maanantai 12. marraskuuta 2018

Maukkaat lihakasvispasteijat



Törmäsin instassa tuttavani herkulliseen kuvaan, 
jossa hän oli paistanut lihakasvispasteijoita ja heti piti ohje saada. 
Oltiin juuri menossa kauppaan, joten hankin aineet ja paistelin pasteijat samantien. 
Hieman ohjetta muokkasin, kuten aina tuppaan tekemään.

Niin on herkullisia, ettei mitään järkeä vaikka itse sanonkin. 
Yleensä pasteijat ovat aika kuivia, mutta nämä ovat kaikkea muuta ja
suolaiset pasteijat taipuu moneen makuun.
Meheviä, kosteita ja kuitenkin rapsakoita, meni pikkusuolaisten Top teniin samantien. 
Sitäpaitsi nämä on helppo tehdä ihan kasvisversiona vaihtamalla jauheliha 
nyhtikseen tai härkikseen, miksei soijarouhekin kävisi.
Tein pasteijat valmistaikinasta.


Mehevät lihakasvispasteijat


400g naudan jauhelihaa /nyhtökauraa/härkistä
tölkki tomaattimurskaa
2 porkkanaa raastettuna
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
(sipuli pilkottuna)
valkosipulin kynsiä murskattuna (2)
paprika kuutioituna
2rkl creme boujour cuisine sipulisekoitus
(sieniä)

mausteita oman maun mukaan:
paprikaa
chiliä/cayanne
minttua
oreganoa

Juustoraastetta
lehtitaikinalevyjä 1 kg

Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja laita jokaiselle nokare täytettä ja päälle vähän juustoraastetta.
Ohjeen näihin torttumalleihin löydät täältä  KLIK .







Joko siellä on ekat tortut paistettu?

Maiccu

26 kommenttia:

  1. Varmasti maukkaita piiraita, vois kyllä jouluksi tehdä.
    Tykkään joka joulu kokeilla jotakin uutta ja juuri tuollainen pikkusuolanen on hyvä.
    Kiitti ohjeesta.
    Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Voi nam 😋 vesi tuli kielelle... Ihanaa iltaa sinne ❤️

    VastaaPoista
  3. Varmasti hyviä! Ei ole vielä torttuja paistettu. Odotetaan hiukan vielä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos herkullisesta ohjeesta. Näitä pitää kokeilla.
    Kivaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Ooo näyttävät herkullisilta! En oo gluteenittoman aikakauteni aikana juurikaan leiponut torttutaikinasta mitään.

    VastaaPoista
  6. Hyvännäköiset pasteijat!
    Torttuja tein viikonloppuna jo toisen kerran. Ne on niin hyviä!
    Viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, meilläkin teini toivonut torttuna muutamaan kertaan ja viimeksi paistoi jo itse :) Mukavaa päivää!

      Poista
  7. Nam! Pasteijat on ihania, kun täytettä voi aina vähän muokkailla makunsa mukaan. Tai sen mitä kaapista sattuu löytymään :)
    Torttuja oon jo paistellut, sekä luumu- että omenatäytteellä. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, mä tuppaan muutenkin mukaileman ohjeita ja tälläiset ohjeet joissa saa huoletta säveltää, on kivoja. Samoin!

      Poista
  8. Torttuja en olekaan vielä paistellut, pasteijoita taas kyllä. Nämä pasteijat näyttävät niin herkullisilta ja kiva saadakin kalaton ja siaton ohje (kuulostaa oudolta, mutta noita en käytä).
    Omat pasteijat täyttyivät viimeksi pinaatilla ja fetalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, pinaatti-feta täyte kuulostaa hyvältä. Miksiköhän en oo itse niitä kokeillut pasteijoihin, kun piirakoissakin käytän.Tää asia pitää korjata:) Kiitos vinkistä Outi!

      Poista
  9. Torttuja olen pariin otteeseen jo paistellut ja taikinaa on taas pakkasessa odottamassa.Kiva idea tehdä myös pasteijat tuohon malliin. Pasteijoita ei ole tullutkaan tehtyä vähään aikaan. Kiitti vinkistä!

    Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
  10. Nämä tortut menisivät meilläkin kaupaksi. Lumihiutalemalli sopii suolaisiinkin nätisti.

    VastaaPoista
  11. Nonni, haluan näitä tänään, aijai nam. <3

    Ihanaa päivää Maiccu <3

    VastaaPoista
  12. Oi, miten herkullisen näköisiä! Ja miten kivasti tehty pasteijat lumihiutalemuotoon. Kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans mallista, vähän vaihtelua :) Hyvää viikonloppua :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥