perjantai 10. kesäkuuta 2016

Viikkoni kuvia kesäkuu vol 2

Taas on viikko vierähtänyt, oikein touhukas sellainen ja olen ollut vihdoin ihan terve (jos ei kipeitä vatsalihaksia ja niskaa lasketa:) Viikko on nyt näissä Viikkoni kuvina postauksissa alkanut lauantaista ja viime lauantai olikin jännä päivä kun koulun päättyi ja todistukset jaettiin.

Opettajille oli pienet lahjapussukat joissa Pentikin hyvänmielen teetä, oliivi-valkosipulinäkkäriä ja belgialaista suklaata. Jotain kivaa on kiva viedä ja tälläiset tänä vuonna, ajatus on kuitenkin tärkein- eli kiittää opettajaa kuluneesta lukukaudesta♥ Molemmat lapset sai ihan hyvät todistukset ja tehtiin suklaapirtelöä vähän niinkuin juhlapäivän kunniaksi. Ansaittu loma.



Koko viikon olen syönyt (ja ruokkinut miestä) kevyesti, salaattilinjalla lähes joka päivä.
Vatsa oli alkuviikosta vielä vähän kenkku, joten salaatti teki sillekin hyvää.
Parmesan, mozzarella ja/tai feta toimii hyvin salaatissa, samoin mansikat ja vesimeloni!
Paistoin tämän salaatin kaveriksi miehelle kanasuikaleita jotka maustoin tacomausteella.
Kiva lisuke.







Olen myös liikkunut ahkerasti, kävin alkuviikosta salilla vähän treenaamassa ja koiran kanssa metsälenkillä.Keskiviikkona oli pilates joka teki kyllä mulle hyvää, löytyi vatsalihakset mutta kaikkia liikkeitä en voinut ihan täysin tehdä kun on varottava selkää. Silti joka ikinen vatsalihas kipeänä tekemisestä, siis surkeassa kunnossa mutta tästä noustaan. Kyllä kenkuttaa kun on kroppa jumissa ja  pitäisi liikkua mahdollisimman paljon ja sitten on kuitenkin oltava varovainen, argg. 
Mutta eteenpäin mentävä ja uskon että liikunta kuitenkin parempi kuin sohvalle jämähtäminen.
Torstaina oli aivan ihananhirveä tunti jumpassa, espanjalaisia ryhmejä, salsaa, pakara ja sisäreisiliikkeitä ja askelkyykkyjä...siksi ja silti  hirveän ihanaa :))) On hyvä olo kun päässyt ja jaksanut liikkua, mieli relaa siinä missä kroppa tekee töitä!



Lunastin myös lupaukseni (itselleni) ja kävin vihdoin tarkastuksessa hammaslääkärissä. 
Joo, kesäkuu mutta jonotin tammikuusta asti kun ei akuuttia särkyasiaa. Tunnustan - pelkään ihan hitokseen ja johtuu vuosia sitten kokemistani kipuhelveteistä mutta nyt oli lempeä hampilääkäri joka puudutti ja vaikka porasi, ei sattunut ja sain NÄIN ISON henkisen tarran palkinnoksi :) Uusi aika syksyllä, mutta enää ei niin pelota kun kynnys ylitetty.
Palkitsin itseni suorituksesta ruusukimpulla!




Eikä se palkitseminen siihen jäänyt! Paistoin lapsille dallaspullia tosin tällä kertaa kaupan pakastealtaasta ja join kotona päiväkahvit ihan pullan kera. Löysin muuten Kodin1 tuon servettitelineen, ihan hulluna tuollaista etsinyt ja jo luovuttanut löytymisen kanssa ja avot - se käveli kirjaimellisesti eteen :)




Hassu asia, nimittäin nämä kirjat. Ne oli yhtenä päivänä tällä tavalla isolla kivellä meidän kodin lähellä, enkä keksi miksi. Joku varmaan huvikseen ne jättänyt, kyllähän tuon toisen aihe kiveen viittaa.Mystistä?? Annoin olla, en kerinnyt jäädä lukemaan mutta kuva piti ottaa-tietenkin!
Mieskin lähti mun ja koiran kanssa ulkoilemaan, viikolla käytetään yleensä erikseen jotta toinen saa huiliakin mutta viikoloppuna lenkkeillään useammin yhdessä. Sinä samalla tulee höpöteltyä kaikenlaisia juttuja, ihan laatuaikaa.Nyt suunniteltiin tulevaa lomaa (joka alkaa juhannuksesta) ja loppukesää, ajateltiin koittaa karata jonnekin pitkälle viikonloppumatkalla kaksin tai ystävä pariskunnan kanssa.



Bataattiranskalaisiakin tuli tehtyä, kun oli pari bataattia jäänyt vihanneslokeroon ja seuraksi fetasalaattia. Pilkoin bataatit ja laitoin öljyn sekaan mausteita ja silputtua basilikaa ja voitelin ranet öljyseoksella. Hetki uunissa ja valmista, nam. Lapset ei näistä välittäneet, liian makeita mutta mies sentään tykkäsi. Tehtiin lapsille hamppareita, niitä on helppo lämmittää välipalaksi. Tällä viikolla onkin pitänyt ennakoida, kun lapset keskenään päivät ja oltava jotakin helppoa lämmitettävää ruokaa.




Loppuviikosta paistettiin lettuja, iltapalaksi jotta niitäkin jäi vielä välipalaksikin. Keskiviikkona lapset olivat päiväretkellä eläinpuistossa ja tänään Huimalassa riehumassa. Molemmat oli seurakunnan järjestämiä retkiä, viime vuonna olivat myös retkeilemässä ja tykkäsivät, siksi ilmoitettiin retkille tänä vuonna myös. Kohta ovat sen ikäisiä ettei niitä saa minnekään, vielä onneksi menevät ja on vähän ohjelmaa kun me aikuiset töissä. Miten teillä on lapsen/lapsien kesäohjelma järkätty jos/kun olet(te) töissä?




Tää päivä oli sitten viikon huipentuma. Vein lapset tosiaan aamusta odottamaan retkibussia Huimalaan ja ajelin sitten töihin. Töiden jälkeen taas hakemaan lapset ja juuri kuuntelin lasten kivoja kuulumisia päivästä ajaessani parkkikselta tiellepäin ja TÖMS - kylki tai tarkemmin osa puskurista ja keulasta osui sellaiseen metallitolppaan joka tosi matalalla siinä ulosajon vieressä. Pikasilmäys ja totesin että rumasti kävi. Siihen tolppaan oli osunut muutama muukin, sen verran oli kärsinyt. Ja voi sitä ketutuksen määrää. Onneksi mulla on maailman ihanin mies joka oli vain hetken vihainen mutta ei syyttänyt mua, vahinkohan se oli ja olisi voinuyt käydä kelle tahansa. Meillä citymaasturi joka on tavallista henkilöautoa korkeampi ja minä tappi olen sen verran matalalla että molempiin etukulmiin jää ns musta aukko. Kalliiksi tuli se tölväisy. On toki vakuutus mutta bonukset menee ja sekös harmittaa. Korjaus tulee sen verran kalliiksi että ilman vakuutuksen käyttämistä menee kesäloma suunnitelmat uusiksi.Harmi. Autosta en tietty hoksannut ottaa kuvaa.
Mutta tuossa alla olevassa kuvassa se pahuksen tolppa on tuo lähinnä oleva.

Olen elämäni aikana ajanut kolme kolaria joista jokaisen parkkipaikalla, auts. Parkkipaikka ei oo mun juttu :D Ootko sä koskaan kolaroinut?


Jotain kivaakin tähän päivään kuitenkin. Uusi Livboxi saapui vihdoinkin (Mikä siinä kestikin niin) ja postailen sisällöstä toisen kerran.Tein myös lämppäreitä, kaurasydän leipällä tonnikalaa tomaatissa, fetaa, tomaattia, valkosipulia ja juustoraastetta, nam.




Viikonloppuun ei kummempia suunnitelmia, vähän jumppaa ja jos sää sallii niin lähdetään koko perheen voimin ulkoilemaan ja grillaamaan jonnekin ulkoilualueelle.

Kivaa viikonloppua ♥

Maiccu


10 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, miten kolarointi harmittaa. Itse olen 2 kertaa liukkaalla kelillä ajanut tieltä. Ekalla kerralla olin vasta saanut kortin, ja toisella kerralla oli tielle ilmestynyt yhtäkkiä tosi petollinen mustajää. Kummallakaan kerralla ei onneksi kenellekään käynyt mitään, eikä autollekaan.
    Oon muuten myös jonottanut vuoden vaihteesta asti hammaslääkäriin, ensi kuussa on aika, ja pelottaa. Mulla on myös huonoja kokemuksia. Jospa nyt menisi hyvin niin kuin sullakin! :)
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo liukkaat on pahoja, jos auto vain liukuu niin siinä ei oikein mitään voi. Hyvä ettei oo käynyt kuinkaan, selvitty säikähdyksellä. Tosi pitkät on jonotusajat, jos olisi särkyä niin sitten olisi mentävä yksityiselle, tai kunnan päivystykseen mutta onneksi ei oo tarvinnut. Nyt pari paikkaa vain ja toivottavasti sillä hyvä.Tsemppiä myös sinne ja toivottavasti sun ei kauaa tarvi enää odottaa!

      Poista
  2. Uskon että ketuttaa, mutta pääasia ettei kellekkään sattunu mitään! :) Kolareita ei ole (onneksi) kerenny vielä sattua, mutta muutaman kerran auton keula on hipaissu autotallin katoksen pylvästä.. :D Tehokas viikko sulla takana! Ehkäpä itekki sais lähettyä pitkästä aikaa salille :)
    Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Vieläkin harmittaa, mutta tekevälle sattuu. Paljon ehtii kyllä viikon aikana, kun edellinen meni harakoille niin nyt oli virtaa taas :) Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  3. Sulla on kyllä niin ihanan näköiset sapuskat! Omalla autolla en ole ikinä kolaroinut *koputtaa puuta*, firman pakulla kerran tein pienen lommon toisen auton kylkeen. Siitä selvittiin säikähdyksellä, kun se toinen auto oli aikaisemminkin ottanut osumaa ja omistaja totesi, ettei yksi lommo lisää enää sitä rumenna :D Mutta kyllä hävetti. Onneksi kolaroit kuitenkin vaan oman autosi eikä muiden autot ottaneet osumaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Salaatti maistuukin paremmalta kun annos näyttää nätiltä ;) Sanopas muuta, onneksi vain pienellä vauriolla ja tosiaan omaan autoon.

      Poista
  4. Ihania juttuja ja herkkuja. Tuo lahja opelle oli varmaan tosi mieleinen. Voisi leipoa hih jo saisi aikaiseksi siemennäkkäriä.

    Yhtä mukavaa tätä viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti oli mieleinen, ainakin ajatus oli :) Siemennäkkäri on tosi hyvää, mä olin siihen viime syksynä ihan koukussa ja tein itsekin!

      Poista
  5. REIPAS! Ihanan näköisiä eväitä sulla ollut...ihan vesi herahti kielelle. Ihania kesäpäiviä Maiccu

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥