keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Bataatti-porkkana sosekeitto, paistetulla Mifu-rakeella ja sipulilla

Syksyyn sopii keittoruoat ja nyt kun aloitin puhdistavan PH-dieetin,  keittelen tänään maittavan bataatti-porkkanan keiton, jonka päälle laitoin Valion Mifuraetta ja paistettua sipulia. Nam.



BATAATTI-PORKKANASOSEKEITTO

♥ 2  keskikokoista bataattia
♥ 4 isoa porkkanaa
♥ vettä sen verran että vihannekset peittyy
♥ kasvisliemikuutio/jauhetta
♥ valkosipulijauhetta
♥ valkopippuria
♥ korianteria (jos tykkäät)
♥ loraus kookosmaitoa tai 7%ruokakermaa

Päälle:

♥ 4 sipulinvartta
♥ 1/2 prk Mifu-raetta

Valmistus on helppoa : 

- Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat
-laita vesi kiehumaan ja pilkotut vihannekset ja kasvisliemikuutio sekaan
-keitä kunnes kasvikset pehmeitä
-ota 1-2 desi keitinvedestä erilliseen astiaan
-lisää mausteet, silputtu korianteri ja soseuta sauvasekoittimella
-lisää keitinvettä pikkuhiljaa
-lopuksi lorauta kerma/kookosmaito

Pilko sipulit ja paista Mifun kanssa

Tästä annoksesta riittää kahdelle aikuiselle ja jää ehkä evääksikin :)


Loppukaneettina, Mifua maistoin eka kerran ja oli aika kiva tuttavuus. 
Kuin raejuustoa mutta isompaa raetta ja maukkaampaa.

Mukavaa keskiviikkoa,

Maiccu

6 kommenttia:

  1. Näyttää kauniilta annokselta. Ihanat värit!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Niimpä, syksyisin ja talvisin tulee tehtyä paljon useammin keittoja kuin kesällä:)

      Poista
  3. Hyvänkuuloinen resepti :) Mä olen huono syömään keittoja, kun tuntuu ettei ne pidä nälkää. Toi proteiininlähteen lisääminen on kyllä hyvä keino pitämään nälkää loitolla. Mä vaan en tuosta mifusta oikein tykännyt kun maistoin, mutta perinteinen raejuustohan sopii mainiosti keittoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyl sanoo että tuo Mifu ei kyl tykänny mikrosta, sillä sen koostumus muuttui vähän ällöksi:/ Raejuusto on kyl hyvä lisä keittoihin!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa