Siirry pääsisältöön

Vadelma-valkosuklaa juustokakku

Meillä oli eilen pienet tuparit ja koska perheessä on kasvissyöjiä, päätin tehdä jälkkäriksi juustokakun jota ei tarvitse hyydyttää. En löytänyt ohjetta, mutta mukailin muutamaa ja kerrankin onnistuin.

Tästä tuli ihan mielettömän herkullinen ja se pysyi koossa täydellisesti.

Vadelma-valkosuklaa juustokakku

Pohja:

200g digestivekeksejä murskattuna

50g voita (sulatettuna)


Täyte:

3dl vispikermaa

1 prk Mascarpone-juustoa

200g valkosuklaata (sulatettuna)

1/2 dl vadelmakeittoa

1/2dl sokeria

vaniljasokeria


Ohje:

  • Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa.
  • Leikkaa irtopohjavuoan alle n 20cm kokoinen pyöreä pala ja pingota se vuokaan.
  • Painele keksi-voi seos vuokaan ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteen.
  • Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen sokerit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita sula suklaa mascarponejuustoon. Sekoita suklaa-mascarponeseos kermavaahtoon ja lisää vadelmakeitto, sekoita.
  • Kaada täyte irtopohja vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä ainakin yön yli.
  • Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita ja juuri ennen tarjoilua laitoin marjojen päälle vähän kinuskikastiketta.






Kakku leikkaantui täydellisesti ja pysyi hyvin kasassa valkosuklaan ansiosta. Siitä ei siis kannata säästellä, eikä määrää vähentää. Valkosuklaa on makeaa mutta marjat raikastivat kakkua hyvin.

Oon kyllä iloinen, että sain kakun näillä aineksilla onnistumaan, sillä agar agar on mielestäni  haastava käyttää hyydytykseen ja nyt voin jatkossakin tehdä juustokakkua tällä ohjeella tai tätä tuunaten.

Tykkäättekö juustokakuista?

Maikku

Kommentit

  1. Juustokakut on mun lemppareita. Itse en tykkää agar agarin mausta, joten hyydytän juustokakut joko kasvipohjaisella liivatteella tai tomusokerilla.
    Herkullisen kakun olet tehnyt ja pitääkin testata tuota valkosuklaata juustokakussa.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Maikku<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko tomusokerillakin hyydyttää? Agar agar on minusta haastava, valkosuklaa helppo ;)
      Ihanaa iltaa <3

      Poista
  2. Hyvännäköinen kakku :) Voi, mascarpone, vispikerma ja valkosuklaa on kuitenkin eläinperäisiä tuotteita, vegaanillehan tämä ei sovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, en ajatellutkaan tätä vegaanille vaan ihan kasvisyöjille, kun meidän perheessä kasvissyöjiä:)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää, rakastan juustokakkuja. Viikonloppuna leivoin paistetun suklaajuustokakun, se oli hieman överi.

    VastaaPoista
  4. Tää näyttää ja kuulostaa ihan yliherkulliselta<3 Juustokakut on mun heikkous, tai no oikeestaan kaikki kakut, mutta juustokakkuja useimmiten itsekin leivon vaikkapa synttäreille tms. Ne on niin helppoja ja aina hyviä!

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen kakku :)
    Minä en ole tehnyt pitkään aikaa juustokakkua, pitänee tehdä seuraaville synttäreille. Meillä niistä tykkää kaikki, toistaiseksi voin hyydyttää liivatelehdillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tein ennen useammin, nyt on ollut kakkujen teossa auukoa kun ei ole ollut juhlia :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...