Siirry pääsisältöön

Peltileipää


Viime aikoina olen leiponut useasti sämpylöitä ja pataleipää,
mutta peltileipää en ole tehnyt vuosiin.
Ihan maailman helpoin ohje, ei tarvitse edessotkea käsiä taikinaan.
Aikaa vain kohottamiseen täytyy varata tovi, mutta tunnissa tulee valmista.

Ohje on vähän tuunattu versio täältä.
Jos haluat gluteenittoman versio, linkin takaa löytyy ohje.



PELTILEIPÄ

1ps kuivahiivaa tai 1/2 pala tuorehiivaa (käytin kuivahiivaa)
5 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl suolaa
3 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä (muutkin käy)
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
3 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

♥ Sekoita kuivat aineet ja lisää lämmin vesi+siirappi+ öljy, sekoita hyvin
♥ Kaada taikina uunivuoalle, leivinpaperrin päälle
♥ Riipottele pälle kaurahiutaleita
♥ Anna nousta 45 min liinan alla lämpimässä paikassa
♥ Paista 225 asteessa 15 min




Kommentit

  1. Rakastan itsetehtyä leipää joten kaikki uudet ohjeet otetaan ilolla vastaan.

    VastaaPoista
  2. Nää peltileivät on hyviä ja niin ihanan helppoja tehdä :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä.
    Uuni tuore leipä on niin hyvää.
    Tuo viimeinen kuva saa niin veden kielelle!
    Illanjatkoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, paljon voita niin sulaa suussa ;) Samoin, hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Peltileipä on niin hyvä ja helppo tehdä!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mullakin tämä ohje ollut unohduksissa mutta nyt taas muistan tehdä :)

      Poista
  5. Näyttää niin hyvälle!
    En ole koskaan tehnyt. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Oi että, varmasti hyvää! Itsetehty, tuore leipä on parasta. Mukavaa loppuviikkoa! 💕

    VastaaPoista
  7. Ihanan helppoa ja herkullista!
    - Mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, vaikka koitan vehnää vältellä niin välillä täytyy langeta ;) Samoin!

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...