torstai 6. lokakuuta 2016

Lokakuun eka viikkopäivitys


Viime viikonloppu alkoi hemmotellen, sillä löysin viime jouluna lahjaksi saamani pussin jossa oli lapseltani saatu lahja - pinkki kylpypommi ♥ Olipa ihana rentoutua pinkissä kylvyssä jossa oli pieniä sydämiä ♥






Viikonloppu iltaisin taas on ihana fiilistellä viltin alla kynttilän valossa, katsella Vain Elämää ja syödä itsetehtyä rahka-mehukeittojätskiä! Mä tykkään tuosta Vain Elämää ohjelmasta joka vuosi enemmän ja enemmän. Onko muita faneja? Tunnustan että ihan itkeä pillitän sinä muiden mukana, niin on liikuttava ♥ Enkä osaa koskaan valita kuka on paras kun ne kaikki on niin hyvejä :)





On sitä ehditty tällä viikolla ulkoillakin ja mikäs sen mukavampaa, kun aurinko edelleen paistaa ja luonto ihan mahtavissa väreissä.Ei synkästä syksystä vielä tietoakaan. Kylmä on kyllä ollut ja auton ikkunoita saa aamuisin raaputella, sen suhteen  sää on kyllä muuttunut syksyisempään. Hrrr...mä en tykkää talvesta yhtään :/ Enkä kylmästä.




Kotonakin kukat vaihtuneet vähän syksyisempiin. Monesti olen tehnyt asetelmia parvekkeelle, mutta nyt en viitsi kun muutossa sitten kärsivät. Yhden syksyn nyt pärjää kanervilla.
Se marjakanerva jonka ostin viime viikolla, kuoli :( Olis kai pitänyt vähän reilummin kastella sillä se kuivahti ihan ykskaks kokonaan. Tätä kimppua sain sentään pidettyä elossa yllättävän pitkään, kun leikkasin tyvestä reippaasti ja vaihdoin maljaan.



Mutta arvatkaa! Chilit on viimeinkin alkaneet punertamaan ♥ ♥ ♥ Ja monta samaan aikaan, joten luvassa tulisia herkkuja kunhan ehdin taas kunnolla kokkailemaan. Kylläpä se kestikin, jos ottaa huomioon että siemenet istutin muistaakseni maaliskuussa ja nyt on jo lokakuu, yli 1/2 v. Saa nähdä saanko nuo pysymään elossa kuinka pitkään. Kasvattaako kukaan muu chilejä?



Oltiin miehen kanssa reippaita ja siivottiin kellari. Se on niin  tylsää hommaa, että ihan saa ylpeä olla kun se nyt  hoidettu. Kaikki järkättiin niin että helppoa kantaa vain uuteen kellariin.
Pari jätesäkkiä lähti roskiin ja osa tavarasta kierrätykseen.
Niin ja Akuja oli myös muutama vuosikerta, onneksi lasten koululle kelpaavat.

Ihan kaikkea ei raaski heittää pois kuten nuorimpien vauvanvaatteita, minilenkkareita, saappaita ja kastepukua.
Oli kyllä hauskaa katsella niitä. Naurettiin miehen kanssa että sitten aikanaan  lastenlapsia niihin puetaan, vauva-ajan lelujakin on jo odottamassa. Voi sitä aikaa sitten joskus ♥

Askarteluja säilytetään myös, saavat pojat sitten tuleville morsiamille aikanaan esitellä;)
Onko sulla jotain aarteita mitä et missään nimessä heitä pois?





Viikonloppuna tehtiin itse hamppareita ja punajuuripihvejä paistoin ison kasan, oli kyllä hyviä! Hamppareiden väliin kun laittoi anopin tekemiä suolakurkkuja ja tujauksen barbeque kastiketta, ne ei juur muuta kaivannetkaan pihvin ja juuston lisäksi.







Korvapuustipäiväkin tuli ja meni, tällä kertaa meillä leivottiin pakastealtaasta  sillä parempaan en kiireiltä pystynyt :) Ja nuorin paistoi meille ekat joulutortutkin.Lokakuussa ei ole yhtään liian aikaista syödä joulutorttuja :)Eihän...? Tosin tuossa taikinassa oli joku vika sillä se oli sellaista pinnalta kovaa sulaneenakin ja paistui ihan epätasaisesti mutta makuun ei ollut lasten mukaan tullut muutosta, kaikki meni enneku edes mun alkoi tehdä mieli ja sitten niitä ei enää ollutkaan!!Käykö teille koskaan niin?



Ripsetkin kävin huollattamassa, oon niin koukussa näihin pidennyksiin että saa nähdä pystynkö vieläkään pitämään taukoa vaikka olisi jo ripsille ehkä hyvä. Se kasvattamisvaihe on kamala, vaikka olisi mitä seerumia käytössä. Mulla on volyymiripset, klassiset oli joskus mutta näihin siirryin eikä paluuta entiseen. Onko sulla ollut koskaan?
Minusta nämä on niin ihanat, erityisesti kun oon vihdoinkin löytänyt hyvän tekijän!
Nämä helpottaa niin aamuja ja piristää katsetta, Kuvat ennen ja jälkeen huollon.


Karkkien testaus on jatkunut tällä viikolla ja viimeisimpänä maistettu vaahtokarkit.
Ihan jees mutten hehkuta sillä aika pliisuja vaahtokarkeiksi ja näissä oli steviaa säästelty. Koostumus aika lähellä taviksia. Koira kerjäs ja tärisi  pussin rapistessa ihan niinkuin aina, eli sen kuonoon taisi haista hyvälle :)
Sokeriton elämä siis jatkuu toistaiseksi mutta ei tää helppoa oo.



Sellassii tänne tällä viikolla. Nyt onkin taas aika heittää hetkeksi hokkarit ojoon soffaan kulmaan ja vielä viimeinen rutistus huomenna ja ansaittu viikonloppu. Pus ♥

Maiccu



14 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttää punajuuripihvit ja hampurilaiset! On mullakin aarteita, joita säilytän vuodesta toiseen, ja onko se edes yllätys, että monet niistä on joulujuttuja :D Voi koiraa, kun toisen tekee niin mieli vaahtokarkkia <3
    Mukavaa illan jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joulujutut säilyy meilläkin :)Vaahtokarkeissa o jotain ihan erityistä sillä niitä tuo koira himoitsee ihan erityisesti! Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  2. Oi, ollapa kylpyamme.
    Juu meilläkin toi varaston siivoaminen ei ole oikein kenenkään lempparihommaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhna se kiva mut pore ois viel kivempi ;) Sitä taitaa olla liikkeellä ettei varaston siivous innosta...onneks sitä ei travi tehdä kovin usein. Rentouttavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Ihanan näköistä ruokaa taas! Joo, mulla on ihan liikaakin juttuja joita en heitä pois :D Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mä oon heittänyt tosi paljon pois kaikee turhaa, nyt muuton kynnyksellä oon siitä helpottunut mut aina sitä haalii sellaistakin mitä ilman voisi hyvin elää :)Kivaa viikkistä!

      Poista
  4. Mukavia puuhasteluja. :) Chiliä kasvatin tänä kesänä ensimmäistä kertaa Ikeasta ostetuista siemenistä. En niinkään ole tulisten ruokien ystävä, mutta näihin chileihin olen nyt kovasti tykästyny. Tuore chili tuo ihanaa täyteläisyyttä ruokiin. <3 Ihanat nuo sinun ripsesi. <3 Hevoset on etusijalla, joten viis omasta ulkonäöstä. No ei vaineskaan, mutta kieltämättä vievät niin paljon aikaa, että jo parturiajan varaaminen tuntuu uuvuttavalta. Joku voisi tulla meille aina kerran kuukaudessa ja hoitaisi hiukset ja vaikka kynnet ja ripsetkin. Eurojackpottia odottelen... :D Oih mitä herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Jenspa :) Mullakin chili kasvaa ekaa vutta ja hyvä sato onkin tulossa.Me tykätään koko perhe chilistä, mutta lapsien takia vähän säästellään :)) Jos työ/harrastukset ovat kovin luonnon läheisiä, on ihan ymmärrettävää ettei omaan itseensä tule sillai panostettua.En mäkään kesällä/lomalla oikeastaan edes meikkaa.Ei ne heppaset huomaa onko ripsaria vai ei, niille riittää että saavat hellyyttä ja huolenpitoa ♥ Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Ihania herkkuja taas! Upeat chilit. Haluan kyllä hankkia itsellenikin chilikasvin. Mukavasti näyttää satoa tulevan.
    Aika monella ystävälläni on ripsien pidennykset, mutta itse en niitä ole kaivannut. Olen niin laiska, että en jaksaisi käydä joka kuukausi huollattamassa niitä, enkä myös kynsiä ole laitattanut sen vuoksi, kun en edes kampaajalle saa varattua aikaa :D Laitan itselleni tekoripset vain silloin, kun on jokin erityinen tilaisuus. Olen todennut sen itselleni vaivattomaksi tavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään maistettiin ekaa chiliä ja huh miten oli tujua!!Huollattaminen on toki oma hommansa, oon ottanut sen sellaisena hemmotteluna kun mäkään en saa usein aikaseks käydä kampaajalla ja kynnetkin huollan itse. Nykyään on kyllä paljon vaihtoehtoja ripsissa ym ja irtoripset on kans käteviä. Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Kiva kylpypommi. Kyllä kelpaa lenkkeillä hienossa säässä...täälläpäin on vaan ollut kylmä tuuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aikamoinen :) Hieno keli ollut mutta nyt viikonloppuna on ollut synkempää ja jäätävän kylmä tuuli.

      Poista
  7. Heippa, tulin nyt vastavierailulle blogiisi kun kävit mun sikseskivoi -blogissa vierailulla.
    Meillä kans on säilytetty tavaraa tuolla ns. välikatolla, ja niitä tavaroita karsin. Et kaikkea sitä on sinnekkin tullut säilytettyä. Lasten koulukirjoista lähtien. Paljon meni roskiin tavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välikatolle mahtuu varmaan aikalailla tavaraa. JUst miehelle sanoin että jos olin talo niin vintti oli varmaan täynnä :) Se näiss muutoissa on hyvä että tulee siivottua perusteellisesti. Kiva kun tulit kylään :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥