sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Juhlahumua ja kipeä koira

Ihan ensiksi Iso anteeksi tästä blogihiljaisuudesta mutta niinhän se on että elämässä sattuu ja tapahtuu, on kiireisempiä jaksoja ja nyt eletään sellaista.

Viime viikko alkoi vähän kurjasti sillä koira jolla siis on jokin autoimmuunisairaus, on karvastaan harventunut ihan hurjasti ja on  raapinut kuonoaan ja suusta löytyi samanlainen leesio  (tulehduskudosta)kuin viime talvena ja käytiin heti tiistaina lääkärissä. 
Ylläripylläri, siellä ja todettiin koiran olevan kuuma ja kuumettakin 40 ja pissanäyte paljasti virtastietulehduksen ja alkavan juoksun. Huhheijaa. Nyt antibiottikuuri ja sen jälkeen kontrolli jonka jälkeen toivon mukaan voidaan aloittaa kortisoni siihen alkuperäiseen vaivaan. Tosi rankkaa pienelle, kortisonia en olisi halunnut jatkaa mutta se lienee ainoa tapa pitää koira edes kohtuullisessa kunnossa ja aika näyttää mihin suuntaan mennään. Yleisvointi on ollut muuten liiankin hyvä eikä mitään oireita kuumeesta ennekuin eläinlääkärissä.
Nyt on sitten monenlaista lääkettä,  se antibiotti, pahoinvointilääke(oksentaisi muuten antibiotin), vatsansuojalääke ja Biotiini jotta iho voisi paremmin ja turkki vahvistuisi. 
Eilen pesin koiran taas allergiashampoolla ja laitoin  jälleen rasvalisän niskaan, josko paikallishoidosta jotain apua. Laitan tähän kuvia jotta näen miltä ressukan turkki näyttää ♥ Onko sulla kokemusta koiran ihosairauksista, autoimmuunisairauksista ja atopiasta? 
Tämä kun on cocktail vähän kaikkea...

Hännässä on pieniä pisteitä jotka karvattomia :(Jalat ovat polvitaipeista alaspäin karvattomia.


Ja kaula :( Ihan karvaton. Onneksi on vaatteita joilla saa karvakamun lämpimäksi. 
Nyt ei tarkene ulkoilla yhtään ilman vaatteita ja pitäis olla itseasiassa potkari varmaan sisälläkin mutten oo siishen vielä lähtenyt. Kyllähän tuo onneksi osaa hakeutua lämpimiin paikkoihin kuten peiton alle tai viltin päälle ♥ Mutta kyllä on kurjaa kun eläin sairastaa, kun eivät osaa meille yhtään kertoa kuinka kipeitä ovat ja niin kaiken peittävät. 
Kuten nyt tämäkin. Ihan sattumaa että olin varannut ajan lääkärille viikkoa ennen kuin alunperin piti ja saatiin kuuri heti alkamaan.


Arki-illat on olleet yhtä laukkaa ja perjantaina oli duunin isot bileet jotka verotti kokonaan myös eilisen. Ihanat juhlat olivatkin ja illan huipensi Siltsu Hotelli Vantaassa ♥ Mutta kyllä täytyy todeta ettei mulle valvominen ja yöriekkuminen sovi, ihan kanttuvei olen kyllä vieläkin vaikka yöunet vähän helpottivatkin oloa.
On kyllä ihana juhlia välillä ja laittautua mutta pitäisi hoksata lähteä ajoissa kotia, viimeistään puolilta öin. Miten te, käyttekö juhlimassa ja jos niin ootteko huomannut iän mukanaan tuoman palautumis ongelman?Mä tein tänään tyttäreni suosituksesta eka kertaa spagettikurpitsasta täytettyjä kurpitsoita ja vähän jo alkuun jänskitti mitä niistä tulee :) Ootko kokeillut? Hyvää tuli ja siitä ihan erillinen postaus.

Muksaa sunnuntaita murmelit ♥

Maiccu

16 kommenttia:

 1. Voi teidän koiraa. On niin kurjaa, kun lemmikki sairastaa, ja joutuu antamaan kaikenlaisia lääkkeitä. Toivottavasti paranee pian! :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kurjaa, kokoajan tulee tarkkailtua sitä ettei jäisi mitään huomaamatta.Lääkkeiden anto on onneksi helppoa kun tuo on niin perso kaikelle :) Mukava aviikon alkua myös sinne!

   Poista
 2. Voi pientä!❤️
  Toivottavasti koiruli paranee pian!❤️
  En ole kuullutkaan spagettikurpitsasta! Kiva, kun laitat blogiin ohjeen!
  Hyvää alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä antibiottikuurin vaativasti pissitulehduksesta kyllä toipuu mutta tuo sairaus taustalla ei taida parantua koskaan :( Kunhan löytyisi sopiva annostus lääkettä niin että olis hyvät vaikutukset suhteessa huonioihin- balanssissa. Mukavaa viikkoa myös ♥

   Poista
 3. Voi koiraraukkaa :(Toivotaan, että lääkkeistä on apua! Olitpa kauniina eilen 💕

  VastaaPoista
 4. Paranemisia sinne teille!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi toista, toivotaan, että vaivat paranevat, rapsutusia täältä. <3 Juhliminen on kyllä tosi vähäistä nykyään ja pelkkä valvominenkin vie ihan voimat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiruli kiittää rapsuista ♥ Mulla on ihan sama, oikein odotan ens viikonloppua kun saa mennä ajoissa nukkumaan ;)

   Poista
 6. Oi ei pientä. Ihan sääliksi käy koira ressukka <3
  Täälläkin oli sellainen hulinaviikonloppu että nyt ei ole lainkaan levännyt olo vaan päinvastoin, joko saisi uuden viikonlopun ja äkkiä kiitos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ♥ Onneksi tuo vaikuttaa ihan onnelliselta :) Niin hujahti alkuviikkoa ja kohta toive toteutuu, taas on uusi viikonloppu :)))

   Poista
 7. Voi pientä koirapoloista :( Kuulostaa todella inhottavalta sairauskombolta. Meillä ei onneksi ole mistään noista kokemusta. Paranemisia pienelle <3

  Hitsi, mä pidin Jari Sillanpäätä symppiksenä tyyppinä ennen sitä kun se julkaisi facessa/instassa sen kuvan, missä se on norsun kanssa jossain Thaimaan tms. turistirysässä. Sen jälkeen en oo voinut sietää koko tyyppiä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tämä on ihan uutta, paljon on nykyään mm allergioita koirilla mutta tkämä on vähän vieraampi vaiva. No joo, en mäkään tuollaisesta tempauksesta tykkää enkä missään nimessä arvosta -aika ajattelematonta oli :(

   Poista
 8. Oon kans aina ihan hätääkärsimässä, jos meijän tipsuilla on joku hätä/ tai ovat kipeitä. Vaikka ne onkin porukoiden, niin silti mä aina vien ne lääkäriin, kun vuorotyössä pääsee paremmin päivisin hoitaan asioita. Pahinta on aina miettiä,että sattuuko niitä ja et toimiiko lääkkeet kunnolla. Paranimisia teijän pienelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi ♥ Huoli on hirmuinen kyllä, nämä lemmikit on kuin lapsia ja kun eivät osaa puhua niin sitä suuremmalla syyllä.Onneksi meillä on ihan huippu ihana eläinlääkäri, häneen luotan ja ei voi muuta kuin toivoa että saatais sellainen lääke joka auttais mahdollisimman hyvin.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa