lauantai 21. tammikuuta 2017

Salted caramell cheesecake pie


Salted caramell cheesecake pie
Suolainen kinuski juustokakku

Jos tykkäät suolaisen makeasta kinuskista, tämä kakku vie sinut hetkeksi taivaisiin ♥

Kakku leivotaan piirakkavuokaan ja parhaalta se maistuu kun se saa levätä vähintään yön yli jääkaapissa (arvaa maltoinko odottaa;) Onneksi kakkua on vielä jääkaapissa, niin huomenna voidaan vertailla makua. Ripottelin sormisuolaa aavistuksen lopuksi kakun päälle mutta sen voi hyvin jättää pois jos haluaa. Jos kuitenkin haluat kokeilla jotain erilaista, niin suosittelen kokeilemaan sormisuolan ja kinuskin yhdistelmää.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä




SUOLAINEN KINUSKIJUUSTOKAKKU


1 piirakka, vuoan leveys 24 cm



Pohja:

170g Digestive/kaurakeksejä

80g voita


Juustokakku:

400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)

1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä



Kinuski:

1 dl fariinisokeria

1 2/3 dl kuohukermaa


Sormisuolaa



(mansikoita)




Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua. 


Muutama vinkki:

*Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai kaksi.

*Voit hyvin jättää sormisuolan pois, kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin! Tuoreet mansikat sopivat myös hyvin kakun kanssa yhteen.

*Käytin irtopohjaista piirakkavuokaa jonka ansioista kakun voi siirtää toiselle tarjoiluvadille jos haluaa.
*Kakun paistoaika saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaista vuokaa käytät. Voit myös käyttää irtopohjaista kakkuvuokaa.















Mukavaa lauantaita,
Maiccu

Pst, olethan muistanut osallistua blogin 1 v synttäriarvontaan :) 
Jos et vielä ole, se onnistuu tästä.

16 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Namskis! Hyvältä näyttää.
    Olen tämän ohjeen nähnyt myös muualla ja on tehnyt mieli kokeilla.
    Ehkä joku päivä innostun kokeilemaan.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta! :)
    Ostin muuten sitä kookossokeria, kun kerroit siitä. Mutta en ole vielä käyttänyt. Googlailin, että sen ei pitäisi nostaa verensokeria niin. Eli kiitos paljon vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä ♥ Kiva kuulla Johanna, kookossokeri ei ole ihan yhtä makeaa kuin normaali mutta asiansa ajaa. Kerro sitten mitä tykkäsit!

      Poista
  4. tämä on hyvää...on tullut joskus tehtyä :)
    Hmm. täytys varmaan taas, koska mieshenkilö rakastaa kinuskia.
    Mukavaa viikonlopun loppuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä onnistuin kinuskin keitossa ensi kertaa heti ekalla yrityksellä, oli helppoa. Tämä oli helppo tehdä, mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  5. Rakastan juustokakkuja! Ja tämä on erilainen sellainen.
    Ehkä se pieni leipuri sisälläni jonakin päivänä herää. Onpahan ainakin ihania juttuja, miksi herätä!
    Kiitos Maiccu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ♥ Mietin että tän voi tehdä myös ilman kinuskia ja on sitten nopeampi, kevyempi eikä niin makea. Kannattaa kyllä tehdä, helppo ja nopea ohje.

      Poista
  6. Nyt todella tiedän mitä teen, kun ystävät tulevat pian kylään. Tätä ei voi kukaan vastustaa ja lemppareita onin Salted caramel latte <3 Nam. ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä vastustamatonta ♥ Tämä jää mullakin suosikiksi ja seuraavat vieraat saavat maistaa myös. Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  7. Juustokakut on mun lemppareita myös 😋 Tää ohje pitää napata talteen 😃 Aurinkoista sunnuntai aamua 😎

    VastaaPoista
  8. Oijoioi mikä kakku! Joskus näin tällaisen vastaavan ohjeen ja mietin, että täytyy kokeilla, mutta se on unohtunut. Nyt täytyy pitää paremmin mielessä ja testata tämä sinun ohjeesi. Kuulostaa tosi herkulta! Onnea yksivuotiaalle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suussasulavaa herkkua on kyllä ja säilyykin jääkaapissa, siis jos ei syö ennen sitä :)Kiitos onnitteluista ♥

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥