perjantai 2. syyskuuta 2016

Prahan nähtävyyksiä ja maisemia


Paljon tuli vajaassa neljässä päivässä nähtyä vaikka paljon jäi näkemättä.
Suunnitelmissa oli alunperin käydä ainakin Petrin puutarhassa, näköalatornissa, eläintarhassa, jokiristeilyllä, Kaarlen sillalla ja ravintolassa jossa oli pienoisrautatie.

Toki suunnitelmat aina muuttuvat kuten nytkin kävi ja suosiolla missasimme eläintarhan, koska se sijaitsi ihan toisella puolella kaupunkia kuin hotellimme ja muut nähtävyydet. Täytyyhän seuraavaan reissuunkin jotain nähtävää jäädä:)
Niin ja näköalatornia (joka oli pienois Eiffel-torni)ihailimme vain alhaalta, koska siinä kuumuudessa emme olisi kyenneet kapuamaan rappusia.

Tästä se alkoi:


Nähtävää oli jo matkalla lentokentälle :)Tässä matkalla Petrin puutarhaan ja näköalatornille köysiradalla. Puutarha olisi ehkä parhaimmallaan keskikesällä, mutta kaunista katseltavaa oli silti.Tässä jokimaisemia :) Monet olivat vuokranneet pienen polkuveneen, jolla pariskunnat ja perheet nauttivat kesäillasta.


Alla kuvassa oikealla näkyvä talo on  tanssiva talo jonka arkkitehtuuri poikkesi kaikista muista taloista huomattavasti.Harmi etten siitä hoksannut ottaa lähempä kuvaa mutta laitan linkin sellaiseen :)
Toisena päivänä lähdimme suuntaamaan kohti linnaa ja linna-alueelle päästäksemme käveltiin 200 askelmaa vanhoja linnan portaita Malostranskán metroaseman läheltä.Toki poikkesimme matkalla nauttimassa jääkahvit pikkuruisella terassilla josta aukeni huimat näkymät kaupungin ylle.
Linnan puutarhassa oli upeita kukkaistutuksia ja tämä harvinainen viinirypälelajikin oli erikseen mainittu niin täytyihän se tallentaa.
Vituksen katedraali nähtiin vain kauempaa  .

Linnan aukiolla oli valtavasti turisteja, pari hääparia oli vasta vihitty ja linnan vahdinvaihto joka on aina tasatunnein, oli juuri käynnissä. Tosin kuvaamaan ei onnistuttu, koska linnan porteilla oli niin paljon kuvaajia.Paikallista taidetta :D Samaa näkee meille Suomessakin!


Tämä oli linnan portaikon alueella olevasta parfumeriasta, tuoksunäytteitä oli houkuttimena entisajan koristeellisessa esineessä. Jos tiedät tämän nimen, saa kertoa :)


Tämä ravintola ei ulospäin kertonut mitään siitä kuinka keskiaikainen se oli. Paikka oli hämärä, kynttilöitä paloi kaikkialla, steariinitahraiset lankkupöydät olivat mahtailevan suuria, taljoja oli kaikkialla. Oluet suorastaan heitettiin eteen läikkyen, laskut tuotiin pöytään puukolla. 
Dramaattisuutta ja suurieleisyyttä ei säästelty. Matkalla vessaan (joka sijaitsi alakerrassa) löysimme lisää kerroksia ja tiloja jotka olivat suorastaan karmivia. Onneksi kuva on hämyisä, sillä katto oli täynnä pääkalloja. Sitä ei tarina kerro, olivatko ne oikeita. Joka tapauksessa kokemisen arvoinen paikka.
Varsinainen nähtävyys tämä ei ole mutta Suomen kaupungit saisivat toteuttaa tämän kyllä meilläkin sillä kaupungissa oli useita koirankakkapussi automaatteja ja niille roskiksia. Yhtään läjää ei koko kaupungissa näkynyt vaan joka puolella oli todella siistiä.
Koiran omistajilla oli  ulkoillessa kakkapussit mukana ja kun koira kyykkäsi, omistaja laittoi pussin sisällä olevan pahvinpalan alle, kikkare putosi siihen ja sen omistaja sujautti pussiin. Kätevää!! Tätä ei varsinaisesti tarvinnut edes seurata vaan se ei voinut jäädä huomaamatta kun koiria oli niin monella mukana. Suurinosa niistä vieläpä vapaina, eli äärimmäisen hyvin koulutettuja. Prahassa laki sallii koiran ulkoiluttamisen vapaana , kunhan se on koulutettu. Aika huippua!Kaarlensillalla oli pakko käydä, se on ollut neljänsadan vuoden ajan ainoa Vltava-joen ylittävä silta. Kuulema tämä kuuluu linnan kanssa kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin, ja vain harva turisti vierailee Prahassa ainakin käväisemättä sillalla.Silta oli täynnä patsaita,  rihkamaa, koruja ja taidetta myyviä kaupustelijoita sekä turisteja. Maisemat joelle olivat upeita.

Sillan jälkeen poikkesimme kadulle jossa oli jos jonkinlaista putiikka ja Ice Bar, jonka ovensuulla itse jääkarhu. Olihan se taas kuva napsattava :) Baarissa oli termospusseja niille jotka halusivat käydä kokemassa talven, me ei menty.Tässä sitten kertakaikkisen upea astronominen kello, josta kerrotaan näin:

Tämä vanhan raatihuoneen seinään upotettu kello, Pražský orloj, on maailman vanhin yhä toimiva astronominen kello. Vuodelta 1410 peräisin oleva kello on pysähtynyt usein, ja sen koneisto on vaihdettu useita kertoja. Se on onneksi säästynyt tuhoilta, ja siihen on jopa vaihdettu symboliset numerot, joten kello ilmaisee yhä aikaa aukion keskellä. Ja mikä vieläkin hienompaa – se herää henkiin joka tunti!

Käy siis vanhankaupungin aukiolla ja näe tämä kuuluisa näytelmä. Tasatunnein kellotaulun pienet luukut avautuvat ja esiin tulevat pienet hahmot, jotka alkavat liikkua. Tiimalasia pitelevä Kuolema on malttamaton odottamaan, että aika kuluu eteenpäin. Kolme muuta veistoshahmoa kuvaavat turhamaisuutta, ahneutta ja hekumallisuutta. 12 puista hahmoa kuvaavat apostoleja. Kun kultainen kukonpoika liikuttaa siipeään, kello lyö tasatunnin merkiksi. .Vanhoja rakennuksia, kirkkoja, torneja, oli pilvin pimein.Löytyipä toistaikseksi suurin näkemämme tynnyrikin joen varrelta. Oltiin jokilaivalle menossa syömään kun tähän törmättiin, paikka oli valitettavasti täynnä ja päätettiin sitten kuitenkin lähteä vain risteilylle.

Liput jokiristeilylle piti ostaa erikseen lipunmyynnistä ja tästä City tours vei meidät toiselle puolelle kaupunkia, josta jokilaivat lähtivät.
Merimies oli vähän väsynyt :)))

Kolmantena päivänä suunnattiin ratikalla kohti pienois rautatie ravintola Vytopnaa.
Ratikoista sen verran että pysäkkejä on harvakseltaan mutta kun löytyy kuvanmukainen tolppa, löytyy ratikkapysäkki. Ratikat kulkee usein, hurja vauhti yllätti mutta kyyti säästi jalkoja kivasti ja silti joka päivän askeleet oli yli 20 000!!Vytopna oli kyllä kokemisen arvoinen ja sinne on ehdottomasti mentävä lasten kanssa, kunhan kasvavat.
.


Pois tullessa löytyi hauskaa taidetta. Halutessaan sai ostaa tiilen, maalata sen ja sillä tavalla tukea hyväntekeväisyyttä. Maalatuisa tiilistä koottu taideteos tässä, aika hauska ja löytyi sieltä Suomesta ainakin pari tiiltä, Eliittikerho, Krp ja Nokia.
.Ja tottahan se oli Sex Mashines museu:ssa käytävä, kun sellainen nähtävyys löytyi. Aikomoista härpäkettä on aikanaan kuninkaallisilla ollut käytössään. Ihan kaikesta en kehdannut kuvia ottaa mutta tässä esimakua :D
Viimeisenä iltana käveltiin hotellille metroaseman kautta. Oli siellä menneisyydestä muistuttamassa alla oleva.Tuosta ajasta on kyllä Prahassa moni asia muuttunut.


Ja viimeisimpänä kuvat kotimatkalta. Hyppää kyytiin ja nouse lentoon :)


 Kiitos kun luit  ♥
Vielä yksi  postaus Prahasta tulossa viikonloppuna, siinä shoppailua.

Maiccu


9 kommenttia:

 1. Niin kivoja kuvia, että tulee ihan matkakuume!😂
  Hauskat juoksija patsaat lentokentällä.
  Ja tuo sinun sininen maximekko on ihana! Ja sopii sinulle hyvin.
  Mukavaa, kun saadaan vielä matkapostaus!😊
  Ihanaa viikonloppua sinulle!☀️💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :) Tuli hyvä mieli kun postaus ilahdutti ♥ Kuvia on kyllä kiva itsekin fiilistellä, odotan jo seuraavaa matkaa...hamassa tulevaisuudessa :)Ihanaa viikonloppua myös ♥

   Poista
 2. Kiitos Maiccu! Oli niin kiva katsella Prahan kuviasi. Tasan kaksi vuotta sitten olin noissa samoissa maisemissa. Ei turhaan sanota että Praha on kultainen kaupunki. Teillä on ollut hieno matka ja olette paljon ehtineet nähdä. Innostava matkapostaus!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit postauksesta☺Kultainen kaupunki on ihan totta 💒Tämä on paikka jonne täytyy päästä uudestaan.Mukavaa viikonloppua ❤

   Poista
 3. Hienoja kuvia, Praha vaikuttaa upealta paikalta! Tätä oli kiva lukea :) Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kyllä kelpasi kuvata kun kaikkialla oli niin kaunista 😇Mukavaa viikonloppua ❤

   Poista
  2. Kiitos Johanna, kyllä kelpasi kuvata kun kaikkialla oli niin kaunista 😇Mukavaa viikonloppua ❤

   Poista
 4. Kiva postaus! Pääsi kuin itsekin matkalle 😊Tuskin maltan odottaa seuraavaa kirjoitusta, aihehan oli shoppailu....❤️ 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Pia että tykkäsit ♥ Shoppailupostaus tulikin mopeammin kuin arvasitkaan :) Toivottavasti tykkäät siitäkin!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa