maanantai 31. lokakuuta 2016

Spagettikurpitsaa all'arrabbiatta

Spagettikurpitsaa all'arrabbiatta


Kurpitsa-aika taitaa olla parhaimmillaan sillä Hevitiskit notkuu erilaisista ja erimallisista kurpitsoista.
Kuulin tyttäreni tehtiin tätä ruokaa ja ajattelin kokeilla itsekin, oikein kiva tuttavuus tämä spagettikurpitsa ja ihan pienesti tätä fixasin oman maun ja kaapin sisällön mukaisesti.

Ohje on hesarista ja alkuperäisen linkin löydät täältä :)




4 ANNOSTAVALMISTUSAIKA 20 MIN + 55 MIN
  • 1 spagettikurpitsa
  • suolaa, mustapippuria myllystä
ARRABBIATTA-KASTIKE:
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (400 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim. Mutti
  • muutama kierros kuivattua chiliä myllystä tai 1 chilipalko viipaloituna (käytin chiliä)
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, mustapippuria myllystä
PÄÄLLE:
  • 125 g mozzarellaa raastettuna
  • 100 g parmesaania raastettuna

 Lämmitä uuni 175 asteeseen. Halkaise kurpitsa pitkittäin. Poista siemenet. Laita kurpitsa leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkauspinta alaspäin.
 Paista noin 35 minuuttia tai siihen asti, kunnes kurpitsa tuntuu pehmeähköllä veitsen kärjellä koetettaessa.
 Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Jos käytät tuoretta chiliä, kuullota se sipuleiden kanssa. Kumoa pannulle tomaatit ja lisää mausteet. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia.
 Kaavi kurpitsan sisältä hedelmäliha pois. Mausta "rihmat" kevyesti suolalla ja pippurilla.
 Lado kurpitsanpuolikkaisiin kerroksittain tomaattikastiketta, kurpitsanrihmoja ja mozzarellaa. Ripottele päällimmäiseksi parmesaania.
 Paista uunissa noin 20 minuuttia tai siihen asti, kunnes parmesaani on sulanut ja sisus on kuumaa. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Haluatko annokseen proteiinia? Lisää täytteeseen keitettyjä linssejä, kikherneitä tai valkoisia papuja.







Maustoin ohjetta reippaammin kastiketta ja lisäsin yrttisuolaa. Mozzarellaa ei ollut vaan ihan tavallista juustoraastetta jolla sen korvasin. Mozzarella olisi kyllä varmaan ihanne tähän. Täytteeseen lisäsin tölkin linssejä.







Salaattisekoitus - avokado-kirsikkatomaatti- feta salaatti sopi kylkeen loistavasti. Oikein mukava uusi tuttavuus ja saatampa tehdä joskus toistekin.
Maiccu

7 kommenttia:

  1. Wau mikä kekseliäs herkkuruoka. <3 Kivaa viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä. En tiedä, miksi en ole koskaan tottunut tekemään kurpitsasta ruokaa. Mulla se ei juolahda edes mieleen kaupassa :) Ja sitten olen niin arka kokeilemaan.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥