tiistai 27. syyskuuta 2016

Karjalanpaistia savipadassa

Viikonloppuna on aikaa valmistella ja  haudutella ruokia, siksipä pitkästä aikaa tehtiin karjalanpaistia.
Annoin hautua 5h uunissa, eikä ollut yhtään liian kauaa.




KARJALANPAISTI


1,2 kg karjalanpaistilihaa
3 porkkana
1 iso sipuli
suolaa
4 laakerinlehteä
10-15 maustepippuria
voita
vettä


*Paista lihat voissa, pienissä erissä sen verran että saavat väriä.


*Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli, lisää ne
uunivuokaan/pataan lihojen väliin.

*Lopuksi lisää paistopannulle vettä, laakerinlehdet, pippurit ja suolaa, anna kiehahtaa ja kaada lihojen ja kasvisten päälle.

*Itse kypsensin kannellisessa savipadassa



*Anna kypsyä 200 asteessa 3h, sen jälkeen pienennä lämpö 100 asteeseen ja valmista lisuke

*Perunamuusi sopii karjalanpaistin kaveriksi loistavasti










9 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!
    Karjalanpaisti on niin hyvää!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. On hyvän näköistä! Meilläkin oli just karjalanpaistia pitkästä aikaa! Tykätään siitä kovasti. Hyvältä vaikuttaa tuo sun resepti :)
    Mukavaa tiistai-iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Sekin hyvä puoli karjalanpaistissa on, että se vain paranee uudelleen lämmittäessä. Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  3. Karjalanpaisti on kyllä hyvää! Itsehän hurmasin juuri karjalanpaistilla mieheni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, tie miehen sydämeen vie vatsan kautta, ei liene siis turha sanonta :D Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  4. Mä en ole syönyt karjalanpaistia vuosiin, kun en lihaa syö. Mutta ihania muistoja tulee sun kuvistasi, kun muistan, kuinka mummo tätä aina laittoi, kun olin pieni. Mummo oli Karjalasta, niin ilmankos :)

    VastaaPoista
  5. Ruokamuistoja ♥ Munkin toinen mummo teki karjalanpaistia lapsuudessa, se on sellainen perinneruoka ja taitaa olla vähän katoava.

    VastaaPoista
  6. Karjalanpaisti on hyvää, kunhan se on kunnolla haudutettu. Mielellään vielä leivinuunissa. Lihatkin ostan nykyään paikallisesta lihakaupasta, ei oo mitään ylimääräisiä sitkeitä kohtia.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥