perjantai 19. toukokuuta 2023

Käytössäni olevat poskipunat

Jatketaan käytössä olevien tuotteiden tutustumiseen ja nyt on vuorossa poskipunat. Poskipuna on sellainen tuote, jota käytän lähes päivittäin tai ainakin silloin kun meikkaan. Poskipuna kruunaa meikin ja antaa ihanaa hehkua poskille, viimeistelee meikin siinä missä huulituotteetkin.

Käytän pääasiassa talvisin puuterisia punia, kun taas kesäisin tulee helpoiten taputeltua poskille voidemaista punaa. Itseasiassa hoksasin, että tästä puuttuukin Yksi voidemainen puna, nimittäin Lumenen joka on tuubissa ja aika kevyt puna, sillä vaikka sitä laittaa kuinka paljon, kohta saa jo olla lisäämässä. Mutta ei siitä sen enempää vaan keskitytään nyt näihin 13 punaan, jotka tässä postauksessa ovat.

Mä käytän oikeastaan mieluiten kahta eri sävyä, pinkkiä ja koralliin taittavaa punaa, vähän muusta meikistä riippuen. Osa poskipunista on ollut käytössäni jo useamman vuoden, osa aika uusia mutta kaikkia olen käyttänyt jo useamman kerran. Missään ei näy pannua, eli olen aika toivoton sen suhteen että näistä joskus joku loppuisi. 

Tässä postauksessa lyhyt katsaus Dermosilin, Oriflamen, Joe Blascon, Natasha Denovan, by Railin, bellaPierren, Lavian, Laveran, Prettyn, LilyLolon, Bohon ja Benecosin poskipuniin.




Aloitetaan näistä Oriflamen puuterisista poskipuna helmistä, jotka ovat aivan ihania. Näillä saa upean hieman hohtavan punan. Jostain syystä nämä ovat silti jääneet vähemmälle käytölle. Mutta katso vaikka kuinka kauniita nämä ovat.


Natasa Denovanin duossa on hohtava aika vaaleanpunainen puna ja highliter samassa. Tämä puna on omaan makuuni ehkä hiven liian vaalea, joskin tässä on hyvä pigmentti eli pysyy kyllä hyvin eikä tarvitse olla toistuvasti lisäämässä. Olen saanut tämän jostakin kauneusboksista, Suomessa en ole merkkiä tavannut.


Joe Blascon pinkki poskipuna on todella pinkki, oikeastaan juuri sellainen karkkipinkki jossa on huikea pigmentti. Tätä pitää laittaa aika varovasti etenkin kalpealle iholle, mutta värinä aikas ihana.


Dermosilin poskipuna duo on kivassa pahvirasiassa ja sävyt ovat kauniita. Toinen on hieman ruskeaan taittava, toinen pinkkiin ja teenkin monesti niin että sipaisen siveltimellä vähän kummastakin. Tämä on itseasiassa useinkin käytössä ja yksi lempipunistani.

 
Bohon poskipuna on niinikään pahvirasiassa ja sävynä hieman ruskeaan taittava ja siksi tätä en ihan hirveän usein käytä. Kaipaisin hieman korallimpaan menevää sävyä. Mutta tämä menee vaikka aurinkopuuterin tilalla.


byRailin voidemaiset poskipunat ovat aivan ihania, todella pigmenttisiä ja upeat sävyt. Toinen on todella kaunis pinkki ja toinen vähän punaisempi, silti tykkään kummastakin ja tiedän että tulen näitä käyttämään kesällä entistä enemmän.


LilyLolon mineraali poskipunan sävy on näistä kaikkein kaunein, mutta tässä ei ole erityisen hyvä pigmentti. Toivoisin niin paljon parempaa pysyvyyttä, sillä vaikka tätä laittaisi kuinka paljon, hetken päästä tuntuu että taas on lisättävä. Vähän harmi, mutta sävynä tämä on vain niin upea.


Tämä Laveran poskipuna taitaa olla uusin, mutta varmaan eniten käytetty sillä sävy on ihan mieletön. Koralliin taittava ja mikä hohde, uulalaa....


Bellapierren mineraali poskipuna on myöskin hieman rusehtava, aavistukseen koralliin taittava. Tämä on ollut mulla jo pidempään, aina välillä unohdan koko punan kunnes löydän sen taas.


Toinen mineraali poskipuna on Lavia Cosmeticsin ja tässäkin on huikea sävy, punaisin ehkä kaikista muttei kuitenkaan poskilla mitenkään överi. 
Todella ihana, tätä olen myös viime aikoina käyttänyt paljon.


Prettyn poskipunassa on kiva koralli-sävy mutta alku innostuksen jälkeen tämäkin on jäänyt meikkilaatikon pohjalle ja oon koittanut aina välillä tupsutella tätäkin. Hoksasin muuten, että merkki on tainnut poistua markkinoilta, sillä yhdessä vaiheessa tätä myi ainakin Tokmanni ja nyt en ole nähnyt tätä missään aikoihin.


Viimeisenä muttei vähäisimpänä Benecosin poskipuna jossa kolme eri sävyä. Tämä on ollut mulla myös pitkään ja poskipuna on tainnut pudotakin kun kansi on irtonainen mutta sillointällöin tätä tulee käytettyä. Tässä voi vähän säädellä lopputulosta, kun sävyjä on 3.



Aikamoinen urakka kyllä edessä, jos yhdestäkään meinaan saada pannua näkyviin. Täytyy kai keskittyä mineraalipunien ja voidemaisten käyttöön, jospa ne saisi nopeiten kulumaan. Mutta eihän tälläisellä määrällä voi saada mitään loppumaan, kun käytän kaikkia enemmän tai vähemmän.

Oliko tässä sulle tuttuja poskipunia? Millaisten punien ystävä sä olet?

-Maikku


7 kommenttia:

  1. Mulla on myös tuo Dermosilin puna, ja on ihan suosikkejani tällä hetkellä.
    Pigmenttiä on sopivasti, pakkaus on kaunis ja sävyt myös.
    Teen usein niin kuin sinäkin että sekoitan sävyjä keskenään :)

    VastaaPoista
  2. Ihania! Mä käytän kyllä päivittäin poskipunaa mutta omassa meikissä bronzer, contour ja highlight on tärkeämpi, poskipunaa laitan vähän jonnekin joukkoon ;) siksi ne kuluvat hitaasti mutta bronzereita taas menee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, sulla onkin aina upea huoliteltu meikki <3 Mä lipsun arkena usein hihgliterista, bronzeria kyllä laitan mutta sekin kuluu mulla super hitaasti :)

      Poista
  3. Ihania punia kaikki. Minulla on käytössä Clarinsin perus poskipuna, josta tykkään todella paljon, sävy on hempeä ja se pysyy hyvin poskilla koko päivän.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Maikku <3

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniita poskipunia<3 Mä tykkään myös tosi paljon vaaleanpunaisista sävyistä poskilla, tosin rusehtavat on mun ehdottomia suosikkeja :) Lily Lolon mineraaliposkipunia oon joskus omistanut useampiakin, toi sävy itse asiassa näyttää samalta mikä mulla on joskus ollut! Toi ND:n pikkupaletti löytyy multakin, tosin highlighter on noista se, jota enemmän käytän. Toi kulkee itse asiassa mulla laukussa mukana just sen highlighterin takia :D

    VastaaPoista
  5. Noita oriflamen pyöreitä poskipunia muistan mun lapsuudesta 💕

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥