Siirry pääsisältöön

Pistaasipullaa

Jos jostain saan jotain päähäni, yleensä toteutan sen ja näin kävi pistaasipullienkin kohdalla.
En ole näistä koskaan aiemmin tehnyt, mutta maistanut muualla ja pistaasin rakastajana tiesin että näistä tykkään.

Tässäpä ohje, jos inostut näitä leipomaan.

PISTAASIPULLAT

2,5dl maitoa
pss kuivahiivaa tai 25g tuoretta hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1/5 tl suolaa
n 7 dl vehnäjauhoja
75g voita tai margariinia
kardemummaa

Täyte:

75g voita tai margariinia
100g jauhettuja pistaaspähkinöitä
1 dl sokeria
ripaus suolaa

Voiteluun kananmunaa

♥ Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 1/2h.

 Kuori pistaasipähkinät. Kauli taikina levyksi ja levitä levylle pehmeä rasva, sokeria ja vaniljasokeria. Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele tasaisesti levylle.

 Tee taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä ja sokeria.

 Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Peitä pullan pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.  








Tykkäätkö pistaasipähkinöistä tai oletko kenties leiponut pistaasipullia?

Maikku

 

Kommentit

  1. En ole leiponut pistaasipullia, mutta pähkinöistä kyllä tykkään. Pistaasinpähkinät ovat mieheni lempparipähkinöitä ja cashew pähkinät tulevat sitten hyvinä kakkosina :)
    Herkullista iltaa Maikku <3

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkuja. Täällä on leipominen jäänyt ihan kokonaan, jospa huomenna ottaisi taikinakulhon esille ja leipoisi jotakin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...