Törmäsin instassa tuttavani herkulliseen kuvaan,
jossa hän oli paistanut lihakasvispasteijoita ja heti piti ohje saada.
Oltiin juuri menossa kauppaan, joten hankin aineet ja paistelin pasteijat samantien.
Hieman ohjetta muokkasin, kuten aina tuppaan tekemään.
Niin on herkullisia, ettei mitään järkeä vaikka itse sanonkin.
Yleensä pasteijat ovat aika kuivia, mutta nämä ovat kaikkea muuta ja
suolaiset pasteijat taipuu moneen makuun.
suolaiset pasteijat taipuu moneen makuun.
Meheviä, kosteita ja kuitenkin rapsakoita, meni pikkusuolaisten Top teniin samantien.
Sitäpaitsi nämä on helppo tehdä ihan kasvisversiona vaihtamalla jauheliha
nyhtikseen tai härkikseen, miksei soijarouhekin kävisi.
Tein pasteijat valmistaikinasta.
Tein pasteijat valmistaikinasta.
Mehevät lihakasvispasteijat
400g naudan jauhelihaa /nyhtökauraa/härkistä
tölkki tomaattimurskaa
2 porkkanaa raastettuna
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
(sipuli pilkottuna)
valkosipulin kynsiä murskattuna (2)
paprika kuutioituna
2rkl creme boujour cuisine sipulisekoitus
(sieniä)
mausteita oman maun mukaan:
paprikaa
chiliä/cayanne
minttua
oreganoa
Juustoraastetta
lehtitaikinalevyjä 1 kg
Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja laita jokaiselle nokare täytettä ja päälle vähän juustoraastetta.
Ohjeen näihin torttumalleihin löydät täältä KLIK .
Joko siellä on ekat tortut paistettu?
Maiccu
Varmasti maukkaita piiraita, vois kyllä jouluksi tehdä.
VastaaPoistaTykkään joka joulu kokeilla jotakin uutta ja juuri tuollainen pikkusuolanen on hyvä.
Kiitti ohjeesta.
Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa <3
Ole hyvä ♥ Nää on Niin hyviä!
PoistaVoi nam 😋 vesi tuli kielelle... Ihanaa iltaa sinne ❤️
VastaaPoistaSamoin ♥
PoistaVarmasti hyviä! Ei ole vielä torttuja paistettu. Odotetaan hiukan vielä.
VastaaPoistaJuu, eihän tässä kiirettä :)
PoistaKiitos herkullisesta ohjeesta. Näitä pitää kokeilla.
VastaaPoistaKivaa illan jatkoa!
Ole hyvä, samoin sinulle ♥
PoistaOoo näyttävät herkullisilta! En oo gluteenittoman aikakauteni aikana juurikaan leiponut torttutaikinasta mitään.
VastaaPoistaNyt jäin miettimään onko voitaikinaa gluteenittomana?
PoistaHyvännäköiset pasteijat!
VastaaPoistaTorttuja tein viikonloppuna jo toisen kerran. Ne on niin hyviä!
Viikonjatkoa!
Niin on, meilläkin teini toivonut torttuna muutamaan kertaan ja viimeksi paistoi jo itse :) Mukavaa päivää!
PoistaVaikuttaa tosi herkulliselta :)
VastaaPoistaNe ovat, mehukas täyte saa ne maistumaan superherkullisilta!
PoistaNam! Pasteijat on ihania, kun täytettä voi aina vähän muokkailla makunsa mukaan. Tai sen mitä kaapista sattuu löytymään :)
VastaaPoistaTorttuja oon jo paistellut, sekä luumu- että omenatäytteellä. Kivaa viikkoa!
Juuri näin, mä tuppaan muutenkin mukaileman ohjeita ja tälläiset ohjeet joissa saa huoletta säveltää, on kivoja. Samoin!
PoistaTorttuja en olekaan vielä paistellut, pasteijoita taas kyllä. Nämä pasteijat näyttävät niin herkullisilta ja kiva saadakin kalaton ja siaton ohje (kuulostaa oudolta, mutta noita en käytä).
VastaaPoistaOmat pasteijat täyttyivät viimeksi pinaatilla ja fetalla :)
Oih, pinaatti-feta täyte kuulostaa hyvältä. Miksiköhän en oo itse niitä kokeillut pasteijoihin, kun piirakoissakin käytän.Tää asia pitää korjata:) Kiitos vinkistä Outi!
PoistaTorttuja olen pariin otteeseen jo paistellut ja taikinaa on taas pakkasessa odottamassa.Kiva idea tehdä myös pasteijat tuohon malliin. Pasteijoita ei ole tullutkaan tehtyä vähään aikaan. Kiitti vinkistä!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa! <3
Tässä mallissa täytettä saa joka puraisulla :) Kivaa päivää!
PoistaNämä tortut menisivät meilläkin kaupaksi. Lumihiutalemalli sopii suolaisiinkin nätisti.
VastaaPoistaNiin sopii, paitsi etten saanut kovin kauniita hiutaleita :)
PoistaNonni, haluan näitä tänään, aijai nam. <3
VastaaPoistaIhanaa päivää Maiccu <3
Nää vie kielen :) Samoin Tiia ♥
PoistaOi, miten herkullisen näköisiä! Ja miten kivasti tehty pasteijat lumihiutalemuotoon. Kauniita :)
VastaaPoistaMä tykkään kans mallista, vähän vaihtelua :) Hyvää viikonloppua :)
Poista