maanantai 16. lokakuuta 2017

Paahdettu paprika-juustokeitto

Kun näin tämän reseptin, se jäi kuumottamaan niin että
ei ollut muita vaihtoehtoja kuin alkaa kokkailemaan.
Keitot ovat mainioita arkievääksi tai vaikkapa reippaan ulkoilun jälkeen nautittavaksi.
Mahan saa täyteen ilman että tulee ähky.
Tää on loistava myös vaikkapa alkutuokasi ja keiton kanssa voi tarjoilla joko krutonkeja
 tai näitä ihania grissieitä. Nam.

Mulle ei oikein sovi paprika raakana, koska se alkaa usein närästää
mutta tässä suippopaprikassa on ilmeisesti vähempi happamuutta,
koska se ei ärsytä ja näin paahdettuna vatsakin tykkää ♥



PAAHDETTU PAPRIKA-JUUSTOKEITTO


♥ 4 suippopaprikaa
♥ 2 sipulia 
♥ öljyä paistamiseen
♥ 1tl paprikamaustetta
♥ 4,5 dl vettä
♥ 1kasvisliemikuutio
♥  200g chili-paprika tuotejuustoa
♥ 2 dl ruokakermaa
♥3 rkl parmesaania
♥ mustapippuria

Pese paprikat ja kuivaa hyvin.
Paista uunissa 220 asteessa ylätasolla n 20 minuuttia 
kunnes paprikat ovat saaneet reippaasti väriä, jopa mustuneet.
Anna jäähtyä ja kuori mustunut osa pois, sekä poista kanta ja siemenet.
Paloittele paprikat.

Pilko sipulit ja freesaa ne kevyesti kattilassa. 
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio+paprikamauste, keitä 10min.
Lisää paprikat ja tuorejuust, kiehauta.
Soseuta keitto ja lisää kerma, parmesan ja vähän mustapippuria..
Anna kiehahtaa




Nam, nam :)
Ootko tehnyt paprikasta koskaan keittoa?
Mikä keitto on sun suosikki?

Maiccu

10 kommenttia:

  1. Oi, nam. Kuulosti kyllä niin hyvältä, että pakko kokeilla jossain vaiheessa. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli eka kerta kun tein ja kannatti, oikein kivaa vaihtelua.
      Samoin sinulle Liisa ♥

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Pitää joskus kokeilla. Mulla on sama juttu raa'an paprikan kanssa: masu ei tykkää.

    VastaaPoista
  3. Ihana pehmeän näköinen keitto!
    Pidän kovasti sosekeitoista. Pitääpä kokeilla.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Nam, näyttääpä hyvältä! Vesi tuli kielelle :)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköistä ja kuuloista :) Keittoja tulee tehtyä ihan liian harvoin :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥