keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Lakun ensimmäinen vuosi

Koirapostaukset ovat suosittuja ja toivottujakin, joten tässäpä sellainen. 

Laku täytti juuri vuoden ja Dana 4v, joten onkin aika päivittää koiramaisia kuulumisia.

Viime vuosi meni näin jälkeen päin ajatellen hurjan nopeasti vaikka oli monella tavalla hyvin erilainen vuosi. Lakun hankinta ei olisi voinut osua sopivampaan ajankohtaan, koska oli aikaa touhuta pennun kanssa, etätyön ansiosta helppo pissattaa kesken päivän ja toisaalta aikaa seurailla kuinka tämä kolmikko tulee toimeen.

Huonoja puolia ajassa oli se, että sosialistaminen jäi minimiin koska korona alkoi juuri kun Laku olisi saanut rokotusten puolesta alkaa tutustumaan myös muihin koiriin ja yht`äkkiä kaikki koiralliset ja koirattomat välttelivät toisiaan eikä kukaan tullut lässyttämään "oi kuinka suloinen pentu"-juttuja. Se on iso harmi, etenkin kun tilanne on oikeastaan aika ennallaan ja kohtaamisia vältellään vieläkin.

Viime kesä meni pääasiassa mökkeillessä ja siellä sama meno jatkui, kun koko kesä oltiin muutamia mökkivieraita lukuunottamatta omalla porukalla.

Laku on siis epävarma kohdatessaan vieraita ulkona mutta osa syyn tekee myös Dana joka aina ekana alkaa räyhäämään, jos joskus yrittääkin meille puhua. Siksi ulkoilutetaan tyttöjä myös eri kokoonpanoissa, jotta Laku saa myös toisenlaisia kokemuksia ja oppii pärjäämään omillaan. Yksin ollessaan on siis vain epävarma ja koittaa päästä tilanteista pois, kun taas Danan kanssa yltyy haukuntaan.

Viime syksynä  käytiin koirakoulussa kahteenkin otteeseen ja eri paikoissa. Ensin opeteltiin käytännön taitoja ja sitten oltiin vielä noseworkissa. Jälkimmäinen kiinnostaa kovasti ja olisi tarkoitus kesällä opetella sitä lisää. Ehkä ensi syksynä taas lisää koirakouluilua. Niissä Lakun kanssa meni tosi hyvin, ottaen huomioon epävarmuuden. Oli ilo seurata kuinka se rohkaistui kerta toisensa jälkeen  ja viimeisellä kerralla opiskeli ihan eri koira kuin alussa.

Laku on nyt kasvanut aikalailla lopulliseen mittaansa ja painaa reilu 8kg.
Kokoa suhteuttaa se, että Tira on 6kg, Dana 5,5kg ja selän mitat vaatteissa ovat seuraavat: 
Tira 35cm, Dana 40cm ja Laku 45 cm. Ihan niin pitkä selkä ei sentään ole mutta puvun oltava reilumpi, kun Laku on myös korkeampi kuin muut. 

Vaatteita on neidille shoppailtu jatkuvasti kun hän on vain kasvanut ja kasvanut :) Ekat pentuajan puvut jäi parissa viikossa pieneksi ja tuttavan ompelema puku oli jo valmiiksi pieni. Nyt on aikamoinen arsenaali vaatetta ja nauroinkin, että näillä pitäisi olla jo oma vaatekaappi! 

Lakun isosta koosta johtuen pennutus jäi nytkin haaveeksi. Sijoitukseenhan Laku otettiin, kuten Danakin mutta ei tarkoitus pennuttaa tälläkään. Danan kohdalla esteeksi tuli tempperamenttinen luonne, Lakulla tuo koko. Toisaalta se ei nyt harmita koska se olisi vaatinut näyttelyissä käyttämistä joka taasen olisi vaatinut huolellista trimmaamista ja tuolla karvamäärällä se olis aika haaste.

Mä olen antanut kummankin harjiksen karvan kasvaa tänä talvena, että on vähän lämmikettä omasta takaa. Danalla kasvaa vain ohutta haituvaa, joka on kokoajan takussa, mutta Lakulla on ihan kunnon karva kaikkialla paitsi mahassa ja silmänympäryksissä. Kuonot olen sentään trimmannut, ettei asia ihan unohdu ja tule sitten keväällä järkytyksenä.
Kesäksi trimmaan kummankin mutta ei yritäkään pitää Lakua nakuna koska se ei aito naku ole ja inhoaa trimmaamista. (Aito naku on rungosta lähes karvaton ja sitten on näitä "tumppunakuja, joilla kasvaa myös runkokarvaa").

Tukkaa on pidettävä ponnarilla, muuten se on silmillä ja siitähän Laku ei tykkää yhtään. Harjaamiseen on sentään tottunut ja kynnet leikataan rennosti pötkötelleen.Laku on ihan oma persoonansa, kuten nämä aina. Todella leikkisä, kova pusuttelemaan ja juttelemaan.
Leluja riepotellaan joka ilta ja niitä pitää heitellä. Lempilelu on possu ja Mauri Mäyrinkäinen.
Aika usein lelut kylvetään ympäri kotia ja niitä löytyy joka paikasta, aina vessasta makkariin ja keittiöstä olkkariin.

Olen opettanut että päivällä ei heitellä leluja kun teen töitä, mutta leikkii niillä sitten itsekseen.
Juoksujen alkamisen huomasinkin ensimmäisenä siitä, että leikkiminen loppui kuin seinään!
Seuraavana aamuna alkoi vuoto. Kaksi viikkoa neiti vain nukkui, ilmeisesti mieli oli maassa kun ei maistunut ruoka eikä leikki.
Nyt onneksi juoksut ohi ja leikit jatkuu entiseen malliin.

Ruoka maittaa normaalisti hyvin ja jos silmä välttää, tämäkin syö siskonsa ruoat. Dana kun on näistä kolmesta nirsoin ja usein jättää syömättä. Pitkään syöminen oli kamalaa hohkimista, mutta nyt on vissiin ymmärtänyt että ruoan voi syödä rauhallisemminkin.

Sisäsiistiksi Laku tuli viime kesän aikana, syksyllä enää teki satunnaisesti pissoja mutta nykyään  ihan täysin sisäsiisti.Mökillä se harjoittelu kesällä oli niin helppoa, kun tarvi vain avata ovi ja pääsi ulos.

Kuvat olivatkin latautuneet tähän uusimmasta vanhimpaan joten jääköön niin. Kurkataampa Lakun vuoteen kuvien kautta.
Kaikenkaikkiaan vuosi on koirien kanssa mennyt hyvin, vain Tira on sairastanut mutta senkin osalta asiat hoidossa. Kontrolli nyt keväällä ja kohta taas koko konkkaronkat rokotukset. Lakulta poistettiin kulmahampaita viime keväänä mutta muut hampaat kasvoi oikein eikä tarvinnut onneksi poistella enempää.

Sellaisia kuulumisia Lakulla. Jos Lakun asiat kiinnostavat tai muuten vai kiinanharjakoira rotuna, niin kysy ihmeessä!

Maikku

10 kommenttia:

 1. Voi mahdoton, kuinka ihanat koirakuvat. Nämä yksilöt ovat suorastaan valokuvamalleja. Meillä nimittäin koira kääntää heti päänsä, jos huomaa joutuvansa kuvauksen kohteeksi 😉

  Kiva katsoa näitä kuviasi uudelleen ja uudelleen. Tulee niin hyvä fiilis ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Nämä poseeraavat kyllä mielellään, mutta usein palkkaa vastaan ;) Niin ne ovat erilaisia koiratkin ♥

   Poista
 2. Ihania koirakuvia <3 Kuten Titta tuossa kommentoi, niin sellaisia hyvän mielen kuvia. Koirulit osaavat poseerata kuvissa ja sinä ottaa hienoja kuvia. Kauniita helmikuun viimeisiä päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja ♥ Tytöt on tottuneita siihen, että mamma hosuu aina kameran kanssa :) Iloa myös sinulle helmikuun viimeiseen viikkoon!

   Poista
 3. Voi Laku ja kaverit. On ne kyllä söpöjä vaikka hommaahan heissä on myös <3
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Maikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, aina välillä tuskastuttaa tuo pukeminen ja nyt tassujen peseminen mutta on se vaiva kaiken arvoista :) Ihanaa maaliskuun alkua ♥

   Poista
 4. Kääks, mullehan iskee taas koirakuume :D

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia pikkuisen matkasta <3 Pitäsköhän itsekin joskus postata kun vappukin täytti jo vuoden. Oli kyllä onneksi tosi paljon kivoja naapureita kun vappu tuli ja pari koiraihmistä kyllä tuli sille lässyttämään ja päästiin myös sosialisoitumaan muihin koiriin onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty! Tosi kiva että Vappu on päässyt sosialistumaan, mekin kuljetettiin Lakua jokapaikassa mukana minne koiraa nyt voi ottaa mutta ei riittänyt. SItten kun noiden kolmen kanssa kulkee ja yksi räyhää aina kaikille, niin ne tilanteet jolloin voi käydä moikkailemassa muita ovat harvassa.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Laponien kosteuttava naamio

Laponiessa ei ole mitään turhaa-vain tarkkaan harkittuja ja ihoa helliviä raaka-aineita. Siksi tuotteet sopii todella hyvin herkkäihoisille ...