sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Petollisen hyvä Baileyskakku

Oltiin viikonloppuna rapukekkereissä ja mulle lankesi jälkkärin teko.
Koska rapuliinit lisukkeineen ovat aika kevyttä syötävää, jälkkäri sai olla tuhti ja piiitkän harkinnan jälkeen päädyttiin miehen kanssa Baileys-kakkuun. Enkä kadu, ihan huisin hyvää ja tätä tehdään kyllä uudestaan.

Ohje Makeaa  murmelin täydeltä-blogista, kiitos lainasta ☻




 Pohja
200 g suklaakeksejä
80 g sulatettua voita

Täyte
5 dl vispikermaa
200 g turkkilaista jogurttia/ maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
0,5 dl Baileys-likööriä
200 g tummaa suklaata
1 dl sokeria

Koristeluun
Tummaa suklaata
Kaakaojauhetta


Rouhi keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (koko 24 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sulata suklaa vähitellen mikrossa. Sekoita sula suklaa jogurttiin (/tuorejuustoon). Jogurttiin sekoitettuna suklaa menee herkästi rakeisemmaksi, mutta se ei valmiissa kakussa haittaa. :) Kuumenna pehmenneet liivatteet ja Baileys-likööri mikrossa niin, että liivatteet ovat täysin sulaneet (20-30 sekuntia yleensä riittää). Lisää suklaaseos kermavaahdon joukkoon, mausta sokerilla ja lisää lopuksi liivateseos ohuena nauhana joukkoon. Suklaa jo itsessään hyydyttää täytettä nopeasti, joten täytteestä tulee aika paksua. Levitä vuokaan ripeällä tahdilla ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, yön ylikin jos ehtii.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Kuvan suklaalastut on tehty sulasta suklaasta näin: laita leivinpaperia ison leikkuulaudan päälle. Nosta pienellä lusikalla suklaakasoja tasaisin välein ja vedä (silikonisella) pullasudilla suklaa lastun muotoon alhaalta ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä. Suklaan riittävän määrän huomaa muutaman harjoittelulastun jälkeen hyvin. Anna lastujen jähmettyä esim. pakastimessa ja siirrä sitten kakun reunaa vasten.
Kakun päälle voi tehdä suklaasta myös ristikkoa










Herkuttelemisiin♥

Maikku

14 kommenttia:

  1. Nam ja kerrankin resepti, jota minäkin olen testannut ja suorastaan suussa sulavaksi todennut. Ihana kakku. <3 Oikein mukavaa uutta viikkoa Maiccu <3

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje!
    Varmasti oli herkullinen kakku! Nam!😋
    Kivaa illan jatkoa!😊💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkään Baileystä niin tätä kannataa tehdä ;) Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  3. Juustokakuista oma lempparini ehdottomasti on tää Baileyskakku jota multa on useasti tilattu juhliinkin. Se vaan on juustokakkujen kuningatar.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaisista juustokakuista tää on kyllä parhainta, viimeinen pala meni just....

      Poista
  4. Nam minkä kuuloinen ja näköinen kakku!

    VastaaPoista
  5. Eih...pitääköhän ostaa jotain kakkua kaupasta =).

    VastaaPoista
  6. Voih! Ihan vastustamaton kakku. Olet kyllä aikamoinen kakkutaituri. Vaikka nyt vähän katsonkin syömistäni, niin jos tuota olisi tarjolla, en voisi vastustaa.
    Kivaa tiistai-iltaa Maiccu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä juustokakut ovat kyllä aika helppoja! Olen pienestä asti leiponut ja tykkäisin leipoa paljonkin enemmän mutta ei ole aikaa eikä syöjiä :) Ihanaa lauantaita Tuula ♥

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥