tiistai 23. elokuuta 2016

Omenahilloa kahdella tapaa





















 
 OMPPUHILLO

♥ 1 kg omenoita
♥ 1 dl vettä
♥ 3 dl hillosokeria
♥ kanelitanko / kanelia /vaniljasokeria



♥  Pese, kuori ja paloittele omenat
♥ Kiehauta vesi, hillosokeri ja lisää omenat sekä kaneli/vanilja
♥ Keitä reilut 10 minuuttia niin että omput pehmenevät, välillä sekoittaen
♥Jos laitoit kanelitangon, ota se keittämisen jälkeen pois 
(huuhtele &kuivaa ja voit käyttää uudestaan)
♥Soseuta sauvasekoittimella kiiltäväksi ja tasaiseksi




♥ Purkita desifnioituihin säilykepurkkeihin, itse käytin suppiloa apuna
♥ Täytä aikalailla piripintaan ja sulje korkki hyvin
♥                                     ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥
♥ Desifiointi onnistuu joko uunissa 100 asteessa 20 min tai pari min kiehuvassa vedessä
♥ Säilyisi seuraavaan satoon, jos säilyisi :D





♥ Itse tein hilloa noin 3 kilosta omppuja ja keitin hilloa kahdessa erässä.
♥ Toiseen kattilalliseen laitoin kanelitangon ja reilun teelusikallisen kanelia ja toiseen pari teelusikallista vaniljasokeria.
♥ Käytin erikokoisia purkkeja, näin on helppo avata iso tai pieni purkki tarpeen mukaan

♥ Maiccu

5 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!❤️😊
    Tein myös pikkusatsin omppuhilloa. Maustoin sen
    Kanelilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäisin hillota enemmänkin mutta säilytystila on rajallista :)

      Poista
  2. Oi miten makoisan näköistä hilloa! Täytyy myöntää, että en ole ikinä tehnyt hilloa 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä sä ehdit ;) Tuo on helppoa kuin heinän teko!

      Poista
  3. Varmasti tosi hyvää! :) Ja kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa