lauantai 14. tammikuuta 2017

Namasten sämpylät


Sain vinkin näistä sämpylöistä  Satulinnan Tuijalta ja täytyihän se googlettaa 
Sikke Sumaria ja kokeilla nämä NAMASTE:n sämpylät nyt samaan syssyyn 
kun kerran sormet syyhyää sotkeutua taikinaan :)




NAMASTEN SÄMPYLÄT



7,5 dl vettä
25g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl  ruisjauhoja
2 dl  kokojyväjauhoja tai spelttiä, emmeriä, grahamia..(käytin sämpyläjauhoja)
n. 10 dl vehnäjauhoja (mutta ÄLÄ lisää liikaa!) (käytin 8dl)
+ kourallinen pellavansiemeniä jos haluat


Sekoita vesi, hiiva ja suola yhteen ja lisää ensin ruisjauot ja kokojyväjauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes tulee paksun puuron kaltainen taikina.


Älä vaivaa taikinaa. Reipas sekoitus isolla lusikalla riittää. Taikina on valmis kun tunnet, että siihen syntyy hiukan sitkoa.
Laita taikina leivinpaperilla ja liinalla peitettynä jääkaappiin yöksi. Tee sämpylät aamulla suoraan jääkaappikylmästä taikinasta isolla lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille.Huiskauta päälle vähän jauhoja ja ehkä siemeniäkin ja paista uunissa 220 asteessa 35min.
Pitkä paistoaika ja kuuma uuni takaavat rapean kuoren.
Tästä samasta taikinasta voit tehdä myös isompia leipiä. Mutta käytä silloin enemmän jauhoja, että saat hiukan tanakamman taikinan.
Tein taikinan perjantai-iltana jääkaappiin ja paistoin lauantai-aamuna ekat sämpylät aamupalalle, maistui tosi hyvälle, kuori oli mielettömön rapsakka ja sisus pehmeä ja taivaallinen tuoksu leijaili kotiin ♥ 
Toinen satsi paistetaan sunnuntaina. Jos jotain tekisin toisin, niin  suolaa olis saanut olla hivenen enempi mutta jos päälle laittaa voita/margariinia - se kompensoi asiaa.

Laitoin eturivin sämpylöihin päälle auringonkukan siemeniä, kun pellavansiemeniä ei ollut.




Mukavaa lauantai-illan jatkoa,
Maiccu

13 kommenttia:

  1. Näyttävät tosi hyviltä sämpylöiltä!

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaa tosi hyviltä sämpylöiltä! ^_^ Voisin kokeilla näitä kans!

    VastaaPoista
  3. Nam, vesi tulee kielelle 😄 Ihanaa iltaa ❤

    VastaaPoista
  4. Näyttävät tosi hyviltä! Itsetehdyt sämpylät on tuoreina niin hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli tosi itsetehdyn näköisiä :) Totta, voisin syödä vaikka kuinka monta...

      Poista
  5. Ai että herkullisen näköisiä! Monesti olen aikonut kokeilla tämmöisiä, mutten ole jaksanut etsiä ohjetta 😄 kiitos siis, nämä täytyy kokeilla ensi viikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just paistoin toisen pellisen ja tuntus että maku oli eilistä parempi, tee ihmeessä!

      Poista
  6. Oijoi ei ole kotitekoisen sämpylän voittanutta <3

    VastaaPoista
  7. Eikö vaan ollutkin hyvää ja helppoa 😊 Täytyy varmaan tänään twhdä itsekin satsi taikinaa.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥