lauantai 29. toukokuuta 2021

Kukkailoa mökiltä

Mökillä ollaan jo päästy hyvään vauhtiin pihan laittamisen kanssa ja viime syksynä istuttamani kukkasipulit olivat säilyneet talven yli ja ihanat tulppaanit ovat ilahduttaneet meitä jo pari viikkoa. Omenapuissakin on lehdet, muttei vielä kukkia. Saa nähdä saadaanko tänä vuonna enemmän kuin kaksi omenaa.

Myyrät, joita meillä oli vielä vieraana viime kesänä, ovat ilmeisesti muuttaneet sillä uusi kuoppia ei pihalta ole löytynyt. Ne kuulema tykkää kukkasipuleista ja kun sipulit oli tallella, veikkaan että ovat säikähtäneet saunan rakentamisesta aiheutuneita ääniä ja muuttaneet rauhallisempaan paikkaan. Onneksi.


Viime vuonna oravat olivat tehneet pesän välikattoon ja kun ne saatiin häädettyä, laitettiin verkkoa niin ettei sinne enää ole mitään asiaa. Joten niitäkään ei ole tänä vuonna ollut. Lintuja sen sijaan pesii pihapiirissä useampiakin ja ajateltiin että ens keväänä laitetaan uudet linnunpöntötkin, jotta saadaan linnunlaulua kuulla vastakin.

Ai niin, onhan meille kutsumattomiakin vieraita pääsyt nimittäin muurahaisia joka on ilmeisesti joka keväinen kiusaus. Tänä vuonna niistä päästiin suhteellisen helposti eroon mutta ovat kyllä ikäviä sisätiloissa ja etenkin kun niiden kulkureitti on epäselvä. Ei hajuakaan mistä ne sisälle tulevat. Jostain nykyisen saunan kautta ja sekin varmaan helpottaa kun uusi sauna on valmis ja päästään vanha sauna remppaamaan meille makuuhuoneeksi. Sinne en enää muurahaisia halua:)

Täällä on kyllä muurahaisia vaikka muille jakaa, samoin sisiliskoja ja sammakoita joten käärmeitä ei ole.Tai niinhän sitä sanotaan, eikä tarvii tullakaan sillä pelkään niitä kuollakseni.

Viime viikonloppuna juhlistettiin pienesti kuplivalla meidän kuudetta hääpäivää ja korkattiin kesäkausi grillaamalla ekat makkarat.
Koirat nauttii tästä mökkielämästä niin valtavasti, että aina suru puserossa kun pitää lähteä kotia.
Onneksi enää viikko ja pääsen muuttamaan mökille kesäksi, on sitä odotettukin.
Olisin jo muuttanutkin, mutta kaupungissa oli erinäisiä asioita hoidettavana ja
siksi päätin että olen kotona kunnes koulu loppuu.

Toinen syy oli siitepöly, sillä sitä mökillä on vielä enemmän kuin kaupungissa ja
uskoakseni pahin aika alkaa olemaan kohta ohi. Ihan samanlaista ei enää ole kuin viikkoa sitten, jolloin kaikki pinnat ulkona oli samantien siitepölyssä ja minä ihan tukossa. 

Nyt pestiin ensitöiksemme koko terassi ja pahin siitepöly on poissa eikä tilalle tullut enää samanlaista määrää kuin aiemmin. En ihan heti muista koska olis näin paljon ollut siitepölyä.
On niin kaunista, kun jokapuolella kukkii. Perannat alkavat nousta ja myöhemmin jännätään mitä kaikkea kukkapenkeistä alkaa kasvamaan kun olen erinäisiä siemeniä kylvänyt. Heh. 
Viime talvena innostuin tilaamaan Puolasta ison kasan erilaisia siemeniä, josko niistä olis loppukesästä iloa. Ai niin, kasvihuoneessakin on kasvamassa vaikka mitä aina tomaateista yrtteihin ja pavuista porkkanoihin. Saas nähdä saadaanko millaista satoa. Olis ihana olla sillai omavarainen kesän ajan, että edes salaatit ja yrtit saisi omalta kasvimaalta ja ehkä sitten syksymmällä tomaatitkin. Esikasvatin taimia kotona ja nyt ne tosiaan pienissä kasvilavoissa kasvamassa.

Haaveilen omasta peruna-ja mansikkamaasta, mutta toistaiseksi ne pysyvätkin sellaisina sillä ne vaatisivat jatkuvaa kastelua ja se ei onnistu kun ei olla mökillä yhtäjaksoisesti.

Onko teillä jotakin hyötykasveja kasvamassa? Entä kasvatatteko kasveja/kukkia mökillä vai vain kotona? Kiusaako muurahaiset tai myyrät muita mökkiläisiä?

Maikku
6 kommenttia:

 1. Mökkeily on niin mukavaa <3 Mekin tässä jo haaveiltiin, että jokohan sitä ensi viikonloppuna pääsisi mökille. Tie on vielä toukuussa talven jälkeen huonossa kunnossa, että loppumatka pitää vielä mennä jalkapatikalla.
  Hyötykasveja laitan tuossa kesäkuun kymmenennen päivän aikaan kasvamaan kotipihaan. Laitan erilaisia salaatteja, yrttejä, tilliä ja persiljaa. Meillä on myös mustaherukka-, valkoherukka- ja punaherukkapensaita sekä mansikoita ja vattuja. Nyt on ollut vielä niin kylmä, että en ole pihatöitä juurikaan tehnyt. Lämpimämpää säätä on onneksi jo luvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tie oli alkukeväästä roudan takia ihan kuopilla mutta koska sillä on aika paljon asukkaiden liikennettä, niin onneksi laittoivat pian kuntoon.
   Samanlaisia suunnitelmia siis siellä :) Meilläkin on herukka ja karviaspuskia ja tänä vuonna kukkivat niin, että taidetaan saada satoakin. Viime kesänä kun ei tullut kuin muutama hassu marja. Nyt kun leikkasin puskia ja olen laittanut tuhkaa, niin selvästi piristyneet.

   Poista
 2. Meillä muurahaiset ovat täällä kotosalla ainainen keväinen riesa. Tänäkin vuonna auttoi kun suihkuttelin takapihan ja etuoven edustat biokill aineella.
  Aivan ihania tulppaaneja siellä kukkia. Tsemppiä istutusten kanssa ja ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Maikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, ne on kyllä just sellaisia riesoja. Meillä on ollut kotona niitä vain silloin kun asuttiin maatason asunnossa.

   Tulppaanit ovat nyt ilahduttaneet kivasti ja seuraavaksi odotellaan kesäkukkia :)
   Ihanaa sunnuntai iltaa ♥

   Poista
 3. Ihana kun teillä on kesä lähtenyt käyntiin jo suorastaan, ainakin näiden kuvien puolesta :) Itsekin istutin pari narsissi ruukkua maahan kukinnan jälkeen ja toivon ettei tässä ole myyriä jotta kukat säilyisi ensitalveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja nyt tuntuu että luonto kukkii ihan täysillä ja jokapuolella on jo todella vihreää ja vehreää. Kaikki sipulit taitaa olla myyrien suosikkeja, toivotaan ettei niitä olisi sielläkään.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

MÀDARAN SPF50 tuotteet

*Tuotteet saatu Olen aurinkosuojista puhunut täällä blogissa monia kertoja, ja koska kyseessä on tärkeä asia - puhun jälleen. Etenkin näinä ...