tiistai 30. heinäkuuta 2024

Testissä So BiO Lift Grenade-sarja

Sain keväällä testiin So BIO Lift Grenade ihonhoitotuotteita, jotka erityisen soveltuvia ikääntyvälle iholle. Olenkin näitä käyttänyt koko mökillä oloaikani ja pitänyt tuotteista kovasti.

Käytössäni on olleet So BIO Lift Grenade:n 


💛Smooth & Glow päivävoide

💛Smooth & Glow yövoide

💛Smooth & Glow seerumi

💛Smooth & Glow silmänympärysvoide


Kaikki tuotteet sisältävät luomu granaattiomenaa, joka saa aikaan ihanaa hehkua iholle.

Lisäksi tuotteissa on kasviperäistä retinolinkaltaista ainesosaa (0,5%) joka lupaa ehkäistä tehokkaasti ryppyjä. Kasviperäinen retinolinkaltainen ainesosa on iholle hellävaraisempi kuin synteettinen.

Voiteet on pakattu lasipurkkeihin joissa sievät peltikannet, purkista on helppo annostella tuotetta juuri sopivasti ja voiteiden eri värit erottavat ne hyvin toisistaan. Päivävoide on lähes vaaleanpunaista ja yövoide valkoista.

Kumpikin voiteista on hyvin levittyvää ja ne imeytyvät iholle nopeasti, jättäen kevyen napakkuuden.

Seerumi on tuubissa, josta sitä on helppo annostella kevyesti puristamalla. Seerumi on hyvin ohutta, sekin imeytyy iholle hyvin. 

Silmänympärysvoide on tämän sarjan timantti, sillä tuubin päässä on roll-on joka on ihana etenkin aamuisin voidetta laittaessa. Sillä on nimittäin viilentävä vaikutus ja ainakin tuntuu siltä, että se myös poistaa turvotusta. Voide on ohutta, kirkasta ja levittyy hyvin ohuelle iholle.

 









Olen ollut tuotteisiin oikein tyytyväinen ja onkin kiva, kun tuotteet ovat riittoisia ja näistä riittää iloa vielä loppukesäänkin. 

Mikä ihanaa, niin näitä löytyy valikoiduista Citymarketeista joten jos kiinnostuit, niin kannattaa vilkaista Citymarketin kosmetiikkaosastolta.

Ootko kuullut sarjasta tai bongannut sen jo Cittarista?

Aurinkoisia kesähetkiä,
Maikku

maanantai 22. heinäkuuta 2024

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun.

Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään. 

Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa.

Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa.

Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini.

Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korjaa vaurioita, vahvistaa ja ehkäisee hiusten katkeilua.

Mun hiukset tarvitsevat kosteuttavaa hoitoainetta ja huomaan jo hoitista levittäessä, riittääkö kosteutus hiuksilleni. Annoin vaikuttaa 2-3 min jonka jälkeen huuhtelin hiukset.
Tämä riitti kosteuttamaan ja tykkäsin pesun jälkeisestä tuntumasta. Hiukset on ollut helppo harjata, ne näyttävät kiiltäviltä ja hyvinvoivilta.






Ootko sä kokeillut näitä Lumenen hiustenhoitotuotteita?

-Maikku



 

tiistai 16. heinäkuuta 2024

Mökkipihan istutuksia

Tämä postaus piti julkaista jo alkukesästä, mutta näin se aika rientää ja ollaan jo pitkälle menossa heinäkuuta. Harvakseltaan olen tänne julkaissut muuta kuin kauneussisältöä, mutta koska tiedän että moni teistä tykkää myös lifestyle-aiheista, jaettakoon näitä mökkiaiheitakin välillä.

Meillähän on mökillä puutarhamainen piha, kuten olen aiemminkin kertonut ja ollaan pihaa muokattua hiljalleen näköiseksemme.

Etupihaa koristi iso hoitamaton todennäköisesti punapaju, joka teki sinisiä marjoja ja syksyä kohti se alkoi tuoksumaan omituiselle. Leikattiin paju alas vuosi sitten keväällä ja se kasvoi kesässä samanlaiseksi, aivan holtittomaksi ja päätettiin että tänä vuonna se saa lähteä.

Mies kaivoi pajun juurineen pois ja päätettiin istuttaa tilalle kaunis kevätkirsikka. Kaikista kirsikkavaihtoehdoista tämä lupaili olla nopeakasvuinen ja halusimme etupihalle näyttävän, kauniin puun joka tuo vähän näkösuojaa että silmäniloa. Mutta ei marjoja, sillä täällä on paljon lintuja jotka ne kuitenkin söisivät.

Tässä pihalla aitan vieressä on ennestään kaksi tosi vanhaa kirsikkapuuta joiden marjat linnut napsii, joten oletamme että kun nekin puut ovat pärjänneet, pärjää tämäkin.

Jossain vaiheessa saatetaan istuttaa vanhojen marjapensaiden tilalle ehkä kriikunapuu, karhunvatukkaa ja pensasmustikkaa.

Tämä kirsikkapuu on pärjännyt hyvin, se on kasvanut vasta hyvin vähän ja ollaan kasteltu sitä todella paljon mutta uskon että jos se kestää ensi talven, se pärjää uudella kasvupaikallaan. Tässä alla kirsikkapuu istutettuna uudelle paikalleen, odottamassa istutusta.



Alkukesästä haettiin myös taimia kasvihuoneeseen ja nyt siellä kasvaa avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, erilaisia tomaatteja, salaatteja, yrttejä ja mansikoita. Ekat kurkut on jo saatu ja kurpitsoja kasvaa useita. Lisäksi meillä on pieni perunamaa, jonka reunassa kasvaa sipulia ja porkkanoita. Tosin porkkanan taimet on niin pieniä, että epäilen tuleeko niistä edes babyporkkanoita.






Myös kukkia pihalla on monenlaista. Nämä upeat dahliat kukkii jo toista kertaa ja tähtisilmät viihtyvät mökin seinustalla. Lisäksi pihalla on ruukuissa laventelia, pelargonioita, petunioita, elämänlankaa ja krassia.

Kukkia on vähemmän kuin aiempina vuosina mutta riittävästi.

Pihaistutuksiakin on laitettu, kahta erilaista kuunliljaa joista toinen kukkii parhaillaan ja muistaakseni punatähkää, joka on jo hyvin kasvanut muttei kuki vielä.

Kesät on ollut niin kuivia, että todettu sen olevan parempi niin että laitetaan vain vähän uutta ja seurataan lähteekö kasvuun koska monet esim juurakot ja sipulikukat eivät ole lähteneet. Tai sitten myyrät ovat syöneet ne.

Haluaisin pihalle paljon perannoja, joiden avulla piha olisi kukkivat joka vuosi ja joitakin jo onkin ennestään mutta onhan tässä joka kesä aikaa. Loppujen lopuksi ollaan näinä 5 vuotena saatu jo paljon aikaa mutta lisää haluaisin.

Pionipenkissa kasvaa lisäksi muuta luonnonkukkaa, syysleimuja ja olen kylvänyt siemeniä mutta ne kukkivat vasta loppukesästä. Pioni on ihana, mutta kukinta niin lyhyt että kaipaan kukkapenkkiin myös loppukesästä kukkivaa ja se on vielä auki mitä se olisi. Jotain perannaa.



Tänä vuonna istutettiin myös kukkaniitty, jossa jo ekat kukkaset kukkii mutta teen siitä sitten ihan oman postauksen kun kukkiminen pääsee kunnolla vauhtiin.
Se on ollut kyllä hyvä päätös, sillä rakastan kukkia ja kukat houkuttelee perhosia, joita täällä on paljon, sekä pörriäisiä joille kukkaniitystä on pitkälle syksyyn iloa.

Jos sulla on vinkata kestäviä, helppohoitoisia perannoja niin kommentoi 😙
Olen kovasti koittanut perehtyä näihin asioihin, mutta tuntuu että nykyään unohdan sitä mukaa kun opin. Kääk.

Kukkaterkuin,
Maikku

















tiistai 9. heinäkuuta 2024

Satunnaisia kosmetiikkaostoksia

Tänä vuonna on moni ostamani kosmetiikkatuote jäänyt ilman ansaitsemaansa huomiota, sillä blogi on päivittynyt harvakseltaan. Siksi ajattelin nostaa nyt useamman tuotteen tänne, lyhyin käyttökokemuksin ja ihan satunnaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan tästä UOGA:n ihanan raikkaasta kasvovedestä jonka tilasin keväällä muistaakseni House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäiviltä. Tässä syväkosteuttavassa kasvovedessä on on kiva tasainen sumu ja hyvin mieto, miellyttävä tuoksu.  Kasvovesi kosteuttaa hyvin, suihkin tätä aamuisin iholle ennen seerumia ja päivisin, kun kaipaan freshausta. Mulle brändi on entuudestaan tuntematon, mutta tämän kasvosuihkeen perusteella voisin hyvin tutustua myös muihin tuotteisiin.


Tähän Catrise Cosmeticsin sievään highliteriin tutustuin jo alkukeväästä ja olen todennut tämän olevan ehkä enemmän koriste kuin käyttökosmetiikkaa. Highliter on vanhanajan hajuvesipullon tapaiseen pulloon pakattu ja kun pumppua painaa, sieltä pössähtää highliterpilvi jota on kuitenkin aika vaikea kohdentaa niille alueille kasvoissa, joille sitä haluaisi. Tämä on kuitenkin kaunis ja hohdekin ihana, joten se jääköön koristeeksi.


Ziajan vartalotuotteet ovat mulle hyvinkin tuttuja, mutta tämä nuoremmille suunnattu Jeju - linja on jäänyt vieraaksi ja siksi päätin tilata tämän vartalomoussen uteliaisuuttani kokeiluun.
Tuoksu tässä on tosi ihana, karkkimainen ja mousse aika voidemainen mutta miellyttävä.

Olen käyttänyt jo koko purkin ja voisin käyttää toisenkin.
Vartalovoiteiden suhteen en ole kovin tarkka, käytän sitä säännöllisesti niin paljon että voin hyvin joskus kokeilla nuoremmillekin suunnattuja tuotteita.


Essenceltä ilmestyy tasaiseen tahtiin kaikenlaista kivaa ja usein tarpeetonta, mutta etsiessäni huulirasvaa löysin tämän huulinaamion joka osoittautui vallan mainioksi. Naamio on vähän tahmeaa, mutta sen ansiosta pysyy hyvin huulilla yötä vasten ja tässäkin on ihana tuoksu. Ainoa miinus purkista josta naamiota joutuu sormin ottamaan.


Normalilta nappasin keväällä tämän Hair Projectin hiuksiin jätettävän hoitoaineen ja olen tätä koko alkukesän käyttänyt. Ei nouse mun lemppariksi, vaikkei tässä varsinaisesti vikaa olekaan. Tuoksukin on ihan jees, mutta ei kosteuta tarpeeksi mun hiuksia ja oon jo ottanut käyttöön rinnalle toisen hoitiksen jotta saan hiukset harjattua helpommin pesun jälkeen.


Samalla Normalin reissulla ostin Dr. Pawpaw.n huulivoiteen, joka luulin olevan väritön mutta tässä onkin hieman korallinen sävy. En tykkää, että huulirasvat/voiteet ovat värikkäitä joten tämä ostos oli täysi huti.


Tämäkin on ostos Normalista eli Vitamin C vartalovoide, jossa mieto sitruksinen tuoksu. Voide on hieman geelimäinen ja tykkään siitä kovasti. Voidepurkki mukailee Sol de Janeiroa, mutta on isompi kuin sarjan normaalikoiset tuotteet. Tykkään, että vartalovoiteet ovat reiluja, koska niitä kuluu suhteessa paljon ja purkki tyhjenee nopeaan. Tämä jää varmaan käyttöön myös tulevaisuudessa.


Paljon on muitakin yksittäisiä ostoksia, joita en ole vielä kuvannut joten random-ostoksia saattaa tulla toisenkin kerran.

Oliko tuttuja tuotteita? Ootko sä sortunut kosmetiikkaan, joka lopulta jää vain kauniin ulkoasun vuoksi koristeeksi?

Kauniita heinäkuisia kesäpäiviä,
Maikku

 

tiistai 2. heinäkuuta 2024

Beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm -,

Huomasin alkukesästä Prismassa käydessäni, että myynnissä on korealaista kosmetiikkaa Beauty of Joseonilta. Nappasin tämän ihoa kirkastavan puhdistusbalmin mukaani, vaikka hetken emmin sillä tämä maksoi n 22€ joka on markettikosmetiikaksi mielestäni aika kallis.

Ulkoasu on tuotteessa hyvin simppeli, ehkä jopa tylsä mutta sehän ei silti kerro itse tuotteesta vielä mitään.

Beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm -puhdistusbalmissa on sorbetin kaltainen koostumus. 
 Balm sulattaa hellävaraisesti meikin iholta. Koostumus sisältää riisileseitä ja erilaisia ​​viljauutteita jotka lupaavat pitävät ihon pehmeänä, kosteutettuna ja kirkkaana. Tuote on vegaaninen.

Balmissa on välipohja, josta löytyy pieni näppärä työkalu balmin annostelua varten.
Putsaria on kyllä helppo ottaa sorminkin, koska se lohkeaa hyvin mutta toki se on lusikalla hygieenisempää.

Balmia riittää puhdistukseen pieni määrä, sillä se sulaa iholle ja levittyy hyvin kasvoille.
Se liuottaa hellävaraisesti myös ripsivärin ja eyelinerin, joten erillistä meikinpoistoainetta ei tarvitse käyttää. Hyvä pointti on hajusteeton koostumus, joka ei ärsytä silmiä. 

 Käytä sellaisenaan tai kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena. Jos teet kaksoispuhdistuksen, pese iho seuraavaksi vesipohjaisella puhdistusvaahdolla.

Mä olen mökillä puhdistanut kasvot vain tällä, kun en ole käyttänyt juurikaan meikkiä.









Balmi on ajanut asiansa oikein hyvin, mutta tykkään silti enemmän hieman juoksevimmista koostumuksista. Tässä ei ollut mitään vikaa, mutta usein ne lempituotteet ovat vain makuasioita.

Ootko jo tutustunut tähän brändiin? Entä millaisia puhdistustuotteita sä käytät?

-Maikku