perjantai 23. syyskuuta 2016

Viikkoni kuvina, syksyä

Tervehdys taas, mitä teille kuuluu? Mä en oo ehtinyt tällä viikolla pahemmin postailemaan saati lukemaan muita blogeja, mutta onneksi viikonloppuna ja alkuviikosta tuli sentään otettua kuvia jotta sain tämän aikaiseksi :)

Ihania, aurinkoisia syyspäiviä ollut ♥
Meidän lapsien koululla oli viime viikonloppuna kodin-ja koulun yhteistyöpäivä jossa vanhemmat pääsivät osallistumaan opetukseen ja yhteiseen tekemiseen.
Matikassa on menty digiaikaan ja kertotaulua harjoiteltiin nettisovelluksella. 
Aika hupaisaa ja sai minutkin matematiikasta kiinnostumaan:) 
Urheilukentällä koitettiin lyödä muovipalloja hipon suuhun, hauskaa toimillista ohjelmaa.




Viikonloppuna ehtii ruokaakin laittamaan ja tein ihania uunibataatteja ja fetapinaatti-kanaa.
Ohje oli Ph-dieetin mukana saatu mutta varsin simppeli valmistaa.
Jopa mies tykkäsi ruoasta ja saan kuulema tehdä bataattiherkkuja jatkossakin ♥





PH:ssa saa välipalaksi syödä pienen määrän tummaa suklaata ja pähkinöitä ja olin säästänyt ne lauantai- illaksi. 

Tästä kuvassa olevasta  kiposta (joo, meillä kuvataan kaikki mitä syödään :)) olin jo sallitun määrän onneksi syönyt sillä sellainen vahinko kävi että koira pääsi livahtamaan varkaisiin ja syömään kipon tyhjäksi. Sitten ajeltiin eläinlääkärille oksettamaan (viides kerta 6v aikana) ja hyvä niin, sillä suklaa oli 86% ja erittäin myrkyllistä voimakkaan kaakaopitoisuuden vuoksi. 

Nyt meillä on kotona suklaakielto, kaikkialla paitsi keittiössä ja silloinkin saa syödä vain pöydän ääressä. Eli toisinsanoen meillä ei syödä suklaata.Onneksi oksetus tehosi ja koiruli voi taas hyvin ♥ Monta kertaa pitää lyödä päätä sentään ennenkun opitaan. Sivukommenttina, koiralla edelleen kortisonilääkitys, jonka vuoksi se poikkeuksellisen nälkäinen ja varastelee jos sattuu pöydälle pääsemään. 



Välillä täytyy myös ottaa omaa aikaa ja hemmotella itseään. 
Minulle se on vaikkapa kylpyhetki.
Löysin Sokokselta ihanan tuoksuista kylpyvaahtoa ja vaahto kruunaa kylvyn. 
Nautitaan vielä hetki kylvyistä sillä kohta meillä on sauna, tällä viikolla selvisi että päästään muuttamaan uuteen kotiin loppuvuodesta, ihanaa - yksi askel lähempänä unelmaa ♥
Nyt saa alkaa pikkuhiljaa siivoamaan taas nurkkia ja pakkaamaan, ei  ole luvassa tylsää.




Lapsien toiveesta leivoin mokkapaloja pellillisen ja olikin herkullista kun laitoin erivärisiä suklaarakeita lisäksi. Enkä maistanut, en edes taikinaa :) Mies taasen haaveili tuoreista sämpylöistä joten pellillinen kolmenviljan sämpylöitä syntyi siinä sivussa.



Tein myös täytettyjä tomaatteja ja hitsi että olivat hyviä! 
Vähän vaihtelua kun vasta oli paprikoita ja kesäkurpitsoita.
Kasvisruokaa tulee olemaan jatkossakin sillä ostettiin ämpärillinen juureksia ja seuraavaksi pitäisi taikoa jotakin punajuurista. Hmmm, olisko sulla tiedossa jotain hyvää punajuurireseptiä?




Kokeilin myös kasviscurrya, sellainen helpompi reseptiä kun käytin valmista vihannessekoitusta mutta tuli hyvää. Lisäsin härkistä valmiiseen curryyn ja bon apetit!





Herkuttelu on ollut pannassa, ellei marjoja, hedelmiä  rahkaa, jugurttia ja pähkinöitä sellaiseksi lasketa ja ainoa ilo on tehdä niistä edes herkullisen näköisiä :)









Tällä viikolla on tullut töitäkin tehtyä niin että on niskat ihan juntturassa.
Keppijumppa olisi nyt paikallaan, taidampa repästä ja mennä viikonloppuna salille - katsotaan jääkö lupaukseksi ;)


Ilmeisesti dietin takia oon ollut vähän vetämätön edelleen iltaisin eikä energiaa tosiaan kyllä lähteä jumppiinkaan vaikka tahtoa olisi. Pöh. Ehkä ensi viikolla. Jos on useana iltana viikossa ohjelmaa, niin en kertakaikkiaan jaksa, täytyy olla sellainenkin ilta, pari ettei ole muita velvollisuuksia kuin kotityöt. Onko sulla jumppia tai muita harrastuksia joissa käyt arkisin töiden lisäksi?

Etenkin kun viime viikonloppuna oli paljon ohjelmaa, se ei palauta samallailla kuin rauhallinen viikkis. Vanhuus ei tule yksin, tarvitsen paljon enemmän omaa, leppoisaa aikaa jotta jaksan. Oon kyllä ollut aina sellainen duracell kotona että aina jotain hinkkaamassa, mutta koittanut opella ihan vain olemaankin. Tää bloggaus on osa sitä opettelua.
Kuulostaako tutulta? Meinaan taitaa olla meille naisille tyypillistä että kokoajan potää olla sata rautaa tulessa :D





Tänään ansaittu koti-ilta, kynttilöitä ja lasillinen rieslingiä (hups*). Kyllä elämässä pitää olla nautintoja, dietilläkin ;)Me koirulin kanssa toivotetaan teille kaikille ihanaa syksyistä viikonloppua ♥

Hymyn kera:

https://www.youtube.com/results?search_query=kikattava+kakkiainen



Maiccu

15 kommenttia:

  1. Voi kurjuus, että koiralle kävi tuo juttu. Harmi, ettei osaa itse varoa suklaata. Sama juttu kuin kissat ja huonekasvit. Meillä ei siis ole huonekasveja.
    Voi kylpyamme on ihana! Aiemmassa kodissani oli, ja kylvyt oli ihania <3
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, ei minkäänlaista itsesuojeluvaihtoea syömisten suhteen :( Mullakaan ei juuri kukkia ollut silloin kun oli kissoja.Kylpy on ihana mutta niin on saunakin, molempi ois parempi :D Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Sulla ollut mukavan ohjelmoitu viikko. Ihana kylpyamme! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi seuraava rauhallisempi :)Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Ihania ruokia! Mää käyn yleensä x 3 vkossa töiden jälkeen iltaisin salilla. Kyllä kylvyssä käyminen on rentouttavaa. Meillä on poreamme, vaikka harvoin käyn siellä. Hyvää viikonloppua 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan reipas oot!! Sama mulla edessä, on pakko aloittaa ettei mene rahat kankkulan kaivoon.Poreamme ois iiiiiiihana! Mukavaa viikonloppua ♥

      Poista
  4. Ihania ruokia! Mää käyn yleensä x 3 vkossa töiden jälkeen iltaisin salilla. Kyllä kylvyssä käyminen on rentouttavaa. Meillä on poreamme, vaikka harvoin käyn siellä. Hyvää viikonloppua 💕

    VastaaPoista
  5. Oi mikä vaahtokylpy, kelpais mullekin.
    Täällä pitäisi aloittaa leipominen, huomenna juhlitaan neidin synttäreitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se rentouttaa kyllä kivasti:) Täytyykin tulla kurkkaamaan mitä herkkuja loihdit! Synttäreiden valmistelu ja juhliminen on mukavaa.
      Kivoja synttäreitä ♥

      Poista
  6. Ai kauhea, mitä koiruliini meni taas tekemään :/ Onneksi kaikki on nyt hyvin.
    Ihania herkkuja olet taas saanut aikaiseksi. Mukavaa viikonloppua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta!Kyllä oli sydän kurkussa :( Herkkuja ja herkkuja, mutta kyllä marjat ja hdelmätkin hyviä on.Kivaa viikonoppua!

      Poista
  7. Hyvä, että koirulilla kaikki hyvin nyt!
    Ihana tuo viiminen kuva!😍
    Hyvältä näyttää nuo uuni bataatit!
    Ja kiva, kun pääsette muuttamaan uuteen kotiin!
    Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ♥ Mä oon ihan ihastunut bataattiin, se on hyvää ja kyspsyykin nopsaan. Mä olen myös ihan innoissani, vaikka muutto itsessään työlästä- sen jälkeen on ihanan siistiä ja hyvä syy taas sisustaa ;) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Koiraparka, herkkuja on vaikea vastutaa! Onneksi ell auttoi.
    Bataatti onkin hyvää, pitäisi itsekin taas pitkästä aikaa laittaa sitä :D

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥