Pitkästä aikaa olisi reseptiä tulossa.
Mä olen koittanut vältellä vehnää ja siksipä leivonnaisissakin käyttänyt usein gluteenittomia jauhoja.
Teinin rippijuhliin tein herkullisen Brita-kakun ja koska sitä ei juuri juhlista jäänyt, päätin tehdä juniorin synttäreiden kunniaksi samanlaisen. Oli mulla toinenkin syy leipoa, nyt taas ryhdistäytyminen elämänmuutoksen suhteen käynnissä, joten syötiin herkkuja vielä kun voitiin.
Hah.
Sitten leipomaan...
BRITAKAKKU
Pohja:
150g voita
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
Marenki:
1 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Kakkupohjan ohje:
-Vaahdota pehmeä rasva sekä sokeri, lisää siihen keltuaiset yksitellen ja hyvin vatkaten.
-Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe, lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.
-Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille .
Marengin ohje:.
-Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
-Levitä marenkia taikinan päälle, käytä apuna vaikka nuolijaa jotta saat marenkin levitettyä tasaiseksi.
-Paista 175 asteessa n 20-25 minuttia, kunnes marengin pinta on kullanruskea.
-Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se puoliksi.
Koristelu + täyte
-3 dl kuohukermaa
-2 dl Vanillaa vaahdotettuna
-Vatkaa kerma ja Vanilla erikseen
-Laita alimmalle levylle puolet molemmista ja halutessasi marjoja
-Päälle loput vaahdoista ja koristele marjoilla
Hyvä vinkki on se, että kakun pohjan voi leipoa etukäteen ja pakastaa.
Itse tein juuri näin ja helpotti juhlavalmisteluja.
Tämä on kyllä yksi mun suosikki kesäkakuista.
Onko siellä kakuteltu tänä kesänä?
Entä maistuuko Britakakku?
Ihanaa päivää,
Maikku
Voi ihan juuri alkoi tekemään mieli kakkua. Tein juhannuksena viimeksi britakakkua ja voi kuinka se oli hyvää.
VastaaPoistaMä uskon, mulla kans jos katselen yhtään kakkukuvia :)
PoistaAIna varma valinta! <3
VastaaPoistaNiin on :)
PoistaBritakakku on niin kesän herkku!
VastaaPoistaKiitos vinkistä, noita jauhoja pitää kokeilla.
Ihanaa viikkoa!
Juu kannattaa, jos vatsa yhtään oireilee vehnästä :)
PoistaSamoin ♥
Voi mitä herkkua!
VastaaPoistaOn yksi minunkin suosikeista, tälle kesälle sitä vain ei ole tullut vielä tehtyä.
Mukavaa maanantaita! <3
Vielä on kesää jäljellä ;)
PoistaMukavaa loppuviikkoa ♥
Kyllä ja makuinenkin :)
VastaaPoista