Mä koitan parhaani mukaan vältellä arjessa vehnää, koska se turvottaa mua ja siksipä aina välillä kokeilen gluteenitonta leivontaa. Tänä syksynä oon tehnyt jo monta mustikkapiirakkaa ja tämän reseptin mukaankin jo pari kertaa.
Koska meillä kaikki muutkin rakastaa tätä, tuplaan aina reseptin ja teen pellillisen. Ei sitten heti lopu kesken.
Alkuperäinen ohje on Himoleipurin sivuilta mutta mulla on tapana tuunata ohjeita aina omien mieltymysten mukaan ja siksi jaan teille tämän mun tuunatun version pellillisestä. Eli jos haluat tehdä vain piirakkavuoalllisen, puolita aineet.
Gluteeniton vaniljainen mustikkapiirakka
Pohja+muruseos
300g juoksevaa margariinia
6dl gluteenitonta jauhoseosta (Kotimainen)
3dl gluteenittomia kaurahiutaleita (leseetkin käy)
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl kermaviiliä tai ranskankermaa
Täyte
Reilu litra mustikoita
2prk vaniljarahkaa
1dl sokeria
2 kananmunaa
💙💙💙
Laita uuni 200 asteeseen ja laita uunipellille leivinpaperi.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää sula voi. Sekoita murumaiseksi.
Ota neljännes muruseoksesta toiseen kulhoon muruseosta varten.
Lisää isoon muruseokseen kermaviiliä tai ranskankermaa ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina pellille ja ripottele päälle mustikat.
Sekoita täytteen rahka, sokeri ja kananmuna sekaisin.
Valuta täytettämustikoiden päälle ja laita pinnalle loppu muruseoksesta.
Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia ja/tai kun pinta kauniin ruskea.
Herkkupiirakka, näyttää hyvältä. Kermaviili on mulla usein siinä täytteessä kananmunan kanssa "perinteisesti" :D Nuo taikinamurut päällä kyllä kruunaa!
VastaaPoistaJep :) Mä vaihtelen täytteessä kermaviiliä/rahkaa, yhtä hyvää aina!
PoistaVoi nam mitä herkkua! Yhden mustikkapiirakan olen leiponut...pitäisikö tehdä vielä toinen?
VastaaPoistaIhanaa viikkistä sinulle Maikku <3
No pitäis :D Ihanaa viikonalkua Outi!
PoistaOi, tää kuulostaa ja näyttää herkulta. 😋
VastaaPoistaTää on nam :)
PoistaNäyttää kyllä todella hyvältä. 😊😋
VastaaPoista