lauantai 20. elokuuta 2016

Nyhtökaura viimeinkin testattu!

♥♥NYHTÖKAURA♥♥

Kyllä tätä oon odottanutkin! Lähes kadehtinut muiden päivityksiä nyhtökaura kokeiluista ja pettynyt kerta toisensa jälkeen, kun kaupoista en ole sitä löytänyt......kunnes sitä yhtenä kauniina päivänä oli meidän k-kaupassa useampi paketti ja hamstrasin neljä laatikkoa (puolet siitä m itä niitä enää oli) koska säilyvyys oli hyvä. 
Peräti kolme viikkoa ostohetkestä.

Rasiat ovat vain 250g mutta nyhtökaura on ihmeen riittoisaa ja rasiallinen kyllä vastaa 400g jauhelihapakettia sillä tämä on ehtaa tavaraa eikä kuumentaessa tule hävikkiä.

 Rakenne on mielestäni poronkäristyksen ja nyhtöpossun/kanan kaltainen, kuivempi ja murea muttei sitkeä. Aika kiva ollakseen täysin kauraa, härkäpapua ja keltahernettä.

Miltä se sitten maistui, noh! Riippuu vähän siitä minkä yhteydessä sitä syö sillä itsessään se on aika mautonta. Mä maustan ylipäätään ruokia aika reilusti eikä tää tee poikkeusta. 

Makuja on kolme mutta musta ne on aika mietoja:
  • nude
  • kaffir lime, sesam &inkivääri
  • tomat, smoked paprika leaf parsley


Nyt olen sitten kokeillut tätä lihan/kanan sijasta eri variaatioita ja tässä niistä muutama.






Tässä kokeilu 1.

Valmis kasvis-coucouspakaste johon lisäsin nyhtökauraa ja reilusti mausteita - oli hyvää! 



Rasiassa oli ohje ja minähän kokeilin kun koko perhe rakastaa poronkäristystä -mutta - mikä pettymys. Nyhtökauran rakenne muuttuu mielestäni nesteessä ekä käristys maistunut yhtään siltä miltä pitäisi. Ehkä se oli liian kauan nesteessä ja rakenne muuttui siksi, ohjeessahan sanotaan että lisäys loppuvaiheessa mutta täytyihän sen antaa lämmetä. Joo, mutten tee toiste. Kukaan ei syönyt ja arvaa suostuuko ne maistamaan tätä missään muussakaan ruoassa kun tuo ensivaikutelma meni pieleen. Pöh.


Sitten päätin ilahduttaa itseäni tekemällä pizzan ja ihan vegepizzan sillä pohja oli kukkakaali-muna-juustoraastetta ja täyte pelkkiä vihanneksia ja nyhtökauraa.

Namnamnamnamnamnamnam, sanoinko jo että oli Nam :D Ihan tajuttoman hyvin sopi pizzaan ja tätä maistoi myös mun aikuinen poitsu ja tykkäs kovasti. Ei ollut ennen nyhtistä maistanut.
Maku oli tuo tomaatti &paprika.



Koska rasian pohjalle nyhtökauraa jäi vielä pizzojenkin jälkeen, tein viime viikonloppuna nachoja, miehelle jauhelihalla ja itselle no milläs muulla kuin nyhtiksellä. Paistoin pannulla paprikaa, sipulia ja nyhtökauraa, laitoin tacomaustetta vähän ja ihan korvasi kanan tai jauhelihan. Teen toistekin.

Pitaleivän täytteeksi kuulema sopii myös, sitä en oo vielä kokeillut mutta seuraavaksi pitää kokeilla.
Salaatin lisukkeena olen tällä viikolla syönyt nyhtökauraa, mutta se kaipaa kyllä jotakin kastiketta tai reilusti maustetta, muuten on "tylsää" syötävää.

Kaikenkaikkiaan silti kiva uusi tuttavuus ja koska tykkään kasvisruoasta, tämä jää ehdottomasti osaksi mun ruokavaliota kunhan saatavuus paranee,








Joko sä oot kokeillut, jos niin mitä tykkäsit? Reseptejä saa jakaa ja mä kerroin lisää sitä mukaa kun testailen eri yhteyksissä :)

13 kommenttia:

  1. Ompa kiva lukee kokemuksia nyhtökaurasta! Haluaisin kans kokeilla nyhtökauraa, sen verran työkaverit& lähipiiri on kehunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Kannattaa kokeilla, oikein mielenkiintoinen tuttavuus sekä terveellistä & riittoisaa hyvää!

      Poista
  2. Tosi mielenkiintoista! En ole itse vielä kokeillut, mutta nyt alkoi kiinnostaa tosi paljon. Millä osastolla tätä kaupassa myydään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan sitä :) Meidän kaupassa myyntiin lihatiskin viereisessä altaassa jossa kausi/ tarjoustuotteita ja kun kysyin alkukesästä mistä nyhtökauraa löytää sitten kun sitä on tulee, niin sanottiin että sieltä missä lihat, kanat ja kalat on :)Tuota saa vain toistaiseksi harvakseltaan ja mä oon löytänyt vain K-kaupasta.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta :) Eli se on mentävä K-kauppaan :)

      Poista
    3. Kiitos tiedosta :) Eli se on mentävä K-kauppaan :)

      Poista
  3. Olipa kiva postaus! Nyhtökaurasta olen lukenut, mutta en vielä kokeillut. Nyt alan minäkin etsimään nyhtökauraa tosissani. Ja kivoja reseptejä! Kiitos!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit ♥ Toivotaan että onnistaa :) Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

      Poista
  4. Kiitos nyhtökauravinkeistä! Olen tätä halunnut kokeilla jo NIIIIIIIIIIN pitkään, mutta en ole osunut kauppaan samaan aikaan tämän kanssa :( Tuntuu katoavan hyllystä alta aikayksikön. No, ehkä minäkin vielä joskus löydän. Olisi ihan kiva lisä ruokavalioon, minä kun en lihaa popsi lainkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ♥ Tuurilla löytää sillä määrän on vielä aika pieniä joita kauppoihin menee mutta ilmeisesti kasvamaan päin:)Mäkin vähentänyt lihan syöntiä paljon, tää kiva tuttavuus ja vaihtelua esimerkiksi quornille/soijalle.

      Poista
  5. Jännä tuote kyllä! En ole vielä päässyt maistamaan missään enkä tiennytkään, että sitä saa kaupasta hankittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, saa sitä mutta määrät ovat vielä kovin pieniä ja tuotteet menee melkein sitä mukaa kuin niitä tulee. Kokeile ihmeessä kun löydät :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥