tiistai 23. tammikuuta 2018

Lakumarengit



Montaa kertaa en ole marenkeja tehnyt, mikä sinänsä ihme sillä rakastan niitä ja niiden tekokin on todella helppoa.
Pursotus tosin vähän sotkuista sillä vaahto ei meinaa pudota lusikasta eikä pursottimestakaan ja se on hieman haastavaa mutta onnistuin mä jonkinlaisia kiekuroita pursottamaan , hah:)

Meillä sattui olemaan purkillinen lakritsajuurijauhetta ja koska koko perhe on lakritsan ystäviä niin pitihän se kokeilla kuinka lakun makuiset marengit uppoaa ja upposhan ne.
Mies napsi niitä mennen tullen keittiöstä ♥

Näihin löytyi monenlaista ohjetta, mutta kertokaas viisammat miksi näihin pitäis laitaa viinietikkaa?
Sitä kun ei ollut niin etsin ohjeen joka toimii ilman:

LAKRITSIMARENGIT

3 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl lakritsijuurijauhetta

Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria hiljakseen, samalla vatkaten.
Lopuksi kääntele lakritsijuurijauhe sekaan.
Pursota leivinpaperin päälle.

Paista 100 asteessa noin tunti ja huom, mitä isompia pursotat, sen kauemmin paistuvat.







Ovathan nämä makeita mutta makeanystävälle suussasulavia herkkuja  ja näitä voisi tehdä vaikka jollekin lahjaksi ja paketoida kauniisti ♥
Etenkin kun ystävänpäiväkin häämöttää muutaman viikon päässä.

Vielä olis syytä harjotella pursotuksen kanssa, mutta meinaan kokeilla jotakin muuta makua tässä kevään mittaan sillä ovat kivoja naposteltavia kahvin kera tai vaikka lisukkeita jätskin kanssa.

Onko siellä marengin ystäviä?

Maiccu

27 kommenttia:

  1. Nam! :P Pitäis kyllä kans kokeilla, kun kaivoin viime viikolla mun Kenwoodin kaapista esille :D

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä marenkeja <3 Hjamiiiii!!!!

    VastaaPoista
  3. Namskis!😋😍
    Viinietikka tekee kuohkeammaksi.
    Olen itsekkin tehnyt ilman viinietikkaa ja hyviä olivat.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, no ehkä mä kokeilen ens kerralla sen kanssa mutta eipä se taida makuun merkittävästi vaikuttaa. Kiitos Sari :)

      Poista
  4. Näistä olenkin lukenut ja vielä ei ole toteutukseen asti päässyt.
    Lakritsin ystävä täälläkin ja ovatkin varmasti hyviä.
    Mistä olet ostanut tuota lakritsijauhetta? Saako ihan tavallisesta kaupasta?
    Etikka vaikuttaa varmaan jotenkin marengin koostumukseen lopputuloksessa, ehkä?
    Hurja tuo sokerin määrä, mutta niinhän se on karkeissakin. :)
    Noita pitää kyllä kokeilla joskus!
    Mukavaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni ostin Prismasta, saattaa olla pienemmissäkin.Tämä oli Ultekram:n merkkistä.Sokeria kului reilusti kyllä, mutta lakritsajauhetta olisin voinut laittaa enemmänkin. Mukavaa keskiviikkoa :)

      Poista
    2. Kiitos, pitääpä kurkata, kun seuraavan kerran käyn Prismassa! :)

      Poista
  5. Nämä on aivan ihanan makuisia. Itse hujautan mukaan melkein 3 ruokalusikallista lakritsijauhetta.
    Ihan kun söisi lakritsikarkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on ja alunperin oon tainnut inspiksen saadakin sulta:) Oisin voinut laittaa lakritsijauhetta enemmänkin, mutta hyvä olivat näinkin vain miedohkoja.

      Poista
  6. Maistuis, rakastan lakua ja salmiakkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä syön salmiakkai vain harvoin mutta lakua menis vaikka joka päivä :D

      Poista
  7. Huh! Nuo on varmasti hyviä! Itse olen lakritsin ja salmiakin ystävä, joten varmasti maistuisi.
    Marenkia olen monesti pavlovaan tehnyt. Mutta pikkumarenkeja en ole pursotellut.
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti ja tämä lakritsajauhe on himena salmiakkiin taittava joten varmasti tykkäisit!Pavlova on ihanaa ♥ Muksaa keksiviikkoa!

      Poista
  8. Nam..kuinka näyttävät hyviltä:) Mukavaa talvipäivää♥

    VastaaPoista
  9. Voi apua! Nämä pitää kyllä varmaan jo viikonloppuna testata! Terkuin suuri lakun ystävä, joka ei raaski ostaa kallista gluteenitonta lakua ;)

    Viinietikka tekee marengista kiiltävää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii ja laita reilusti lakritsajauhetta :) Mä mietinkin voisko vaikuttaa kiiltoon!

      Poista
  10. Oi, nam! Marenkeja ollaan kyllä tehty ja maustettukin, mutta lakritsaa emme ole kokeilleet.

    VastaaPoista
  11. Nam! Näitä täytyy testata. 😊

    VastaaPoista
  12. Kyllä ovat herkkua :) Teen niitä itsekin ja kiva tarjota jäätelön ja marjojen kera. En ole laittanut koskaan marenkiin etikkaa ja hyviä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mäkin ajattelin ja kun säilyvätkin jonkin aikaa niin voi tehdä vaikka säästöön, jos ei tule napsittua sitä ennen :)

      Poista
  13. Ai miten hyvän näköisiä ja varmasti herkullisia marenkeja :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥