tiistai 27. lokakuuta 2020

Syksyinen kanapata

Syksyllä tulee tehtyä usein pataruokia, sellaisia pitkään haudutettuja ja riittoisia, kuten viime sunnuntaina. Ruoan voi valmistella vaikka aamupäivällä, laittaa uuniin hautumaan muutamaksi tunniksi ja sillä aikaa ehtii vaikka siivota tai lenkkeillä koirien kanssa, kuten itse tein.

Sain ruoasta paljon kyselyitä, joten päätin laittaa ohjeen tänne blogiin. Teen ruokaa pääasiassa mutu-tuntumalla, joten mausteita kannattaa käyttää enemmän tai vähemmän riippuen, onko niiden ystävä.

Me .esimerkiksi rakastetaan valkosipulia ja sitä en säästele, mutta vaikka sitä on riskisti, se ei tunge padasta mitenkään läpi ja hautaa lempeäksi.


Syksyinen kanapata

2pkt naapurin maalaiskana filee mango-chili n 800g

3 porkkanaa paloiteltuina

pussillinen salottisipuli halkaistuina

5 valkosipulin kynttä

2 rll vehnäjauhoja

rasvaa

Liemi

vettä n 8 dl

kanafondikuutiot 2

tomaattipyrettä 3 rkl

soijaa 2 rkl

timjamia 1/2 ruukkua

murskattua valkosipulia

-Keitä vesi johon lisää fondit, pyree, soija, valkosipulimurska ja timjami.

-Pilko kanafileet reilun kokoisiksi paloiksi ja paista parissa erässä kevyesti pintaväri ja laita kanapalat pataan. (Alle kanaa väliin vihannekset ja päälle loput kanasta. Itse käytin kannellista savipataa.)

-Pilko porkkanat ja sipulit, purista pari valkosipulin kynttä lientä varten ja lohko loput.Paista reilussa rasvassa lohkotut valkosipulinkynnet porkkanoiden ja sipuleiden kanssa. Paiston lopussa lisää pari rkl vehnäjauhoja jotta kastike vähän saostuu. Kaada vihannekset kanojen päälle.

-Hauduta uunissa eka tunti 175 asteessa ja sen jälkeen laske lämpö 150 asteeseen ja anna hautua ainakin toinen tunti.

Mä keitin lisäksi basmati-riisiä, sopii tähän hyvin.

 


 

Pataruoat ovat kyllä kiitollisia, sillä vaikka niiden valmistaminen uuniin viekin ehkä hetken enemmän aikaa ja valmistuu itsekseen sen kummemmin maistelematta ja mitä kauemmin se hautuu, sen mehevämpää siitä tulee.

Usein pataruoat ovat myös riittoisia ja maku vain paranee uudelleen lämmittäessä. Onko sulla jokin luottoresepti pataruokaan?

8 kommenttia:

  1. Pataruuat kyllä kuuluvat syksyyn ja talveen. Meidän perheen suosikkipataruoka on Provencen pata. Oikeastaan ihan sama ohje, mutta kanan sijasta paistia kuutioituna ja lihaliemifondia. Ja vielä lopuksia herkkusieniä pataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, täytyykin googlata tuo pataruoka, kuulostaa tutulta. Tein tätä ennen juuri vastaavaa naudanliha pataa ja hyvää oli sekin.

      Poista
  2. Kommentoin kännyllä, mutta kommentti katosi bittiavaruuteen. Kiitos mielettömän paljon tästä reseptistä. Tänään kaupan kautta hakemaan aineet tähän ja pata tulille. <3

    Herkullista päivää Maikku. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että ohje pääsi teillä testiin ja hyvältä se näyttikin ♥ Ihanaa päivää ♥

      Poista
  3. Herkullisen näköistä pataa! Meillä tänään kanaruokaa, kun mies kokkaa kokonaisen broilerin ja tekee paistettuja perunoita sen kanssa.
    Herkullista iltaa sinulle Maikku <3

    VastaaPoista
  4. Nam, kun näyttää herkulliselta tuo pata! Lämpöinen pataruoka kyllä maistuu vaikkapa syksyisin metsälenkin jälkeen:)❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, on ihana laittaa ruoka uuniin ja pyrähtää ulos ja tulla tuoksuvaan kotiin valmiin ruoan äärelle.

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥