Joku on jo saattanut huomata, ettei blogiin olen hetkeen eksynyt mitään herkkureseptejä saati
mitään marjaherkuttelu kuvia. Olen nyt kuudetta viikkoa ketogeenisellä ruokavaliolla
ja koska viikonloppuna oli pienet juhlat, leipasin ketogeeninen tiikerikakun.
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta ♥
Toki kakkua voi syödä muutkin, se sopii myös loistavasti vähähiilarista ruokavliota noudattaville.
Kakku on aika tiivis, mutta niinhän kuivakakut tuppaavat olemaan.
Tästä tule 16 ohutta siivua ja mantelijauhosta riippuen palassa on 1-2,2 hiilaria.
Itse käytin Meiran mantelijauhoja.
Tiikerikakku
400g mantelijauhoja150g karppisokeria
1 rkl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
Vaaleaan taikinaan:
Vaniljatanko tai vaniljajauhetta
Tumman taikinaan:
1 rkl kaakaojauhetta
♥ ♥ ♥
Sekoita kuivat aineet ja lisää munat vatkaimella sekoittaen.
Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja sekoita siihen kaakoajauhe.
Toiseen taikinaan lisää vaniljasiemeniä tai jauhetta.
Laita kakkuvuokaan ensin pohjalla vaaleaa taikinaa, päälle suklaataikinaa ja päälle loput vaaleasta.
Taikinaa pitää hieman painella, koska se on aika paksua.
Paista 175 asteessa n 45 min, anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle.
Minusta kakku onnistui hyvin ja koostumus on hyvä. Se ei ole erityisen makea, mutta kahvin kanssa loistava herkku. Itse pakastin kakusta puolet, joten herkkuhetkia luvassa jatkossakin.
Maistuuko siellä kuivakakut?
Kiinnostaako kuulla lisää ketogeenisestä ruokavaliosta?
Maikku
Kardemumma on aika mielenkiintoinen twisti tässä. Tykkään kyllä kuivakakuista lemppareita juurikin tiikeri ja sitten sitruuna. :)
VastaaPoistaNo joo, se antaa ihan kivasti makua! Sitruunakakku on yksi munkin lemppari, vaikka harvoin näitä tulee syötyä.
PoistaMielenkiintoinen kakku!
VastaaPoistaViikonjatkoa sinne!
Juu, vähän erilainen :)
PoistaMukavaa loppuviikkoa!
Herkullisen näköinen tuli kakusta. Oma suosikkini on taatelikakku :)
VastaaPoistaIhanaa tiistaita sinulle Maikku <3
Taatelikakku on kyllä ihan suussasulavaa ja niin jouluista ♥
PoistaIhanaa iltaa Outi ♥
Kyllä minä kuivista kakuista pidän ja kaikki uusi kiinnostaa aina.
VastaaPoistaNykyään on vanhoistakin resepteistä monia tuunattuja uusia, vähän niinkuin tämäkin:)
Poista