Oltiin viikonloppuna rapukekkereissä ja mulle lankesi jälkkärin teko.
Koska rapuliinit lisukkeineen ovat aika kevyttä syötävää, jälkkäri sai olla tuhti ja piiitkän harkinnan jälkeen päädyttiin miehen kanssa Baileys-kakkuun. Enkä kadu, ihan huisin hyvää ja tätä tehdään kyllä uudestaan.
Ohje Makeaa murmelin täydeltä-blogista, kiitos lainasta ☻
Pohja
200 g suklaakeksejä
80 g sulatettua voita
Täyte
5 dl vispikermaa
200 g turkkilaista jogurttia/ maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
0,5 dl Baileys-likööriä
200 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
Koristeluun
Tummaa suklaata
Kaakaojauhetta
Rouhi keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä
leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (koko 24 cm). Laita jääkaappiin
täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sulata suklaa
vähitellen mikrossa. Sekoita sula suklaa jogurttiin (/tuorejuustoon).
Jogurttiin sekoitettuna suklaa menee herkästi rakeisemmaksi, mutta se ei
valmiissa kakussa haittaa. :) Kuumenna pehmenneet liivatteet ja
Baileys-likööri mikrossa niin, että liivatteet ovat täysin sulaneet
(20-30 sekuntia yleensä riittää). Lisää suklaaseos kermavaahdon
joukkoon, mausta sokerilla ja lisää lopuksi liivateseos ohuena nauhana
joukkoon. Suklaa jo itsessään hyydyttää täytettä nopeasti, joten
täytteestä tulee aika paksua. Levitä vuokaan ripeällä tahdilla ja
tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, yön
ylikin jos ehtii.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Kuvan suklaalastut on
tehty sulasta suklaasta näin: laita leivinpaperia ison leikkuulaudan
päälle. Nosta pienellä lusikalla suklaakasoja tasaisin välein ja vedä
(silikonisella) pullasudilla suklaa lastun muotoon alhaalta ylöspäin
suuntautuvalla liikkeellä. Suklaan riittävän määrän huomaa muutaman
harjoittelulastun jälkeen hyvin. Anna lastujen jähmettyä esim.
pakastimessa ja siirrä sitten kakun reunaa vasten.
Kakun päälle voi tehdä suklaasta myös ristikkoa
Herkuttelemisiin♥
Maikku
Nam ja kerrankin resepti, jota minäkin olen testannut ja suorastaan suussa sulavaksi todennut. Ihana kakku. <3 Oikein mukavaa uutta viikkoa Maiccu <3
VastaaPoistaNimenomaan sitä..suussasulavaa ♥Samoin sinulle!
PoistaIhana ohje!
VastaaPoistaVarmasti oli herkullinen kakku! Nam!😋
Kivaa illan jatkoa!😊💕
Jos tykkään Baileystä niin tätä kannataa tehdä ;) Kivaa uutta viikkoa!
PoistaJuustokakuista oma lempparini ehdottomasti on tää Baileyskakku jota multa on useasti tilattu juhliinkin. Se vaan on juustokakkujen kuningatar.
VastaaPoistaSuklaisista juustokakuista tää on kyllä parhainta, viimeinen pala meni just....
PoistaNam minkä kuuloinen ja näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos ♥
PoistaEih...pitääköhän ostaa jotain kakkua kaupasta =).
VastaaPoistaHih, onneks kaupastakin saa monenlaisia ihania kakkuja ♥
PoistaVoih! Ihan vastustamaton kakku. Olet kyllä aikamoinen kakkutaituri. Vaikka nyt vähän katsonkin syömistäni, niin jos tuota olisi tarjolla, en voisi vastustaa.
VastaaPoistaKivaa tiistai-iltaa Maiccu!
Nämä juustokakut ovat kyllä aika helppoja! Olen pienestä asti leiponut ja tykkäisin leipoa paljonkin enemmän mutta ei ole aikaa eikä syöjiä :) Ihanaa lauantaita Tuula ♥
PoistaNam! :P
VastaaPoistaNimenomaan, olihan se....:)
Poista