tiistai 1. syyskuuta 2020

Luonnosta voimaa hiuksille-testissä RAUSCH

*Yhteistyössä Rausch

Mulla on viime vuosina hiuspohja herkistynyt, liekö puhjennut samasta syystä kuin tuoksuherkkyyskin ja olen joutunut kiinnittämään siihen hetkittäin huomiota, etten vahingossa
käytä liian kuivattavia tuotteita.

Rausch on sveitsiläinen, hiustenhoitotuotteita puhtaista kasviuutteista vuodesta 1890 lähtien valmistava yritys. Eri rohdoksilla on erilaisia ominaisuuksia ja niiden oikeanlainen yhdistäminen on Rauschin menestyksen salaisuus. Rohdosuutteita valmistetaan jopa 11 kuukautta ja kun tehoaineet on uutettu, rohdosmassa puristetaan briketeiksi ja toimitetaan sopimusviljelijöille lannoituksessa käytettäväksi.Ihanan ympäristöystävällistä. Valmistusprosessissa on siis huomioitu luonto, eikä sitä kuormiteta turhaan.
Raaka-aineet ovat pääasissa lähituotantoa ja pakkausjäte kierrätetään.

Shampoissa pesevinä aineina käytetään luonnon omia sapotiineja, jotka pesevät hellästi eivätkä kuivata hiuksia eivätkö hiuspohjaa.

Luonnollisestikaan Rauschin hiustenhoitotuotteet eivät sisällä parabeeneja, mikromuoveja eikä silikoneja.

Mä testasin rasittuneille ja vaurioituneille hiuksille tarkoitetun tuotelinjan.

 


RAUSCH Kamomilla-Amarath hoitoaine 200ml


Antaa vaurioituneille hiuksille jäntevyyttä ja kiiltoa. Korjaa hiusrakennetta ja parantaa elastisuutta. Sisältää hiuksia suojaavaa Amaranth-öljyä, hiuspohjaa rauhoittavaa kamomillaa ja ravitsevaa kvinoaa.

Mun hiukset on kesän jäljiltä sen verran kuivat, että tarvitsee todella kosteuttavaa hoitoainetta. 
Tämä korvaava hoitoaine ei riittänyt ihan kosteuttamaan mutta vähemmän kosteutta kaipaavat hiukset hyötyvät tästä kyllä. 



RAUSCH Kamomilla-Amarath shampoo 200ml


Pesee hiukset ja hiuspohjan hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Kamomilla on antibakteerinen rohdos, jolla on verenkiertoa vilkastuttava ja ihoa hoitava vaikutus. Se rauhoittaa kuivaa hiuspohjaa ja ehkäisee ja lieventää ärsytystä.
Pesevänä aineena toimii luonnon saponiini – kvillajakuori. Amaranth-öljy vahvistaa ja pehmentää vaurioituneen hiuksen rakennetta. Sopii myös vaaleille hiuksille. Shampoon riittoisuus on 30-45 pesua pullollisesta.

Tämä vaahtoaa levitettäessä hyvin ja tuntuu hyvin pesevältä, mutta ei liikaa - shampoo ei jätä liian peseväksi, you know. Mulla on ollut myös aika kuiva hiuspohja ja tätä on selvästi rauhoittanut kutisevaa päänahkaa, hilseilykin rauhoittunut.  Tuoksu on aika jännä, en tunnista siinä kamomillaa, lähinnä sanoisin että tuoksuu luonnonrohdoilta.

RAUSCH Amaranth hiuslatvavoide 50ml



Korjaa hiuslatvojen rakennetta ja suojaa niitä haaroittumiselta tekemättä niitä raskaan tuntuisiksi. Voidaan käyttää käsitellyille hiuksille tai suojaamaan latvoja auringon sekä meri- tai klooriveden vaikutuksilta. Sisältää amaranth-öljyä sekä erittäin piipitoista peltokorteuutetta.
Käyttö: voidetta hierotaan pieni määrä sormien välissä ja levitetään kuiviin tai kosteisiin hiuslatvoihin. Ei huuhdota pois.

Tämä on ollut oiva tuote kuiville ja hauraille latvoille. Olen hieronut teelusikallisen, parin pyyhekuivien hiusten latvoille. Voide kuivuu, eikä jätä hiuksia tahmeiksi.



RAUSCH Amaranth  hiusseerumi 30ml


Sisältää amaranth- (revonhäntä), argan- ja abyssinian öljyjä. Ainutlaatuinen koostumus läpäisee hiuksen pintakerroksen vahvistaen hiusta sisältä käsin. Samalla se muodosta hiuksen pintaan suojaavan kalvon, joka vahvistaa, kosteuttaa ja suojaa hiuksen pintaa antaen sille säteilevää kiiltoa.

Seerumista on paljon hyötyä hiuksille:

Se suojaa suoristuksen/föönauksen haitoilta, vähentää sähköisyyttä ja pörröisyyttä, antaa kiiltoa ja pehmeyttä, suojaa ja lisää kampauksen kestoa.
Käyttö: muutama tippa levitetään ennen pesua kuiviin hiuksiin, peitetään hiukset kostealla pyyhkeellä ja annetaan vaikuttaa 30 minuuttia tai pesun jälkeen ennen kuivattamista tai muotoilua. Voidaan käyttää myös kampauksen viimeistelyyn estämään hiusten pörröttymistä ja vähentämään sähköisyyttä.
Monitoimituote, jota voi käyttää usealla eri tavalla. Jos mulla ei ole seuraavalle päivälle mitään tärkeää menoa, käytän mieluiten pesun jälkeen hoitavana tuotteena mutta hiukset jää rasvoittuneen näköisiksi ja siksi sitä ei ole seerumi päässä edustavimmillaan. Tykkään kyllä hiusöljyistä ja seerumeista ja käytän niitä viikottain, tämä jää osaksi niitä rituaaleja.




RAUSCH kuivashampoo frest


Aronia, auringonkukka ja vehnäuutteita sisältävä kuivashampoo joka antaa hiuksille tukea ja freshausta. Kuivashampoothan imevät hiuksista/hiuspohjasta rasvaa, sekä raikastaa.
Tässä on tapioka-ja riisitärkkelystä, joiden ansiosta hiuksia on kuivapesulla helpompaa käsitellä

Tuote ei sisällä alumiinia tai silikoni ja spiiniin tummille kuin vaaleillekin hiuksille.
Tuoksussa on aroniaa, eikä se ole ollenkaan niin voimakas kuin monet muut kuivashampootuoksut.

Mä käytän kuivashampoota lähes päivittäin, pidennän sillä hiusten pesuväliä ja myös tyven värjäystä. Moni kuivashampoo jättää hiukset valkoisiksi ja/tai tahmaisiksi mutta tämä ei tee kumpaakaan.








Kaikenkaikkiaan olen tykännyt tuotteista ja ne tuntuvat sopivat hyvin hiukselleni.
Tuoksumaailmakin on suhte mieto, näiden kanssa voi tuoksuherkkäkin huolettomasti
hoitaa hiuksiaan.

Rausch:n valikoimasta löytyy monia erilaisia tuotteita eri tarpeisiin ja tuotteita myy apteekit ja luontaistuotekaupat.

Onko Rausch sulle jo tuttu? Entä käytätkö hiusseerumeita tai öljyjä?

Tänään Instagram tililläni käynnistyi myös arvonta, jossa yksi onnekas voittaa vapaavalintaisen,  kolmen tuotteen tuotepaketin. Käy osallistumassa: KLIK.

Maikku

9 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia hiustuotteita!
    Ihanaa syyskuun alkua!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa todella hyvältä sarjalta! Itselläni on päänahka jotenkin "kuivunut" iän mukana ja en voi pestä hiuksiani kuin pari kertaa viikossa, muuten alkaa ihan kamala kutina. Todella pitää olla tarkkana, että millä aineilla hiuksia pesee ja hoitaa. Olen myös latvoihin käyttänyt öljyä ja se on kyllä auttanut.
    Ihanaa syyskuun alkua sinulle Maikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkö, näistä tuotteista voisi olla siinäkin apua sillä mullakin kuiva päänahka ja välillä kutissut hirveästi, nyt ei mitään!!

      Raikasta syyskuun alkua ihana Outi ♥

      Poista
  3. Nyt on kyllä ihan uusi sarja ja tuo hiusseerumi näyttää kivalta ja kuivasampoo kuulostaa oikein mielenkiintoiselta. Ihanaa viikkoa sinne Maikku. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kuinka kiva kuivashampoo olikaan kun käyttänyt yhtä ja samaa vaikka kuinka kauan.
      Ihanaa viikkistä ♥

      Poista
  4. Pitääkin tutustua tähän tuotemerkkiin, oli minulle ihan uusi tuttavuus. 😊 Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  5. kiinnostaa, mun hiuspohjalle ei käy kaikki tuotteet tämä voisi sopia

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥