perjantai 3. kesäkuuta 2016

Viikkoni kuvina kesäkuu vol1

Kesäkuu ja uudet kujeet! Päätin sitten jatkaa tällä linjalla eli jatkossa postaan jokaisen viikkoni kuvina :)
Viime viikonloppuna käytiin lasten kanssa Burger Kingissä syömässä ja koska koitan nyt kaikesta turhasta rasvasta karsia, nautiskelin kahvin siinä samalla kun mussukat herkuttelivat <3


Pitkästä aikaa tein lasangettea, joka kävikin kaupaksi. Vähän tuunasin sitä, maito vaihtui juustoiseen ruokakermaan ja töräys tomaattipyreetä antoi makua lisää. 


Tästä piti ihan kuva ottaa, on meinaa mun ja miehen aamupaloissa vähän tuon terveellisyyden suhteen petrattavaa vai onko :)?



 Tällä viikolla väriä toi kotiin sitruunan keltaiset krysanteemit!


Kun on lämmintä, niin ei tee mieli mitään raskasta ruokaa. Tein herkullisen fixatun ceasarsalaatin ravunpyrstöillä, jätin pois krutongit koska vatsa ei tykkää vehnästä.Parmesan toi kivasti makua.




Mietin mennäkö solariumiin vähän pohjarusketusta hakemaan ja niinhän mä sitten menin sillä seurauksella että...


tulin hankkineeksi jäsenyyyden kuntosalille! Ei huono päätös :) Kesähinta oli niin hyvä että kannatti ottaa ja tarkoitus oli syksystä jatkaa taas muutenkin joten olkoon kesä sitten pehmeä lasku siihen. Varovasti selän takia aloitettava kuitenkin.


Ulkoiltua ja liikuttua on tullut vähän edellisviikkoja vähemmän koska ikävä vatsapöpö kellisti mut lähes kokonaan. Tässä tunnelmia alkuviikon päiväkävelyltä. Kuka lie kävyistä tuollaisen sydämenkin tehnyt....



Parvekkeella on kiva viettää päiväkahvihetki töiden jälkeen.


Olin ostanut Valmariani maanantaina vähän niinku boostaamaan aineenvaihduntaa ja seuraavana päivänä se alkoi todenteolla toimia!


 Syy ei tosin ollut Valmariinissa vaan jossain muussa (vatsapöpö yhdistettynä ärtyneeseen paksusuoleen veikkaan) ja näin me köllittiin koirulin kanssa ne kuumimmat hellepäivät :(


Vähän hain helpotusta tästä juomasta jossa maitohappoja ja jaffaakin tuli kokeiltua, mutta se hapokkuus ei kyllä helpottanut. Toisena päivänä alkoi jo illasta helpottamaan ja menin reippaana torstaina töihin...



...vain todetakseni että huono olo jatkuu ja vatsakin kipeytyi aamupala (kaura)leivästä niin että mun palautettiin lääkärin kautta kotia :( Nyt tehostin kotihoitoarsenaalia ja 
ruoaksi kaikkea mahdollisimman sulavaa ja mieluiten nestemäistä. Precosaa oli onneks jäljellä viime syksyn lomareissulta joten sitä nassuun josko tämä alkais helpottamaan.




Ajatteli vatsaa helliä vielä puurolla ja keitin kattilallisen spelttipuuroa mantelimaitoon. Että mitään kauniita ruokapostauksia ei tältä viikolta sattuneesta syystä herunut.  Vaikka en puuroista niin piittaa, tämä on hyvää ja tässä tilassa oon valmis kokeilemaan vaikka jo vähän epämiellyttäviäkin makuelämyksiä  (kuten Valmarin)jotta alkais helpottamaan. 

Nyt on vatsatautia liikeellä lääkärinkin mukaan ja sellaista laatua joka vetää  tosi heikoksi useammaksi päiväksi, jep. 

Tälläiselle ärtsyvatsalle spelttiä suositellaankin vaikka muut viljat ei käviskään.


Australiassa tehdyn tutkimuksen 1) mukaan speltti sisältää muita viljoja vähemmän tiettyjä lyhytketjuisia hiilihydraatteja (ns. FODMAP-hiilihydraatit), jotka osalla ihmisistä voivat aiheuttaa syömisen jälkeen vatsan turvotusta ja vatsakipuja. Tutkijat esittivät että tämä speltin erilainen hiilihydraattikoostumus saattaa olla selitys sille miksi monet muista viljoista vatsaoireita saavat henkilöt pystyvät syömään spelttiä ilman turvotus- ja kipu-oireita.

Et sellassii..mun vatsa tykkää speltistä, mutta harvoin tätä puuroa keitän kun pitää hauduttaa 40 min ja harvoin siihen aikaa.





Ehti ne kesävarpaat käydä sandaaleissakin ennenkuin viikonlopun koleus saapuu ja sandaalit vaihtuu taas tennareihin. Toivotaan että sää jatkuu aurinkoisena ja viikonloppuna saadaan nauttia lämpimistä koulujen päättymis-ja valmistujaisjuhlista!


Tälläinen viikko vaihteeksi täällä, olkoon ensi viikko parempi!
Tunteikasta viikonloppua kaikille juhlijoille ja muille muuten vain mukavaa :)

Maiccu

14 kommenttia:

  1. No voi höh tuota massua, mutta peukut ihanille kenkuleille ja herkullisille ruuille. <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia :) Sitkeää laatua tuntuu olevan mutta kyllä se tästä!

      Poista
  2. Hmmm...Valmarin nimenä tuttu, mutta muuten varsin outo tuote. Miten käytät ja muutenkin käyttäjäkokemuksesta olisi kiinnostunut? Toivottavasti ensi viikko jo terveen kirjoissa taas 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä postailen Pia tuosta lähipäivinä mutta laitan Valmarinia ruokalusikallisen vesilasiin aamuin illoin :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Sympatiat täältä, vatsatauti on niin kurjaa. Toivottavasti menee ohi pian! Spelttipuuroa on meilläkin ollut, ja se on aika hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :/ Tuntuu helpottavan, alkaa jo kaipaamaankin jotakin pureskeltavaa ja kiinteää ruokaa :) Aurinkoa päivääsi!

      Poista
  5. Inhottavia tuollaiset vatsavaivat :( Mutta tuo salaattiannos on niin nam, täytyykin vaihtaa se ikuinen kana välillä katkarapuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tuota, on hyvää ja vaihtelua! Meilläkin usein kanaa salaatissa mutta kantsii myös kokeilla paistettua jauhelihaa esim burritos tai tacomausteella maustettuna, nekin hyviä!

      Poista
  6. Ensin tuli luettua vähän huonosti ja kirjoitettua "kiva viikko". No, ehkei tuon vatsavaivan osalta, mutta muuten...

    VastaaPoista
  7. Tässähän tulee nälkä kun katsoo noita ihania salaatteja jne..
    Syöpäpotilaita hoitavana voisin antaa pienen kommentin solariumin vaaroista mutta se jos mikä olisi sangen typerää kun aikoinaan itsekin makoilin siellä tuon tuostakin.
    Tsemppiä mahan kanssa, täällä tiedetään todellakin miltä tuntuu elää huonon vatsan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskoakseni tiedän vaarat ja käyn vain ottamassa pohjarusketuksen kertoimilla etten pala auringossa :) Eikä se huono ole vaikka vaaroista kerrotaankin, sanoisin että maalaisjärki kun mukana ja kohtuus kaikessa, niin on hyvä. Tän vatsan kanssa eläminen jo ilman vatsatautia on välillä haastavaa, saati nyt mutta elämä on....

      Poista
  8. Olipa mielenkiintoista lukea viikkokatsauksesi.
    Niitä vatsapöpöjä on liikkeellä. Toivottavasti olet jo parantunut. Vievät heikkoon kuntoon.
    Ja salikortin olet hankkinut! Peukut!
    Hyvää tätä viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu olevan, kurjia ovat! Olen jo täynnä virtaa taas, nopsaan sitä palautuu kun pystyy syömään ja liikkumaan :) Tästä juuri lähdössä vähän vilauttamaan salikorttia ja pilatekseen....kiva kun kommentoit :) Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥