sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Kuningatarpiirakka kermaviilitäytteellä

Vaikka olen koko talven syönyt marjoja päivittäin, 
meidän pakastimessa on edelleen mustikkaa ja vadelmaa kiitettävästi 
(kiitos vanhempieni).
Siksi taas piirakan tekoon ja tällä kertaa 
mustikka-vadelmapiirakkaa kermaviilitäytteellä.



KUNINGATARPIIRAKKA KERMAVIILITÄYTTEELLÄ


100g voita
3/4 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivonjauhetta

TÄYTE:

2 dl mustikoita
1 dl vadelmia

1 prk kermaviiliä
1 muna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Ohje:

Pehmitä  voi mikrossa tai jos käytät juoksevaa, 
vispaa suoraan joukkoon sokeri ja muna.
Lopuksi sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot, sekoita taikinaan. 
Jätä nokare talteen jos haluat tehdä päälle koristeita. 

Painele taikina piirakkavuokaan.

Lisää vuokaan mustikat/vadelmat. 
Jos otat marjat pakkasesta, lisää ne jäisinä.

Sekoita kermaviili, muna ja skerit ja kaada marjojen päälle.

Lopuksi  tee kuviot, jos säästit taikinaa ja laita ne seoksen pälle.

Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia.

Piirakka on parasta jäähtyneenä ja mieluiten jääkaappi kylmänä.

Ennen uuniin laittoa

Ja uunista ulos tulleena



Mielestäni piirakka mehevöityy vain vanhetessaan ja onkin parasta seuraavana päivänä :)

Ihanan aurinkoista sunnuntaita💛🌞💛


Maiccu

24 kommenttia:

  1. Meillä mustikat loppui jo joskus lokakuussa vaikka muka poimin niitä ihan mielettömästi ja ostin lisäksi yhden ämpärillisen naapurilta. Tosi ärsyttävää ollu ostaa talven mittaan mustikkaa kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä :/Olisi meiltäkin loppunut mutta oon saanut pitkin vuotta niitä lisää. Jonkin verran ostanutkin välissä, ei niitä koskaan oo tarpeeksi!

      Poista
  2. Herkullinen piirakka!
    Tuo kakkulapio on niin ihana!
    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Mä tykkään tuosta kakkulapiosta myös, on kyllä tottapuhuen paljon kauniimpi kuin käytännöllinen.Vähän liian paksu mielestäni leikkaamiseen mutta tälläistä suhteellisen kiinteää pystyy leikkaamaan hyvin. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Hauskan näköinen tähtipiiras! Varmasti hyvää. Minulla ei ole enää marjoja pakkasessa, mutta kohtahan niitä taas saa.
    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Herkun näköinen piirakka!
    Ihana tuo kakkulapio!
    Mukavaa sunnuntai-iltaa Maiccu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aika herkkua olikin :) Kakkulapio on Tigerista, se on kiva! Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  5. Ihanat nuo tähdet piirakan päällä!

    VastaaPoista
  6. Mmm, onpa herkullisen näköistä. :) Päivän tähtihetki pieni pala piirakkaa. <3

    VastaaPoista
  7. Ihana ohje ja ihanat nuo tähdet piiraan päällä! Tätä täytyy kokeilla!

    Ihanaa tiistaita ♥

    VastaaPoista
  8. Nami! Multakin löytyisi vielä runsaasti marjoja pakkasesta, täytyy pistää resepti korvan taakse :)

    VastaaPoista
  9. Oi joi, miten herkullisen näköistä. Jotain marjoja on vielä jäljellä pakastimessa...pitäisi tehdä taas retki äiskän pakastimelle. Omasta pihasta kylläkin saisi mustaherukkaa ja vadelmia. Vadelmia vaan en tykkää poimia, kun niissä voi olla niitä matoja, hyih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villivadelmat ovat kyllä usein aika matosia. Mun iskä viljelee vadelmaa ja niitä on kiva kerätä kun ovat tosi isoja ja lähes madottomia.

      Poista
  10. Oi... nyt on kyllä NIIN herkullisen näköistä! (onneksi mulla on mansikkakakkua jääkaapissa, muuten ois pakko leipoa jotain) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä :) Mansikkakakku veis kyllä voiton jopa mustikkapiirakasta ainakin mulla !

      Poista
  11. Ihana tähtipiirakka <3 Nam maistuis mullekin ;)

    VastaaPoista
  12. Näyttää vallan herkulliselta. Ihanat tähtikoristelut <3

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥