lauantai 26. syyskuuta 2020

Syyskuulumiset

Syksy on mennyt vauhdikkaasti työn ja opiskeluiden merkeissä. Kaikki viikonloput vietetty edelleen mökillä, kuten nytkin ja kohta aika laittaa paikat talviteloille. Ei vain millään haluaisi. 
Mökillä on niin hyvä olla, mieli lepää ja tulee ahkeroitua milloin minkäkin projektin parissa. 
Riittää puutarhan hoitoa, maalaamista ja nyt viimeisimpänä marjojen-ja sienien poimintaa.

Aika menee aina liian nopeasti, perjantaina kun päästään vasta töiden-ja koulujen jälkeen lähtemään mutta oltava silti tyytyväinen että vihdoin on oma paikka, jossa olla. 

Puolukoita on tänä vuonna aivan mielettömästi, en ole tälläistä määrää nähnyt koskaan, saati kerännyt. Viime viikonloppuna tuli kerättyä yli 20 litraa. Mättäät on punaista herkkua pullollaan ja on ollut vaikea lopettaa, kun niin paljon jää keräämättä. Luin juuri, että 90% marjasta jää metsään, se on kyllä sääli.
Kaikillahan ei ole mahdollista lähteä metsään keräämään, vaikka halua olisikin.

Miettinyt paljon, kuinka kiitollinen olen, 
kun selkä on vihdoin kunnossa ja mahdollistaa pitkätkin kyykkimiset. 
Olikin monta vuotta, etten pystynyt/päässyt metsään ja nyt kun se taas mahdollista, nautin niin.














Mökillä tulee myös aina herkuteltua, päiväkahville on ollut tapana ostaa jotain uutta herkkua ja
sen alkaa jo vyötäröltä huomaamaan. Metsäretket eivät enää sitä kompensoi. Heh.
Tehtiin yhtenä viikonloppuna myös tacoja, sillä todettiin niiden olevan varsin helppoa mökkiruokaa, 
nyt kun grillikausi alkaa väistymään.

Kotona sitten aina maanantaina kevennetään ja vihersmoothiet ovat löytäneet paikkansa.

Kukkapenkissäkin vielä kukkii yksittäisiä kukkia, mutta tänä vuonna ei muita kukkivia syyskukkia meillä olekaan kuin syysleimut ja hanhikit. Kukkapenkkejä muuteltiin ja laajennettiin, tulppaaneja istutit vähän enempi kuin viime vuonna koska myyrät olivat jättäneet ne rauhaan ja väriloistoa luvassa keväällä. Piha saa elää, kuten sen asukkaatkin, muuttua tarpeen mukaan ja kukkapenkkejä siirrettävä sinne missä kukkii parhaiten muttei liian kuumaa tai kuivaa.

Päätettiin kaataa yksi iso pensas etupihalta, joka toiminut näkösuojana ja istutetaan siihen joko kirsikka tai luumupuu. Onko vinkkejä mikä olisi helppohoitoinen lajike? Koristepuukin käy.








Koirienkin kanssa on ollut helpompaa matkustaa, kun löydettiin pahoinvointilääke joka sopii molemmille ja auttaa. Suuri Helpotus Danalle, joka aina ennen oksusi joka matkalla.

Lakusta on kesän aikana kasvanut metrilaku, joka ylettyy jokapaikkaan eikä ollenkaan itse tajua olevansa niin iso. Aika suloinen se kyllä on, leppoisa ja ystävällinen luonne, ihan erilainen kuin Dana ja ollaankin saatu neidin tempuille useasti nauraa. Näyttelyihin ei tuolla koolla ole asiaa ja pennut taitavat jäädä haaveiksi, mutta joku tarkoitus silläkin on. Ehkä meille tulee vielä joskus kolmas harjis. 
Juu ei vielä pitkään aikaan, mutta ehkä joskus.

Syksy on tosiaan mennyt nopsaan, tuntuu etten ole ehtinyt tänne blogin puolelle päivittämään ollenkaan niin paljon kuin ollut tarkoitus. Postaustahti jäänyt 2-3 viikossa ja näyttää siltä, että sellaisena se tulee jatkumaankin. Ei vain kerkiä enempää, vaikka aiheita olisi jonoksi asti.

Ihana silti huomata, että lukijamäärä on vain kasvanut siitä huolimatta ja kohta tulee 300.000 sivulatausta täyteen. Sitä ajattelin juhlistaa arpomalla jotakin ihanaa teidän lukijoiden kesken ♥

Mitä teille kuuluu?

Maikku







 

17 kommenttia:

  1. Niin kauniita mökkikuvia, kyllä Suomen luonto on kaunis. Me laitoimme jo mökin talviteloille, ja ikävä on suuri. Valoisaa ja lämmintä viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kyllä on ♥ Mä uskon että jo ikävöit, me ajateltiin vielä kuukauden päivät jatkaa kun on näinkin lämmintä ja hommaa täällä riittää.
      Sinulle myös, ihanaa viikonloppua ♥

      Poista
  2. Oi mikä puolukkasaalis! Pakko muuten testata toi Lontoon Laku munkki, rakastan Lontoon Lakua ja Omar munkki, joten pakkohan tuonkin olla hyvä. <3 Kivaa viikonloppua Maikku. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä tuut varmasti niin tykkäämään tuosta munkista koska siinä on onnistuttu hyvin jäljittelemään Lontoon raetta, nam. Omar munkki on kans ihan petollisen hyvää...mitäköhän ne seuraavaksi keksii :)?

      Puolukkaa on ollut ihan mahdottomasti, taisi olla ihan hyvä että nilkka nyt nurin ja on pysyttävä poissa metsästä ;)

      Iloa viikonloppuun Tiia ♥

      Poista
  3. Ihana syksyinen luonto!
    Ja söötit nuo pyjamapukuiset karvakaverit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä, niin kaunis ♥ Pyjamapellet ovat tosiaan saaneet esimakua pukeutumisesta, kun oli muutamia viileitä päiviä, nyt saavat taas juosta nakkeleina :)

      Poista
  4. Tämä syksy on säiden puolesta suosinut mökkeily, niin monta aurinkoista päivää on mahtunut viikonloppuun. Me kävimme tänään mökillä, juhlimme siellä porukalla apen synttäreitä. Kävin istumassa laiturilla ja aurinkoi paistoi niin lämpöisesti, olin caprit ja t-paita päällä, että päätin pikaisesti pulahtaa uimaan. Olihan se kylmää, mutta virkisti ihanasti.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, harvinaiset kivat kelit! Sä oot ollut rohkea, mua ei veteen kyllä enää saisi mutta varmasti virkisti!

      Ihanaa sunnuntaita ♥

      Poista
  5. Ihanan paljon olet saanut puolukoita poimittua! Minusta on niin kiva aina lukea näitä mökkikuulumisia kun tiedän miten paljon nautit siellä olosta <3
    Ihanaa viikonloppua Maikku ja karvakamuille rapsutuksia myös <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Outi ♥ Tää on niin paras paikka, voisin jäädä mutta velvollisuudet vie aina kaupunkiin. Onenksi voi tulla takaisin:)

      Tytöt kiittää rapsuista ja ihanaa sunnuntaita myös Outi ♥

      Poista
  6. Ihania mökkifiiliksiä sinullakin. Samoin kuin minulla. Puolukoita ja niitä on ihana kerätä, joskaan en perkaamisesta tykkää ollenkaan.
    JOtenkin näin syksyllä ei ole enää intoa kyykkiä tuolla pihalla ja penkeissä verrattuna keväiseen kyykkimisen paloon. Nyt on ihana käpreentyä sisälle niin mökillä kuin kotonakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siivoaminen on pitkäveteistä hommaa :) Puutarhahommia oon vähän joutunut tekemöön kun halusin laajentaa yhtä kukkapenkkiä ja muuttaa toisen mallia. Vielä pitäisi yksi lilja kaivaa ylös ja istuttaa kukkasipuleita.
      Mutta illat on ihana köllötellä sisätiloissa ♥

      Poista
  7. Jopa on paljon puolukoita ja ISOJA!

    Mukavaa sunnuntaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, siks mä niistä niin villiinnyinkin :D
      Ihanaa iltaa ♥

      Poista
  8. Pitäisi tota lontooraetta testata, lontoorae suklaa on mun lemppari suklaalevy ainakin! Kivan näköistä meininkiä :)

    VastaaPoista
  9. Kiva kuulla, että selkäsi voi hyvin ja pääset nauttimaan marjastamisesta. Ison polukka saaliin oletkin saanut. Ihania herkkukuvia! Koiruleille rapsutukset! <3

    Mukavaa uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
  10. Kiva kuulla kuulumisiasi. :) Mukavaa, että olette mökkeilleet ja marjastaneet. Pakkanen on puolukoita pullollaan. Vitamiinit talven varalle. :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥