perjantai 2. helmikuuta 2018

Ahvenanmaan pannukakku

Tämä on ehdottomasti mun pannari lemppari!
Mannapuuro on mun mielestä, puuroista yksi parhaimpia.
Sitä vain tulee harvakseen keiteltyä kun nykyään nappaan kiireessä Elovenan pikapuuron.

Tein tätä eka kerran joskus, kun mannapuuroa oli jäänyt yli ja sen pystyi hyödyntämään tähän.
Melkein sanoisin, että vaikket pannarista välittäisikään, niin mikäli tykkäät mannapuurosta-
tulet tykästymään myös tähän!

Nyt ajattelin tehdä välipalaa lapsille ja tein ekaa kertaa ohjeen mukaan alusta asti.



AHVENANMAAN PANNUKAKKU

1l maitoa
1dl mannasuurimoita
0,5dl sokeria
1tl kardemummaa
75ml rasvaa
1 tl suolaa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Keitä puuro, eli kiehauta maito ja lisää mannasuurimot, sekoita kokoajan n 5min.
Lisää kardemumma, sokeri ja voi, sekoita hyvin.
Ota kattila pois liedeltä ja annan hautua n puoli tunti.4
Mausta suolalla.
Riko munien rakenne eri kulhossa ja sekoita ne jäähtyneeseen puuroon.
Lisää lopuksi jauhot.
Kaada voidellulle uunipellille tai leivinpaperilla vuoratulle (kuten itse tein)
ja paista 200 asteessa n 40min.

Tarjoa kermavaahdon ja hillon kera ♥



Onko siellä pannarin ystäviä? Onko Ahvenanmaan pannari tuttu?

Ihanaa viikonloppua ♥

Maiccu

20 kommenttia:

  1. Uuuuuh, ompas herkullisen näköistä! Hjam! Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Näyttää hurjan hyvältä! Tällaisia ohjeita ja kuvia ei pitäisi nälkäisenä katsella :D

    Kivaa viikonloppua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juu sama kuin ettei kauppaan pidä mennä nälkäisenä :D Samoin ♥

      Poista
  3. Eipä ole tuttu tuo pannari.
    Pannaria täällä kyllä välillä paistellaan.
    Niin herkku annos kuvissa, että alkoi kyllä niin tehdä mieli pannaria! :)
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Herkulliset kuvat!
    Olen joskus tehnyt tuota ja se on hyvää!
    Tavallista pannaria tulee tehtyä usein.
    Hyvää viikonloppua!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Niin täälläkin, harvoin mannapuuroa teen ja vielä harvemmin sitä jää :) Samoin ♥

      Poista
  5. Ihana herkku ja niin kauniisti tarjoiltuna ♥ Oikein mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  6. Mun äiti teki toisinaan ahvenanmaan pannukakkua, kun olin lapsi. Se on mulle nostalgiaherkkua;) Tein itse aika usein aikoinaan omille lapsilleni pannukakkua, mutta ihan tavallista, en koskaa tuota ahvenanmaan versiota, jostain syystä.
    Kivaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, aika nostalgista! Mun lapsuudessa en muista että kukaan olis tehnyt.
      Samoin ♥

      Poista
  7. En ole tullut tehneeksi tätä versiota koskaan, mutta olen kyllä syönyt sitä. Tulikin mieleeni, että teen tätä seuraavan kerran kun lapsenlapset tulevat mummolaan. Takuulla maistuu!
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Voi Nam! Tuo on syntisen hyvännäköinen pannariannos! Itselläni on tapana heittää mannasuurimoita pannukakkutaikinaan. Ne antaa sellaisen tymäkän koostumuksen pannariin!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan tekee siitä vähän tuhdimman ja paksumman koostumuksen! Samoin :)

      Poista
  9. Pannarin ystäviä todellakin, mutta enpä ole ikinä tehnyt tätä versiota, kiitos reseptistä Maiccu ja kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos mannapuuroa joskus jää niin koklaa ihmeessä :) Samoin Tiia ♥

      Poista
  10. Oho! Hauska tapa hyödyntää puuro pannarissa. Herkullisen näköistä.
    Aurinkoista sunnuntaita <3

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥