Viikonloppuna on aikaa valmistella ja haudutella ruokia, siksipä pitkästä aikaa tehtiin karjalanpaistia.
Annoin hautua 5h uunissa, eikä ollut yhtään liian kauaa.
KARJALANPAISTI
1,2 kg karjalanpaistilihaa
3 porkkana
1 iso sipuli
suolaa
4 laakerinlehteä
10-15 maustepippuria
voita
vettä
*Paista lihat voissa, pienissä erissä sen verran että saavat väriä.
*Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli, lisää ne
uunivuokaan/pataan lihojen väliin.
*Lopuksi lisää paistopannulle vettä, laakerinlehdet, pippurit ja suolaa, anna kiehahtaa ja kaada lihojen ja kasvisten päälle.
*Itse kypsensin kannellisessa savipadassa
| ||
*Anna kypsyä 200 asteessa 3h, sen jälkeen pienennä lämpö 100 asteeseen ja valmista lisuke *Perunamuusi sopii karjalanpaistin kaveriksi loistavasti |
Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaKarjalanpaisti on niin hyvää!
Mukavaa illan jatkoa!
Kiitos Sari :) Samoin sinulle!
PoistaOn hyvän näköistä! Meilläkin oli just karjalanpaistia pitkästä aikaa! Tykätään siitä kovasti. Hyvältä vaikuttaa tuo sun resepti :)
VastaaPoistaMukavaa tiistai-iltaa! :)
Kiitos Johanna :) Sekin hyvä puoli karjalanpaistissa on, että se vain paranee uudelleen lämmittäessä. Mukavaa keskiviikkoa!
PoistaKarjalanpaisti on kyllä hyvää! Itsehän hurmasin juuri karjalanpaistilla mieheni <3
VastaaPoistaOih, tie miehen sydämeen vie vatsan kautta, ei liene siis turha sanonta :D Mukavaa keskiviikkoa!
PoistaMä en ole syönyt karjalanpaistia vuosiin, kun en lihaa syö. Mutta ihania muistoja tulee sun kuvistasi, kun muistan, kuinka mummo tätä aina laittoi, kun olin pieni. Mummo oli Karjalasta, niin ilmankos :)
VastaaPoistaRuokamuistoja ♥ Munkin toinen mummo teki karjalanpaistia lapsuudessa, se on sellainen perinneruoka ja taitaa olla vähän katoava.
VastaaPoistaKarjalanpaisti on hyvää, kunhan se on kunnolla haudutettu. Mielellään vielä leivinuunissa. Lihatkin ostan nykyään paikallisesta lihakaupasta, ei oo mitään ylimääräisiä sitkeitä kohtia.
VastaaPoista