lauantai 6. toukokuuta 2017

Mansikka-vadelmakiisseli


Meillä oli perjantaina tykypäivä ja lounaalla jälkkärinä marjakiisseliä. Siitä se ajatus sitten lähti :)
Pakastimessa on vielä marjaa ja tein supernopean mansikka-vadelmakiisselin josta riitti niin ilta kuin aamupalaksi. Lusikallinen kermavaahtoa kruunasi herkun.

Marjakiisseli


8 dl vettä
5 dl marjoja
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Laita vesi, marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Jos keität kovakuorisia marjoja (karpalot puolukat), anna kiehua muutama minuutti.
Nosta kattila liedeltä.
Sekoita perunajauhot veteen ja valuta ohuena nauhana kattilaan, kokoajan sekoittaen.

Pinnalle voit ripotella sokeria.

Kermavaahto sopii seuraksi, itse käytin soijakermaa.






Koska siellä on viimeksi tehty itse kiisseliä?Onko teidän pakastin jo viime kesältä tyhjentynyt?

Maiccu

11 kommenttia:

  1. Kiisselit on kyllä niin hyviä ja helppo valmistaa. Meillä syödään kiisseleitä viikottain!
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Nam!
    Näyttää niin hyvältä!
    Siitä on jo jokunen tovi, kun viimeksi olen kiisseliä itse tehnyt.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kiisselit on niin hyviä.
    En olekkaan aikoihin tehnyt.
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Sama mulla, koitan ryhdistäytyä kun viel marjoja pakkasessa vaikka kuinka.
    Kivaa päivää!

    VastaaPoista
  5. Vähäks rupes tekee mieli kiisseliä! =)
    Meidän pakastin ei ole tyhjentynyt moneen talveen. Siellä on pohjalla varmasti aarteita kymmenen vuoden takaa. Ikijäässä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ehkä nyt os hyvä hetki vähän tyhjentää pakastinta kattilaan ja tehdä kiisseli ;)

      Poista
  6. Kiisseliä ei ole tullut tehtyä naismuistiin, ja pakkasessakin olisi vielä marjoja, joten ehkä olisi korkea aika kokeilla! :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥