tiistai 2. marraskuuta 2021

Ihonhoitorutiinit tällä hetkellä

 Siitä kun olen viimeksi päivittänyt ihonhoitorutiinit tänne blogiin, on jo aikaa joten päätimpä päivittää tilanteen. Toki mulla vaihtuu tuotteet, joten voisin tehdä postaukset aiheesta vaikka kuukausittain :) Mutta kurkataampa miltä tämän hetkinen ihonhoitoni näyttää.

Mullahan on siis helppo sekaiho, joka kesäisin rasvoittuu lähinnä t-alueelta ja talvisin on pintakuiva. Ihinhoitotuotteita vaihtelen aina tarpeiden mukaan, usein mulla on keskimäärin 3 eri brändin tuotetta samaan tarkoitukseen. Usein paria olen käyttänyt pidempään ja yhtä vasta testaan.

Linkitän tuotteet tähän, jotta pääsette tutustumaan niihin halutessanne paremmin. Suuri osa käyttämistäni ihonhoitotuotteista on luonnonkosmetiikkaa, ja tuotteita on saatavilla mm lempikaupastani Ruohonjuuresta.

Aloitetaan aamurutiineista ja edetään iltaan, lopussa vielä viikottaisia rutiineja vaihdellen.


AAMU


Kasvojen puhdistus

-Aamuisin pesen kasvot haalealla vedellä, en koskaan puhdistustuotteilla. Iholla on oma suojakalvo, joka poistuu aina kun kasvot puhdistaa joten annan tämän vaipan suojata ihoani.

Kosteutus

-Kosteutan ihoa suihkutettavalla Flow Kosmetiikan kamomilla+probioottisella kasvovedellä ja jos sen jälkeen tuntuu, että ího tarvitsee lisää kosteutusta, painelen Whamisan tai byRailin paksumpaa hoitovettä iholle ennen seerumia.

-Välillä laitan seerumin alle myös Sothyksen tehohoidon suojaamaan ihoa.

Silmäympärys

-Silmänympärysvoiteitakin vaihtelen ja nyt käytössä Antipodesin kiivin siemenöljyä sisältävää sy-voide. Sy-voiteen levitän ja taputtelen kevyesti.

Seerumi

-Seerumi on sellainen tuote, jota en koskaan jättäisi välistä sillä sen vaikutukset ovat iholla tuntuvat pitkään ja hyvin kosteutettu iho on valmis ottamaan hoitotuotteet hyvin vastaan ja sen päälle on helppo tehdä pysyvä, tasainen kaunis meikki. Seerumi napakoittaa ja kosteuttaa ihoa, vähän riippuen mihin tarkoitukseen sitä käytät. Mulla on useampia seerumeita käytössä ja nyt käytän joko byRailin Hyaluron FilleriäDermosilin NiasiiniamidiseerumiaLaponien kirkastavaa seerumia tai juuri testiin ottamaani japanilaista V10Plus hyaluronihapposeerumia.


Kasvovoide

-Seerumin jälkeen laitan kosteusvoiteen (SOS Madara syväkosteuttava kasvovoide), mutta niin että sekoitan siihen tipan pari  ZUII:n hohdevoidetta. Näin saan iholle kauniin tasaisen ja kevyen sävyn, joka lähentelee päivetystä mutta sopii käytettäväksi varmaan läpi vuoden koska ei ole niin syvä päivetys joka lähentelisi rusketusta.

ILTA

Ihonpuhdistus 

-Ihan ensin puhdistan silmämeikin, jos sellaista on ja tällä hetkellä käytän siihen Sothyksen silmämeikinputsaria tai Garnierin putsaria, joka on todella tehokas. Otan putsaria vanulappuun, ja painelen luomia/ripsiä hetken ja pyyhin, meikki irtoaa hankaamatta.

-Olen aivan koukussa kaksoispuhdistukseen ja erityisesti puhdistusbalmeihin. Hieron ensin kasvot puhdistusbalmilla (Evolve geelimäinen puhdistusbalmi), huuhtelen ja sitten puhdistan kasvot uudelleen Mossan puhdistusemulsiolla. Hieron putsarin kasvoille ja huuhtelen.-Lopuksi pyyhin kasvot kasvovedellä, Whamisan tai Mossan, vähän vuorottelen näitä.

Kosteutus

-Iltaisin käytän paksumpia ihoon taputeltavia kasvovesia kuten Whamisa tai  byRailin hoitovettä. Yleensä kerrostan ainakin kaksi kertaa, jos eka kerros imeytyy heti niin tarvitaan ainakin toinen. Joskus jopa kolme.

Seerumi

Yötä vasten olen nyt käyttänyt Dermosilin retinolia sisältävää seerumia tai byRailin Hyaluron Filleriä. Seerumia saatan kerrostaakin, jos eka kerros imeytyy nopeasti.

Yövoide

Minkä yövoiteen valitsen, riippuu ihan siitä mikä tuntuma iholla on muun kosteutuksen jälkeen. Voiteena käytän byRailin yövoidetta Biodrogan Colden Caviar voidetta tai Glam Glown yönaamiota, mutta parista viikossa laitan iholle voiteen sijaan kasvoöljyn.

Kasvoöljy

Kasvoöljy sitoo kosteuden siinä missä voidekin, mutta mun pintakuiva iho selvästi piristyy kasvoöljystä ja siksi skippaan yövoiteen välillä kokonaan ja laitan sen sijaan WhamisanAntipodesin tai FIINI:n tyrniä ja kauraa sisältävän öljyseerumin. Pari, kolme tippaa riittää.

Silmänympärysvoide

Iltaisinkin laitan Antipodesin kiivin siemenöljyä sisältävää sy-voiteen. Silmänympärysvoiteissa käytän usein pidempään yhtä ja samaa, en niinkään vaihtele.

Viikottain kuorin kasvot kevyesti, joskus kevyesti näillä Whamisan kuorintalapuilla, jotka ihan huippukäteviä, tai hedelmäentsyymikuorinnalla (Flow) joka toimii myös naamiona tai Cattierin savinaamiolla.

cattier


Naamioilla hellin ihoa myös muutaman kerran viikossa, erityisesti tykkään tästä Evolven kultanaamiosta , jossa kasvista lähtöisin olevaa retinolia ja Antipodesin hunajanaamiosta joka onkin mun uusin rakkaus.

Kangasnaamioita käytän 1-2 krt viikossa ja välillä myös silmänalusnaamioita, jos kasvot tarvitsevat extra freshausta. 

Lisäksi käytän Guashaa tai jaderullaa aina muistaessani. Kyllä, koska jos ne eivät ole näkösällä, saatan unohtaa ne viikkokausiksi, mutta kun säilytän niitä näkyvillä, muistan myös käyttää niitä.

Kuten ehkä huomasit, ihonhoidossani painopiste on luonnonkosmetiikassa mutta käytän mielelläni myös synteettistä kosmetiikkaa jos sieltä löytyy hyvät tuotteet iholleni.  Tässäkin on monta hyväksi todettua merkkiä, joiden tuotteita käytän säännöllisesti vaikkei luonnonkosmetiikkaa olekaan.

Löytyikö tuttuja tuotteita tai samaistutko mun ihonhoitorituaaliin? Millainen on sun tapasi hoitaa ihoa?

Maikku4 kommenttia:

 1. Melkein suosittelisin tekemään ensin kaksoispuhdistuksen ennen silmämeikin poistoa, sillä mun kasvoöljy on ainakin niin tuhtia että sillä lähtee ripsarit, eyelinerit ja luomiväritkin ihan hetkessä! Ja silloin tarvitsee tuota ripsarinpuhdistusainetta paljon vähemmän JOS ollenkaan. Harvemmin enää pesen silmämeikinpoistoaineella silmiä kun teen kaksoispuhdistuksen ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, mutta mä teen tarkoituksella näin koska en tykkää öljuputsarin jättämästä tunteesta silmissi. Siitä kun jää sellainen "kalvo".

   Poista
 2. Minä pesen vain vedellä myös aamuisin ihon, joskus voin pyyhkäistä misellivedellä, jos iho tuntuu jotenkin nihkeältä. Todella minimimäärällä tuotteita menen. Yritän rasvailla erityisesti sy-ihoa, koska silmänympärykset ovat mun ihon ongelmakohta.
  Kaunista tiistaita sinulle Maikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantapaiset tavat meillä molemmilla :) Sy-ihoa onkin hyvä rasvailla. Mukavaa iltaa Outi <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥