torstai 19. huhtikuuta 2018

Vinkkejä kaivataan?


Kevät on tosiaankin täällä ja ekat leskenlehdet, sini-ja valkovuokot on nähty!
Ja punkit enkä ole asiasta yhtään innostunut. Danan turkki on niin huokoisen pehmeää, 
suorastaan vetää punkkeja puoleensa ja onkin aika miettiä millä niitä vastaan taistellaan. 
Vinkkejä?
Paikallisvaleluliosta en uskalla laittaa koska Tira sai siitä rajut oireet. 
Apteekin punkkipantakin ärsytti ihoa.Mutta riittääkö yrttipanta?
Entä onko punkkipilleristä kokemuksia? Sehän tuli markkinoilla viime vuonna.
Tosiaan tänään torstaina olin tyttöjen kanssa metsässä ja kotimatkalla huomasin punkin kävelevän lahjettani pitkin ja kotona poika huomasi että  Danan päässä köpötteli myös punkki.Ei kiva.
Täytyy muistaa tehdä punkkitarkastus nyt joka kerta kun tulee sisälle.

Ehkä ne punkit ovat nyt innostuneet poikkeuksellisen lämpöisestä alkukeväästä ja painuvat talviunille kun ens viikolla viilenee. Toiveikas ;)

Huomenna onkin luvassa mielenkiintoinen Luonnonkosmetiikkapäivä🍀
Ootko tulossa sinne? Mä odotan jo kovasti, mukana mm. ihana Mia Ezen.

Onko siellä bongattu kevään merkkejä?

Maiccu

18 kommenttia:

 1. Hitsi aina mietin juuri, jos kissa tulee viereen ja on punkkeja... joskus on löytynyt lattialta ylensyönyt punkki ja pahin oli Ruotsissa asuessa, kun punkki oli pureutunut omaan kaulaan!

  En ole tulossa huomenna, koko päivän tapahtumat ja niihin postaus päälle, vie vaan liikaa aikaa, että siksi jäi väliin.

  Ihanaa tapahtumaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riski siinä on että lemmikit kantaa niitä kotia ja pahimmillaan sänkyyn kun siellä nukkuvat. Ainakin meillä.Inhottavia ötököitä ne on, voin kuvitella kuinka inhottavaa on ollut löytää sellainen itsestään.
   Totta, päivän tapahtuma on aika pitkä tosin mä joudun duunijutun takia lähtemään aikasemmin pois.

   Poista
 2. Eilen näin leppiksen kukkapenkissä ja mehiläisiä on pörrännyt auringissa, leskenlehdistä ja sinivuokoista puhumattakaan. Meillä ei ole käytössä mitään punkiestojuttuja. Pannat ei oikein toimi, kun koirat rypee järvessä kokoajan ja liuosta en halua kokeilla juuri noiden ihoärsytysten yms vuoksi. Olen kuullut että tea tree öljyn tuoksu voisi inhottaa punkkeja niin, ettei ne halua 'kyytiin'. Itsellä ei kokemuksia sen käytöstä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, leppiskin jo ♥ Liuoksesta jäi meidänkin koiralle karvaton kohta niskaan.
   Tea tree öljyä vain sotkuista laittaa, vaikka kohta voi kaikki keinot olla tarpeen. Aurinkoista loppuviikkoa ja viikonloppua ♥

   Poista
 3. Toivottavasti löydät hyvän ratkaisun punkki ongelmaan. Ovat kurjia tyyppejä!
  Kevään merkkejä alkaa olemaan jo paljon ja nyt onkin aivan ihanaa niitä bongailla pihalta <3 Ihanaa loppuviikkoa Sinulle Maiccu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivon todellakin! Maanantaina eläinlääkärit tytöille, niin pitää jutella vaihtoehdoista. Aurinkoa viikonloppuusi ♥

   Poista
 4. Tuo punkki on kyllä ikävä kevään merkki! Ne on niin inhottavia otuksia!
  Uskon, että mietityttää tuo lääkehomma.Nieltävät lääkkeet on kuulemma melkoisia myrkkyjä koiran elimistössä.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, yök! Hitsi kun kaikissa vaihtoehdoissa on sitä myrkkyä:/
   Muksaa viikonloppua ♥

   Poista
 5. Oletko kokeillut teippiharjaa?

  VastaaPoista
 6. Icare saa Bravecton kolmen kuukauden välein, paitsi marras-tammikuulla jolloin sentään meilläkin on punkit vähissä. Viime viikolla keskustelin aiheesta pitkään eläinlääkärin kanssa. Aika myrkkyähän tuo lääke on, mutta sitä on nyt käytetty jo useamman vuoden ajan ja yleisesti ottaen toleranssi on ollut hyvä (joka lääkkeessähän on tapauksia joissa niin ei ollut). Panta ja pipetit päästää myrkkyä enemmän ihmisiin ja ympäristöön, mikä ei sekään ole hänen mielestään hyvä asia. Meidän welshi on sellainen punkkipussi että ei ole tosikaan, ensimmäisen kerran hain lääkkeen viime kesänä kun yhtenä iltana nypin 15 punkkia pois, kun ei niiden levittämät taudit houkuttele sen enempää itselle kuin koirallekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tietäisin etukäteen miten Dana reagoi, ei olisi huolta. Tiralle tuskin uskallan tablettia antaa kun sai siitä pannasta ja valeluliuoksesta rajut oireet. Onneksi sillä nyt ei juuri ole punkkeja ollutkaan.Danalla taas oli useampia jo viime vuonna vaikkei silloin ollut paljoa karvaakaan. Nyt on :D
   Hyvä että teillä on tuo lääke toiminyt!

   Poista
 7. Meillä on ollut käytössä Symppis-yrttipannat. Yhtenä vuonna oltiin Jepen kanssa juhannuksen vietossa mökillä, jossa punkkeja vilisi niin, että niitä saattoi havaita paljain silmin mökin kuistilla! Mutta panta tehosi eikä ollut Jepessä punkkeja :) Tänä vuonna mennään samalla kaavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepellä taisi olla samanlainen turkki kuin Tiralla, liukas jossa punkit ei oikein pysy kyydissä :) Danalla taas pitkä ja pehmeä, siihen on helppo hypätä kyytiin ;)Täytyy miettiä silti Tiralle tuta yrttipantaa.

   Poista
 8. No tänään näin ekat leskenlehdet ❤ Punkeista ei ole havaintoja...

  VastaaPoista
 9. Minä en ole myöskään uskaltanut punkki tököttejä/pantoja käytellä. En tiedä toimiiko tämä, mutta olen syöttänyt koirille ruuan sekaan laitettua valkosipulirouhetta. Joku koiraihminen kerran antoi tällaisen vinkin minulle. Rouhe haisee pahalle omaan nenään, kun ruuan sekaan laittaa. Koirat eivät kuitenkaan minun nenään haise ruuan syömisen jälkeen. Tiedä tehoaako vai ei, mutta punkkeja ei ole näkynyt.

  VastaaPoista
 10. Noi punkit on inhottavia. Meillä Nanalla oli joskus punkkipanta. Nyt vuosiin en ole käyttänyt mitään. Herkkäihoinen on joten liuoksia en ole uskaltanut kokeilla.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Facessa