tiistai 5. syyskuuta 2017

Puolivuotias Dana


Meidän Dana, Dansku, danskuliini, karvakakara, höpötti, prinsessa, häntyliini, söpöläinen,
kultamurmeli täytti parisen viikkoa sitten 1/2 vuotta ♥On siis aika päivittää kuulumisia.


Neiti painaa jo 5,2 kg ja säkäkorkeus on 28 cm, pituudesta puhumattakaan.
Rintakehä on alkanut saamaan jo muotoa ja takajalat ovat kivasti lihaksikkaat,
oikein sopusuhtainen yksilö ja varmasti tulee pärjäämään näyttelyissä kunhan niihin päästään.
Ollaan opittu jo temppujakin, kuten tanssimaan vähän ja paikallaan oloa treenattu mutta se on vaikeaa. Hihnassa kävely sujuu kivasti, ohitustilanteissa räkyttäminen muille koirille (ja joskus ihmisille) on treenauksen tuloksena jo sujuvaa ja edelleen palkitaan joka kerta kun ohitetaan haukkumatta. Ihan mielettömän hienosti kehittynyt siinä ja sanoisin että kääpiöpinseriin verrattuna helppo koulutettava. Kunhan omistaja muistaa pitää nameja taskut täynnä, sillä oppii helposti myös pyytämään palkkansa :)

Alla olevassa kuvassa Dana on ruskeimmillaan tänä kesänä, nyt jo vähän vaalentunut.


Jonkunverran vetää hihnassa välillä ja se on sitten seuraavana asia johon keskitytään.
Yksi asia kerrallaan  ja kun se alkaa olemaan hallussa, voi siirtyä seuraavaan.

Tarkoitus olisi nyt syyskuussa aloittaa harjistreenit jossa treenataan muiden koirien kanssa olemista ja valmistaudutaan näyttelyihin. Koirapuistossa käydään mutta on niin vaihtelevia kokemuksia ja ärsyttäviä koiranomistajia ettei tosikaan.Viimeksi yksi bulldoggi jahtasi Danaa hulluna eikä omistaja tehnyt mitään vaikka koitin pelastaa tilanteen. Arggg. Kun toinen on muutenkin arka, ei kaipaa ollenkaan tälläisiä kokemuksia ja olikin hetki taukoa puistoilusta ja kerättiin taas rohkeutta.
Tänään käytiin puistoilemassa taas tauon jälkeen ja uskallettiin haistella jo pieniä chihuja :)


Jostain syystä aamuisin ei ruoka maistu ennen lenkkiä joten Dana syö vasta kun ulkona käyty ja tässä joutunut skarppaamaan sillä muuten Tira ehtii tyhjentämään Danan ruokakupin.  Ruokailut on edelleen 3 kertaa päivässä, mutta pikkuhiljaa jätetään ne kahteen. Kaikki muu maistuu paitsi papanat.Niitä vaihdettu moneen kertaan ja ainoat mitä syö, on Tiran Trovetin hypoallergic nappulat.
No salaa sekoitan niihin sen omia,mutta fiksu kun on niin poimii kiposta vain ne mieluisat

Lenkkeillä neiti jaksaa ihan niin paljon kuin minäkin ja tehdään jo 3-4 km lenkkejä muutaman kerran viikossa. Muuten ulkoillaan kolme kertaa päivässä eikä tee sisälle oikeastaan yhtään.
Tilasin parilta eri ompelijalta ihania vaatteita syksyyn.
Ollaan jo alettu pukeutumaankin ja siinäkin Dana ihan superhelppo. Antaa pukea ja näyttää ehkä vähän nauttivankin siitä kun häntä hoivataan ♥Tukkakin alkaa olemaan jo silmillä ja pompuloita pidetään päivittäin.
Tai siis mä laitan sen ja hetkenpäästä neiti saanut sen pois ja taas laitetaan.
Nyt löysin Glitteristä pikku perhosia ja sain yhden jo pysymäänkin vähän pidempään.


Koska Dana on tosi ketterä, se loikkii rappuset ylös kolmella loikalla kun me Tiran kanssa tassutellaan joka askel :) Samoin heittää hassusti peppua puunjuurella pissatessa ja tekee välillä pissat pystyssä puuta vasten seisoen etutassuilla!! En tiiä onko tyypillistä rodulle vai ihan persoonallinen piirre.

Luonne on kyllä ihana, hän nukkuu meidän välissä peiton päällä (Tira mun peiton alla) ja on kova suukottelemaan ♥ nenäkin tulee putsattua jos ehtii (yök) :D Tottelee tosi hyvin ja kun toruu, nolostuu heti ja luimuillen pyytää anteeksi. Aika liikkis ♥

Lainasin yhden kennelin sivustolta harjakoira kuvauksen ja tämä pitää aikalailla paikkansa meidänkin kohdalla:

Kiinanharjakoira | Chinese Crested DogKiinanharjakoira on pieni, aktiivinen ja viehkeä koira. Ihanteellinen säkäkorkeus uroksilla on 28-33 cm ja nartulla 23-30 cm. Paino vaihtelee suuresti, mutta se ei mielellään saisi olla yli 5,5 kg. Kaikki värit ovat sallittuja. Nakulla on karvoitusta päässä, korvissa, hännänpäässä ja tassuissa, muuten koira on lähes karvaton (useilla yksilöillä kyllä esiintyy karvoitusta laajemmillakin alueilla). Iho ruskettuu kesäisin ja vaalenee talvisin. Puuterihuisku (powder puff) on pehmeän aluskarvan ja harsomaisen päällyskarvan peittämä kauttaaltaan.

Luonne on toimelias, reipas, tempperamenttinen ja iloinen. Kiinanharjakoira on oikeastaan yhden perheen koira, joka suhtautuu vieraisiin usein pidättyvästi ja haluaa päättää itse kenelle osoittaa suosiotaan. Sen vuoksi, koska se on vieraita kohtaan hieman ujo, tulee harjakoiraa jo pennusta opettaa hyväksymään vieraiden ihmisten silittelyt.

Harjakoira vaatii paljon huomiota ja leikkimistä. Se lenkkeilee myös mielellään. Ei pidä unohtaa, että se rakastaa kaikkein eniten "vierihoitoa" eli se on kaikkein onnellisin omien ihmistensä lähellä
esim. nukkuessaan yöt oman ihmisen peiton alla. Se haluaa olla aina toiminnassa mukana. Harjakoiran omistajalla ei tylsää päivää ole, pikkukoira kun ei tyydy makaamaan sohvan nurkassa vaan järjestää omaksi ilokseen tehtävää. Kiinanharjakoira on siisti kuin kissa, ei haise koiralle, eikä karvasta ympäristöään. Sillä on myös hauskat "jäniksen" käpälät millä se tarttuu leikkikaluihinsa, ruokaan tai ihmiseen. Se on omistajaansa syvästi kiintyvä, sopeutuvainen ja huumorintajuinen. Harjakoira on syytä opettaa yksin olemiseen mahdollisimman pian pennun tultua uuteen kotiin. Harjakoirat kiintyvät niin syvästi omiin ihmisiinsä, että mikäli niitä ei heti opeteta yksinoloon, voi olla melkein varma, että naapurit saavat kuulla kovaäänisiä "äänenavausaarioita" koiran ollessa yksin.

VAIN HARJAKOIRAN OMISTAJA TIETÄÄ; ETTÄ TÄLLAISIA AARTEITA ON OLEMASSA !

Mä oon joka päivä vakuuttuneempi siitä että tää on ehkä maailman ihanin rotu enkä oo turhaan harjiksesta haaveillut. Ihan meidän koira ja Tiran kanssa ihan bestiksiä, paisti jos jommallakummalla on luu ;)

Oisko jotakin mitä haluaisit tietää Danasta/kiinanharjakoirasta? Kiinnostaako kuulla kuulumisia jatkossa?

Dana toivottelee kaikille ihanaa syksyä ♥

Maiccu

16 kommenttia:

 1. IHana lempinimi "karvakakara" koirasta jolla luulisi karvaa olevan kuin lampaalla konsanaan :)
  Todellakin haluan kuulla kuulumisia jatkossakin.

  VastaaPoista
 2. Voi mikä ihana mini <3 Paljon onnea puolivuotiaalle! :)

  Meillä on puolitoistavuotias, 50-kiloinen, ulkona kylmällä viihtyvä karvakasa :D Eli päinvastainen otus kuin teillä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on ♥ ja kiittää! Teidän karvakasa on kyllä supersuloinen, koira isolla koolla :)

   Poista
 3. Paljon onnea ihanalle Danalle! <3 Kylläpä aika rientää, kohta se on jo ihan iso tyttö :) Minäkin täällä malttamattomana odotan että Emman pennut alkaisivat ilmoitella vähän olemassaolostaan, vaikka vielä on kyllä kovin aikaista :) Ja todellakin kiinnostaa kuulla Danan kuulumisia jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Se on kohta iso, niisk...onneksi vielä ihanan pentumainen ja kömpelö pöljä :D Niin odotan minäkin että kuulen teidän vauvauutisia, toivotaan että masussa on monta pientä tassuttelijaa ♥

   Poista
 4. Paljon onnea pikku Danalle! On se ihana!😍
  Mieluusti haluan kuulla jatkossakin Danan kuulumisia.

  VastaaPoista
 5. Onnea Danalle! Kyllä hauveli kuulumisia on kiva kuulla. :) Mä niin tykkään tuosta rodusta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Niin minäkin, tää on niin erilainen rotu verrattuna moneen muuhun!

   Poista
 6. Ihana Dana! Paljon onnea! ❤️
  Meidän koiruli täytti jo yhdeksän!
  Kiva on kuulla Danan kuulumisia! :)p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Teillä on sitten jo mulleki/pappeli siellä ♥ Meidän vanhempikin on jo 7v, mutta piristynyt kummasti kun sai tämän pikkukaverin.

   Poista
 7. Apua miten toinen on suloinen höpsökkä söpsökkä <3 Ihana <3 Muiskuja teille <3

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Facessa