakai täytyykin olla kosmetiikkaa.
   Muutto on kyllä hyvä kohta inventoida ihan kaikkea, sitä täytyiskin muuttaa säännöllisin väliajoin niin tilis siivottua kaikki laatikot ja kaapit kerralla kuntoon :)

   Poista
 5. Hyvä postaus! Olin ennen sellainen että käytin jotain ihonhoitotuotteita ja jonkun aikaa, laitoin sitten kappiin ja otin muita käyttöön. Siinä vaiheessa homma kuitenkin karkasi käsistä, tuotteita pilaantui eikä oikein mitään saanut loppumaan.
  Nykyään käytän kerrallaan vain yksiä tuotteita, näin niitä saa kulumaan ja loppumaan järkevässä tahdissa. En hamstraa luonnonkosmetiikkaa kun ei se säily kaapissa vuosia. Pyrin ostamaan kulutuksen mukaan :) ripsivärejä tai meikkivoiteita on kerrallaan avattuna ihan ykköskappaleet, näin ne saa kulumaan eikä mitään mene pilalle. Luomivärien suhteen homma on kuitenkin toinen, siitä ei puhuta mutta eipä ne pilalle menekään ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oon tehnyt samaa joskus ja siitä viisastuneena nyt käytän ennemmin samaan aikaan useampaa samantyylistä tuotetta jotten kävis noin vaikka pyrinkin yhteen kerrallansa.
   Luomivärit on siitä kiitollisia, ettei ne pilaannu :D

   Poista
 6. En nyt lähde arvioimaan määriä, sillä joku voi kerätä kosmea siinä missä itse mukeja. Ostan niitä ihan suosikkituotteita, jotka on parhaita ja sitten erikoistuotteita eli nyt vaikka esimerkkinä Disney-punat. Välillä sorrun aleihin ja muuten vaan halpaan, mutta olen yrittänyt pinnistellä, että koska saan testiin jo määrääni enemmän, että pitäytyisin niissä. Mutta kun testituotteesta tulee esim. suosikki, niin sitä on pakko ostaa lisää.

  Juu laitan useille tyttärille, miehen veljen tyttärille, kaikille ystäville ja sukulaisille ja vielä arvontoihin ylimääräiset. :)

  Ihanaa viikonloppua Maikku. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin, jokaisella on omat ihastuksensa :) Tosin kosmetiikassa on se huono puoli, että se pilaantuu jossain vaiheessa. Erikoistuotteet on kyllä kiva sijoitus, samoin mä pyrin ostamaan kiinnostavista tuotteista ne kausituotteet/tuoksut koska niitä ei muutoin saa.Tänään just surin kun ei TBS:n ihanaa päärynäntuoksuista vartalojugurttia ole saatavilla, niisk.

   Kierrättäminen läheisille on parasta, mullakin taitaa olla vielä jokunen tuote arvonta palkinnosta tallessa. Oli aika ruhtinaallinen voitto :)

   Leppoisaa sunnuntaita ♥

   Poista
 7. Aiemmin taisin olla enemmän 'hamsteri' kuin nykyään. Minulla on kyllä käytössä kokonainen peilikaappi vain minun kamoille, että toisaalta voisin kyllä vieläkin ostaa vaikka kuinka paljon. ;) Mutta en tiedä, kai sitä tulee vain ostettua aina tarpeeseen, kun se edellinen on loppunut. Ja olen melko varma, että en meikkaa ihan niin usein kuin ennen ja se johtuu siitä, että tällä hetkellä en ole työelämässä. Että senkin takia sitä kosmetiikkaa kuluu hiukan vähemmän. Mutta kuitenkin, rakastan hyvää, laadukasta kosmetiikkaa ja laittautumista yms. :) En ole kyllä koskaan laskenut, että kuinka paljo rahaa kuluu kosmetiikkaan yms. En usko, että ihan hirveästi, koska kalleimmat tuotteet joita ostan kestävät pitkään (esim. eyeliner). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös oma peilikaappi. mutta tunnustan että se on ihan täynnä.
   Tavoite onkin nyt saada sitä tyhjennettyä jotta olisi vain yksi tuote per laatu käytössä.
   Kotona ollessa tulee mullakin meikattua vähemmän, se on selvä ja silloin meikit kuluukin hitaammin.

   Laadukas kosmetiikka on panostus itseensä ja mikä onkaan sen tärkeämpää!
   Meikkien yksittäishinta voi olla joskus paljonkin, mutta kun ne kestää kauan, niin loppupeleissä voi tulla ihan edulliseksikin.

   Poista
 8. Se onni tuosta jälkikasvusta on että aina kun tarvitsee sitä "vähän parempaa" ehostusta niin apua löytyy. Joku aika sitten kävimme työkavereiden kanssa viettämässä iltaa ja tytär heti lupautui meikkaamaan minut, en ollut edes kuullut kaikista aineista/merkeistä mitä hän meikkikaapistaan kaivoi:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa, sulla on huikea "luontaisetu"! Mä taas olen itse ollut se, joka meikkaan ystäviä kun on lähdetty ulos mutta oispa kiva olla vaihteeksi meikattavana.

   Iloa päivään ♥

   Poista
 9. Hamsteriosaston puolelle taitaa mennä ;) MUTTA yritän kuluttaa kaikki itselleni sopivat tuotteet loppuun. Mä kans teen niin, että vuorottelen tuotteita. Esim hellyttävät tuotteet aiheuttavat mun herkälle iholle punoitusta, mutta pari kertaa viikossa käytettynä ovat ok. Kivaa sunnuntaita sulle❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että muitakin :) Tuo se onkin hyvä että pyrkii kuluttamaan tuotteet loppuun. Vuorottelu on kivaa, koska siten pääsee kokeilemaan samanaikaisesti useampia tuotteita.
   Heleyttävät tuotteet on todella ihania, hyvä että pystyt niitä tuollatavoin käyttämään!

   Mukavaa päivää ♥

   Poista
 10. Kosmetiikkarakkaus on täälläkin kukoistanut aina
  Olen kuitenkin järkevöitynyt ostoissani ja ostan tuotteita vain tarpeeseen.
  Arjessa käytän päivittäin ripsi-ja kulmaväriä,sekä huulipunaa. Näitä pitää olla.
  Ja voiteita rakastan myös. Ennen purkkeja oli pilvin pimein, mutta nyt hankin uuden kun joku loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minäkin sitten joskus taas järkevöitän kulutustani :) Toisaalta mun kosmetiikkarakkaus on päässyt roihahtamaan vasta nyt kun on ollut aikaa itselle ja tätä ennen olen itsekin tehnyt hankintoja todella maltillisesti ja vain tarpeeseen.

   Poista
 11. Kaksi vuotta sitten olisin sanonut, ettei kosmetiikkaan kulu juuri mitään, eikä ole ylimääräisiä varastoja, mutta minuun on (jännä juttu sinällään, khih) iskenyt melkoinen kosmetiikkakärpänen, joten tuotteita laidasta laitaan kyllä riittää... Jos HerraMieheltä kysytään, niin varmasti ihan liikaakin, mutta onneksi miehiltä ei tarvitse kysyä ;) khih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se on aika ymmärrettävää ja vähän välttämätöntäkin:) Oriflamella on kyllä laaja valikoima ihania tuotteita ja ne vaihtuu myös ahkeraan ja kokoajan tulee jotain uutta, ihanaa ♥

   Poista
 12. Kosmetiikka voi olla koukuuttavaa. Itsekin kaupoissa tsekkaan aina tarjonnan, mutta hyvin herkkäihoisena voin käyttää vain harvoja ja valittuja (=hinnakkaita) tuotteita, joten kotona määrät ovat pieniä. Vain se tarpeellinen;)

  VastaaPoista
 13. Minä en ole kiinnostunut kosmetiikasta, mutta saahan siihen kuitenkin kulumaan jonkin verran rahaa ihan minimihankintoihin. Ostan vuodessa kaksi kasvovoidetta, 2 ripsiväriä ja ehkä 12-18kk välein meikkivoiteen. Ripsiväri ja meikkivoide ovat aina samat :D Silloin tällöin ostan jonkun rajauskynän tai uuden huulipunan. Minulla kestäisi ripsivärit ja meikkivoiteet pidempäänkin, mutta joudun hygienia- ja säilyvyyssyistä heittämään niitä pois ennenkuin ovat pilalla. Talveksi mulla on aina Elizabeth Ardenin seerumi ja se on ainoa kallis kosmetiikka, jota hankin. Ystäväni on kosmetiikkahamsteri ja häneltä saan välillä kokeiltavaksi näytetuotteita. Mikään niistä ei jää käyttööni. En saa aikaiseksi käyttää edes silmänympärysvoidetta :D

  VastaaPoista
 14. Mun oneglma on se, että haluan kokeilla aina uusia tuotteita, ja uskon, että kosmetiikka kehittyy vuosi vuodelta.

  Ostelen kohtuuhintaista kosmetiikkaa, ja olen tarjoushamsteri. mahtavinta on se, että tekee löydön edukkaasti - saan siitä oikeasti tyydytystä.

  Iloa <3<3!!

  VastaaPoista
 15. Kosmetiikkahamsteri täällä. En halua edes laskea, aivan liikaa kuluu. Sopiva määrä olisi se, että on se avattu + yksi tuote varalla. Huulipunia on aivan liikaa, samoin luomivärejä. Ja plus kaikkea muuta. Mitä teen kaikilla niillä primereillä? Nyt olenkin alkanut satsaamaan enemmän travel-kokoisiin tuotteisiin, niin kuluvat nopeammin eikä kyllästytä.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Goodiebox I Syyskuu

Syksy on virallisesti saapunut, joten aika oli myös avata syyskuun Goodie-box. Teemana Syyskuussa on onnellisuus, saatteessa kehoitetaan: &q...