Siirry pääsisältöön

Salted caramell cheesecake pie


Salted caramell cheesecake pie
Suolainen kinuski juustokakku

Jos tykkäät suolaisen makeasta kinuskista, tämä kakku vie sinut hetkeksi taivaisiin ♥

Kakku leivotaan piirakkavuokaan ja parhaalta se maistuu kun se saa levätä vähintään yön yli jääkaapissa (arvaa maltoinko odottaa;) Onneksi kakkua on vielä jääkaapissa, niin huomenna voidaan vertailla makua. Ripottelin sormisuolaa aavistuksen lopuksi kakun päälle mutta sen voi hyvin jättää pois jos haluaa. Jos kuitenkin haluat kokeilla jotain erilaista, niin suosittelen kokeilemaan sormisuolan ja kinuskin yhdistelmää.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä




SUOLAINEN KINUSKIJUUSTOKAKKU


1 piirakka, vuoan leveys 24 cm



Pohja:

170g Digestive/kaurakeksejä

80g voita


Juustokakku:

400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)

1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä



Kinuski:

1 dl fariinisokeria

1 2/3 dl kuohukermaa


Sormisuolaa



(mansikoita)




Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua. 


Muutama vinkki:

*Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai kaksi.

*Voit hyvin jättää sormisuolan pois, kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin! Tuoreet mansikat sopivat myös hyvin kakun kanssa yhteen.

*Käytin irtopohjaista piirakkavuokaa jonka ansioista kakun voi siirtää toiselle tarjoiluvadille jos haluaa.
*Kakun paistoaika saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaista vuokaa käytät. Voit myös käyttää irtopohjaista kakkuvuokaa.















Mukavaa lauantaita,
Maiccu

Pst, olethan muistanut osallistua blogin 1 v synttäriarvontaan :) 
Jos et vielä ole, se onnistuu tästä.

Kommentit

  1. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Namskis! Hyvältä näyttää.
    Olen tämän ohjeen nähnyt myös muualla ja on tehnyt mieli kokeilla.
    Ehkä joku päivä innostun kokeilemaan.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta! :)
    Ostin muuten sitä kookossokeria, kun kerroit siitä. Mutta en ole vielä käyttänyt. Googlailin, että sen ei pitäisi nostaa verensokeria niin. Eli kiitos paljon vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä ♥ Kiva kuulla Johanna, kookossokeri ei ole ihan yhtä makeaa kuin normaali mutta asiansa ajaa. Kerro sitten mitä tykkäsit!

      Poista
  4. Rakastan juustokakkuja! Ja tämä on erilainen sellainen.
    Ehkä se pieni leipuri sisälläni jonakin päivänä herää. Onpahan ainakin ihania juttuja, miksi herätä!
    Kiitos Maiccu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ♥ Mietin että tän voi tehdä myös ilman kinuskia ja on sitten nopeampi, kevyempi eikä niin makea. Kannattaa kyllä tehdä, helppo ja nopea ohje.

      Poista
  5. Nyt todella tiedän mitä teen, kun ystävät tulevat pian kylään. Tätä ei voi kukaan vastustaa ja lemppareita onin Salted caramel latte <3 Nam. ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä vastustamatonta ♥ Tämä jää mullakin suosikiksi ja seuraavat vieraat saavat maistaa myös. Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  6. Juustokakut on mun lemppareita myös 😋 Tää ohje pitää napata talteen 😃 Aurinkoista sunnuntai aamua 😎

    VastaaPoista
  7. Oijoioi mikä kakku! Joskus näin tällaisen vastaavan ohjeen ja mietin, että täytyy kokeilla, mutta se on unohtunut. Nyt täytyy pitää paremmin mielessä ja testata tämä sinun ohjeesi. Kuulostaa tosi herkulta! Onnea yksivuotiaalle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suussasulavaa herkkua on kyllä ja säilyykin jääkaapissa, siis jos ei syö ennen sitä :)Kiitos onnitteluista ♥

      Poista
  8. Mä onnistuin kinuskin keitossa ensi kertaa heti ekalla yrityksellä, oli helppoa. Tämä oli helppo tehdä, mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...