OMENAHILLO
♥ 1 kg omenoita
♥ 1 dl vettä
♥ 3 dl hillosokeria
♥ kanelitanko / kanelia /vaniljasokeria
♥ Pese, kuori ja paloittele omenat
♥ Kiehauta vesi, hillosokeri ja lisää omenat sekä kaneli/vanilja
♥ Keitä reilut 10 minuuttia niin että omput pehmenevät, välillä sekoittaen
♥Jos laitoit kanelitangon, ota se keittämisen jälkeen pois
(huuhtele &kuivaa ja voit käyttää uudestaan)
♥Soseuta sauvasekoittimella kiiltäväksi ja tasaiseksi
♥ Purkita desifnioituihin säilykepurkkeihin, itse käytin suppiloa apuna
♥ Täytä aikalailla piripintaan ja sulje korkki hyvin
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ Desifiointi onnistuu joko uunissa 100 asteessa 20 min tai pari min kiehuvassa vedessä
♥ Säilyisi seuraavaan satoon, jos säilyisi :D
♥ Itse tein hilloa noin 3 kilosta omppuja ja keitin hilloa kahdessa erässä.
♥ Toiseen kattilalliseen laitoin kanelitangon ja reilun teelusikallisen kanelia ja toiseen pari teelusikallista vaniljasokeria.
♥ Käytin erikokoisia purkkeja, näin on helppo avata iso tai pieni purkki tarpeen mukaan
♥ Maiccu
Hyvältä näyttää!❤️😊
VastaaPoistaTein myös pikkusatsin omppuhilloa. Maustoin sen
Kanelilla.
Mä tykkäisin hillota enemmänkin mutta säilytystila on rajallista :)
PoistaOi miten makoisan näköistä hilloa! Täytyy myöntää, että en ole ikinä tehnyt hilloa 😄
VastaaPoistaVielä sä ehdit ;) Tuo on helppoa kuin heinän teko!
PoistaVarmasti tosi hyvää! :) Ja kiitos reseptistä! :)
VastaaPoista