keskiviikko 28. syyskuuta 2016

PÄHKINÄTÖN JA VILJATON BANAANISUKLAAKAKKU


Sokerista eroonpääseminen vaatii muutoksia ihan arkisissakin asioissa.
Kun tekee mieli herkutella, täytyy miettiä pariin kertaa miten sen tekee ilman että sortuu sokeriin. Olen seurannut Karita Tykkää Instassa ja siellä hän taikonut toistaan ihanampia herkkuja, joten siirryimpä Superlemonin sivuille ja löysin suklaisen kakun, Banaanisuklaakakun ♥Ihan kaikkia aineksia ei kotona löytynyt joten jouduin soveltamaan, mutta ohjeessa oli siihen varaakin joten laitan linkin alkuperäiseen kakkuun ja ohjeen jolla itse tein :) Kiitos Karita ihanasta ohjeesta! 
Täytyy tehdä vielä alkuperäinenkin kunhan on kaikki tarvittavat aineet kotona.

Alkuperäinen linkki:

http://superlemon.fi/blogi/author/karitat/






BANAANISUKLAAKAKKU ♥



2 banaania
vajaa desi vaahterasiirappia

1 rkl juoksevaa hunajaa
Ripaus suolaa

9 tavallista-taatelia 
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl luomuvoita sulatettuna
2 rkl kookosöljyä
1/2 tl vaniljaa jauhettua
2 isoa luomukananmunaa
2 tl pikakahvijauhetta (oli sentään reilun kaupan)
1 tl ruokasoodaa

1 rkl psylliumkuitua (jauhettuna) 

Kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta.
Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen.
Paista  200 asteessa 20 min.
Jäähdytä, sillä kakku on parhaimillaan jäähtyneenä, seuraavana päivänä

Itse en malttanut odottaa seuraavaan päivään, mutta jäähdytin kakun ennen herkuttelua.


Makeutus vaahterasiirapilla


Taikina


Paistettu kakku













Pohja ei kuitenkaan noussut tarpeeksi, tai nousi uunissa mutta laski jäähtyessä. Mistäköhän voisi johtua? Koostumus oli myös vähän kumimainen vaikka maistuikin marjojen kanssa suklaiselta. Tästä en lannistunut, täytyy tehdä uudestaan kunhan keksin miten pohjan saa pysymään kuohkeana myös paiston jälkeen.


Maiccu

11 kommenttia:

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥