sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Pistaasipullaa

Jos jostain saan jotain päähäni, yleensä toteutan sen ja näin kävi pistaasipullienkin kohdalla.
En ole näistä koskaan aiemmin tehnyt, mutta maistanut muualla ja pistaasin rakastajana tiesin että näistä tykkään.

Tässäpä ohje, jos inostut näitä leipomaan.

PISTAASIPULLAT

2,5dl maitoa
pss kuivahiivaa tai 25g tuoretta hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1/5 tl suolaa
n 7 dl vehnäjauhoja
75g voita tai margariinia
kardemummaa

Täyte:

75g voita tai margariinia
100g jauhettuja pistaaspähkinöitä
1 dl sokeria
ripaus suolaa

Voiteluun kananmunaa

♥ Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 1/2h.

 Kuori pistaasipähkinät. Kauli taikina levyksi ja levitä levylle pehmeä rasva, sokeria ja vaniljasokeria. Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele tasaisesti levylle.

 Tee taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä ja sokeria.

 Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Peitä pullan pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.  








Tykkäätkö pistaasipähkinöistä tai oletko kenties leiponut pistaasipullia?

Maikku

 

2 kommenttia:

  1. En ole leiponut pistaasipullia, mutta pähkinöistä kyllä tykkään. Pistaasinpähkinät ovat mieheni lempparipähkinöitä ja cashew pähkinät tulevat sitten hyvinä kakkosina :)
    Herkullista iltaa Maikku <3

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkuja. Täällä on leipominen jäänyt ihan kokonaan, jospa huomenna ottaisi taikinakulhon esille ja leipoisi jotakin!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥