Meillä oli perjantaina tykypäivä ja lounaalla jälkkärinä marjakiisseliä. Siitä se ajatus sitten lähti :)
Pakastimessa on vielä marjaa ja tein supernopean mansikka-vadelmakiisselin josta riitti niin ilta kuin aamupalaksi. Lusikallinen kermavaahtoa kruunasi herkun.
Marjakiisseli
8 dl vettä
5 dl marjoja
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Laita vesi, marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Jos keität kovakuorisia marjoja (karpalot puolukat), anna kiehua muutama minuutti.
Nosta kattila liedeltä.
Sekoita perunajauhot veteen ja valuta ohuena nauhana kattilaan, kokoajan sekoittaen.
Pinnalle voit ripotella sokeria.
Kermavaahto sopii seuraksi, itse käytin soijakermaa.
Koska siellä on viimeksi tehty itse kiisseliä?Onko teidän pakastin jo viime kesältä tyhjentynyt?
Maiccu
Kiisselit on kyllä niin hyviä ja helppo valmistaa. Meillä syödään kiisseleitä viikottain!
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua!
Niin on, miten en ole itse muistanutkaan kuinka helppoa :) Samoin!
PoistaNam!
VastaaPoistaNäyttää niin hyvältä!
Siitä on jo jokunen tovi, kun viimeksi olen kiisseliä itse tehnyt.
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Ihanaa herkkua, samoin sinulle :)
PoistaKiisselit on niin hyviä.
VastaaPoistaEn olekkaan aikoihin tehnyt.
Kivaa sunnuntaita!
Todellakin :) Samoin sinulle!
PoistaSama mulla, koitan ryhdistäytyä kun viel marjoja pakkasessa vaikka kuinka.
VastaaPoistaKivaa päivää!
Vähäks rupes tekee mieli kiisseliä! =)
VastaaPoistaMeidän pakastin ei ole tyhjentynyt moneen talveen. Siellä on pohjalla varmasti aarteita kymmenen vuoden takaa. Ikijäässä. :D
Hih, ehkä nyt os hyvä hetki vähän tyhjentää pakastinta kattilaan ja tehdä kiisseli ;)
PoistaKiisseliä ei ole tullut tehtyä naismuistiin, ja pakkasessakin olisi vielä marjoja, joten ehkä olisi korkea aika kokeilla! :)
VastaaPoistaTodellakin! Mä aion kokeilla seuraavaksi mustikkakiisseliä :)
Poista