maanantai 1. huhtikuuta 2019

Miten kehittyä bloggaajana?

*Sisältää Affiliatelinkin

Kun reilu kolme vuotta sitten kirjoitin ensimmäisen blogijulkaisun,
mulla ei ollut mitään haisuakaan siitä millainen blogin pitäisi olla ja miten täällä
blogistaniassa "kuuluu olla".
Olen täysin itseoppinut ja monesti myös kantapään kautta, poimien vinkkejä sieltä täältä,
useimmiten jo  kauemmin bloganneiden konkareiden blogeista tai vinkeistä.

Opin, miten tärkeää on verkostoituminen, vieraileminen muiden blogeissa, jättää kommentteja ja puhutella lukijaa omassa blogissaan, jotta saadaan syntymään vuorovaikutusta.

Kun kävin loppuvuodesta läpi vanhoja, alkuajan kirjoituksia, hymyilin itselleni lempeästi.
Voi miten paljon olenkaan oppinut näiden vuosien varrella. Ihan kuvista, tekstistä lähtien.
Annan itselleni suosiolla anteeksi osaamattomuuteni, koska palava halu kirjoittaa ja jakaa kuvia oli alussa suurempi kuin taitoni.

Toki kehittymisen varaa on edelleenkin, mutta blogi on muotoutunut näköisekseni ja tyylini
kuvata asioita tai valokuvat, on myös osa minua. Olen koittanut näissäkin kehittyä, mutta tykkään tietystä rosoisuudesta elävässäkin elämässä,  persoonallisuuteni saa siis näkyä ja se erottaakin meidän kaikki toisistaan.

Suurin oppikouluni oli bloggaamisen eka vuosi, jolloin jouduin hyvin yksinkertaisiinkin asioiden hakeamaan apua. Vaikka blogger on alustana helppo, sitäkin piti opetella käyttämään.
Onneksi netistä löytyy hyvin apuja. Silti hyvinkin yksinkertaisiin asioihin vierähti tuntikausia.

Toisena vuotena blogiin alkoi löytyä tietynlainen tyyli, huomasin että tietyt aiheet toistuvat  ja toisia julkaisuja luetaan enemmän  kuin toisia. Silti ajattelin, että siitä huolimatta että kaikki kauneuteen liittyvä kiinnostaa selkeästi eniten, haluan kirjoittaa myös muista mulle tärkeistä asioista.
En kuitenkaan oikein tiennyt miten muokata mitään, ilman apua.

Asia jäi hautumaan kunnes viime syksynä huomasin Tiia Konttisen ilmaisen workshopin, johon liityin saman tien mukaan. Sain viikottain hyviä vinkkejä bloggaamisen eri osa-alueista ja niitä pohdittuani teinkin pieniä muutoksia.

Tiia on täysin itseoppinut, bloggaaja alunperin itsekin ja on kehittänyt workshopin sekä valmennukset ihan omista tarpeista ja kokemuksistaan.

Lopulta lähdin mukaan Tiian maksulliseen blogivalmennukseen, koska olin jo pitkään miettinyt että haluan kehittää sekä blogia että itseäni bloggaajana.
Miksikö, no jotta se palvelisi mahdollisimman hyvin lukijaani eli juuri sinua.

Tuntui että blogi polkee jotenkin paikallaan ja halusin asteen ammattilaisempaa tai selkeämpää otetta tekemiseeni, jotta blogi on myös miellyttävämpi lukea.

Koska olin jo kauan tätä kirjoittanut, jouduin tekemään paljon töitä valmennuksen aikana jotta sain "korjattua" virheitäni ja kävin mm jokaisen tunnisteen läpi ja voin kertoa että se oli iso homma.
Niitä kun oli kertynyt satoja.

Blogi sai kategorioita, jotta sinun on helpompi löytää vaikka kaikki koiriin liittyvät postaukset.
Tyylistä muodostui blogivalmennuksen aikana vähän selkeämpi ja oikeastaan on enemmän
muutoksia jotka eivät näy millään tapaa ulospäin, mutta auttavat minua ja sitä myöden myös
sinua löytämään  ja  lukemaan blogia.


Otin Bloggaajasta Ammattilaiseksi  valmennuksen vakavasti, sillä sijoitin siihen sievoisen summan rahaa ja valmistaudun tekemään töitä sen eteen. Kaikki ei ole kuitenkaan edennyt ihan valmennuksen aikataulussa ja paljon on vielä tekemistä, mutta materiaali ei katoa mihinkään ja voin aina palata vaikka valmennuksen alkuun, jos siltä tuntuu.

Olen myös saanut tuloksia, blogi löytyy entistä paremmin koska lukijamäärä on kasvanut tasaisesti.
Toki toivon, että jatkaakin kasvuaan jotta kaikki yhteistyökumppanini saavat mahdollisimman hyvin näkyvyyttä.

Sekin on yksi syy siihen, miksi halusin tähän satsata. Tykkään tehdä yhteistöitä ja vinkata sinulle kaikista uusista mielenkiintoisista tuotteista joita pääsen yhteistöiden kautta kokeilemaan.

Mutta toisaalta haluan pitää blogissani ne aiheet, jotka mulle on itselleni lähellä sydäntä vaikkei ne niin suosittuja olisikaan. Niillekin on omat lukijansa, enkä halua heitä pettää jotka ovat alusta asti kulkeneet mukanani niiden ihan arkisien asioiden parissa - kuten My Dayt ja koira-aiheiset postaukset.

Mulle tämä valmennus antoi todella paljon. Toisaalta, nyt jälkikäteen miettien, tämä olisi ollut hyvä käydä jo ennenkuin ensimmäistäkään postausta olisin kirjoittanut tai ihan alussa, sillä nyt oli kertynyt myös paljon korjattavaa. Jos olisin hyvin oleellisia asioita tiennyt jo alussa, olisin välttänyt nämä mutta toisaalta, tässä tuli käytyä lähes jokainen julkaisu jollain tapaa läpi ja se oli kokonaisuuden kannalta hyväksi.

Nyt blogi on yhtenäisempi myös niiden alkuaikojen postausten kanssa.
Vaikka valmennuksessa edetään suht verkkaiseen tahtiin ja jossain vaiheessa vähän putosin,
niin sekään ei haitannut kun asioille ei ollut deadlinea, vaan jokainen saa käydä valmennusta omaan tahtiin.

Myös Facebook livet ja ryhmä on ollut suureksi avuksi. Jokaiseen pieneenkin ongelmaan on
löytynyt ratkaisu ja toisaalta, on ollut hyväkin huomata että monesti bloggaajien ongelmat ovat aika samankaltaisia.

Voin siis koko sydämestäni suositella tätä valmennusta, jos olet aiheesta kiinnostunut.
Erityismaininta sille, että Tiia Konttinen on  valmentajan roolin lisäksi aivan mahtava ja aito persoona♥

Maksuttomaan workshop:n voit liittyä tästä linkistä KLIK 8.4 klo 22 asti.

Onko sulle ollut helppoa aloittaa bloggaajana ja löytää kaikki tarvittavat tiedot?
Tuntuuko koskaan siltä, että tarvitsisit neuvoja?

Millainen sun oma alkutaival oli?

Maikku13 kommenttia:

 1. Totta kai välillä tarvitsee neuvoja ja niitä saakin seuraamalla muiden blogeja ja kysymällä ihan suoraan joltain kokeneemmalta. Kun kirjoitin vielä vanhaa blogiani "Mökki ja koti Ahvenanmaalla" kävin Tiian maksuttoman kurssin. Sain paljon ideoita, mutta en tiedä miten paljon siitä sitten loppujen lopuksi oli hyötyä. Nyt minulla on uusi blogi, mutta vanha on tallella ja sitä pääsee katsomaan edelleen kuka vaan. Tiedätkö onko tämä Tiian nyt alkava kurssi sama kuin tuo aikaisempi ilmainen, vai onko uutta asiaa? Jos on uutta niin voisin olla kiinnostunut siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko siitä kuinka kauan kun olet käynyt maksuttoman kurssin? Voisin sitten kysyä Tiialta onko kurssin sisältö kuinka muuttunut.

   Poista
  2. Voi olla että siitä on vuosi. Ehdin ilmoittautua jo tähän alkavaan kurssiin. Jos on ihan sama niin voin ajatella niin että kertaus on opintojen äiti.

   Poista
  3. Niimpä :) Ainakin muistin virkistämiseks jos ei muuta :)

   Poista
 2. Oma blogini täytti juuri 6 vuotta ja onhan noi alun postaukset aika höpsöjä minullakin. Paljon olen oppinut ja paljon varmasti tulen vielä oppimaan. Minut alkuun auttoi oma tytär, jolla siihen aikaan oli oma blogi. Minäkö keski-ikäinen blogin Tiialta sain alkuun myös apuja ja 40+ blogi portaalin bloggaajilta voi kysyä ihan mitä vain.
  Blogisi on ihana, se tuntuu kotoisalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot jo vanha tekijä tällä saralla♥ Hyvä tietää mistä apua voi pyytää!
   Ihana kuulla, että tämä on kotoisa - lämmittää mieltä ♥

   Poista
 3. Kun toisinaan lueskelee ja katselee alkuaikojen postauksia, huomaa, että on kehittynyt paljon. Paljon olisi vielä opittavaa, itse en juurikaan osaa tehdä mitään blogini suhteen, vaan tytär auttelee aina silloin tällöin. Esim. bannerin tekee aina tytär. Rakastan kirjoittamista ja valokuvaamista ja tämä on paras harrastus ikinä! Huomaan myös, että usein tulee kuvailtua niitä samoja nurkkia.

  Sulla on Maikku kiva blogi, kiitos siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee mullakin, mutta omassa elinympäristössähän sitä on pääasiassa ja kotikin muuttuu vuodenajan mukaan, aina pikkuisen uudistuen.
   Mullekin tästä on muodostunut rakas harrastus!

   Kiitos Sari kauniista sanoista, ilahdutti kovasti ♥

   Poista
 4. Tää oli mielenkiintoinen postaus! Itse aloitin bloggaamisen jo monia vuosia sitten ja mun ensimmäinen blogi tuntui saavan ihan hyvin lukijoitakin. Silloin myös kirjoitin enemmän ja tuntui, että aina oli ideoita päässä. Toista blogia aloitellessa tiesin, että tämä on edelleen sitä, mitä haluan tehdä ja nautin siitä, että saan ottaa valokuvia juuri blogia varten. Uusi toimistotyö ja päivät tietokoneella ovat vähän vähentäneet bloggaamista jo ihan siitä syystä, että en jaksa istua ihan koko päivää koneella. Se harmittaa, koska tämä on tosi mukava harrastus.. Varmasti kehitystä alkuhetkistä on tapahtunut. Vielä on itselläni paljon parannettavaa, mutta joskus ajattelen, että ehkä kaiken ei tarvitse olla niin täydellistä. En osaa ottaa niin hienoja kuvia kuin haluaisin tai en aina keksi kirjoitettavaa, mutta ehkä se ei haittaa.

  Olipas kiva, kun kävit kommentoimassa omaan blogiini. Täällä näyttää jo pienellä selailulla olevan paljon itseäni kiinnostavia juttuja :) Jään mielelläni seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tää on mun eka blogi ja siksi varmaan aina erityinen vaikka tulisin joskus lopettamaan ja aloittamaan uuden. Tuo on ihan totta, että toimistotyö vähentää bloggaamista, niin on aikanaan käynyt mullakin. Sitten koittanut aina vapaalla tehdä muutaman postauksen varastoon:)

   Ei tosiaan tarvii olla täydellistä, ei ollenkaan ja just se epätäydelllisyys ehkä on se juttu. Mä ainakin karsastan vähän kaikkea liian sliipattua ja harkittua.Mulla vain on ollut tosi paljon eri aiheita joista kirjoittanut ja tuntui että koko blogi on ihan sillisalaattia, vähän sitä koittanut selkeyttää.

   Mäkin oon sen verran suurpiirteinen, ettei musta täydellistä valokuvaajaa tulis koskaan ja teksti varmasti vilisee kielioppivirheitä :D

   Pääasia on että jokaisen blogi on kirjoittajansa näköinen ♥

   Kiva että jäit lukijaksi, samoin ♥

   Poista
 5. Mielenkiintoinen päivitys!🤗
  Minusta tuntuu, että olen mennyt ns. takapuoli edellä puuhun eli aloittanut blogin pitämisen tyttärien avustuksella ja oppinut tekemällä.
  Blogi on minulle harrastus, jossa saan kuvata, kirjoittaa ja jakaa asioita eri ihmisten kanssa. Tämä on minun juttu, minun näköinen ja saa ollakin.
  Tekisi mieli toki enemmän panostaa ulkonaisiin seikkoihin, kuten tunnisteet ym, mutta olennaisinta on kohtaaminen ja ajatusten vaihtaminen.
  Kivaa ajattelemisen aihetta kirjoitit!👋
  Kiitos ja palataan!👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)
   Mä oon tehnyt samallalailla eikä sillä mitään väliä oikeastaan olekaan, itseoppinut olen pitkälti minäkin ja sehän se parhaiten opettaa!
   Se onkin parasta että blogi heijastaa kirjoittajaansa♥

   Olet ihan asian ytimessa, olennaisin on tärkeintä mutta tuo blogivalmennus antoi mukavasti uusia näkökulmia ja vinkkejä, joista en ollut tietoinen ja vähän helpottikin tätä bloggaamista ja lisäsi ymmärrystä:)Kiitos kun olet liittynyt lukijaksi, lämmittää mieltä ♥

   Poista
 6. Täällä edelleen tunaroidaan eli en tajua mistään google optimoinnista mitään, en osaa muokata blogger pohjaa oikein mitenkään, kuvaan edelleen kännykällä, mutta tällä tavalla tässä kaikessa piilee tietty vaivattomuus ja en halua myöskään muuttua ei tunnistettavaksi ja palkata jotain tuunaamaan blogialustaa uudenlaiseksi. Vaikeita juttuja nämä, pitäisi uudistua, mutta ei uskalla, eikä jaksa.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥