Siirry pääsisältöön

Karjalanpaistia savipadassa

Viikonloppuna on aikaa valmistella ja  haudutella ruokia, siksipä pitkästä aikaa tehtiin karjalanpaistia.
Annoin hautua 5h uunissa, eikä ollut yhtään liian kauaa.




KARJALANPAISTI


1,2 kg karjalanpaistilihaa
3 porkkana
1 iso sipuli
suolaa
4 laakerinlehteä
10-15 maustepippuria
voita
vettä


*Paista lihat voissa, pienissä erissä sen verran että saavat väriä.


*Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli, lisää ne
uunivuokaan/pataan lihojen väliin.

*Lopuksi lisää paistopannulle vettä, laakerinlehdet, pippurit ja suolaa, anna kiehahtaa ja kaada lihojen ja kasvisten päälle.

*Itse kypsensin kannellisessa savipadassa



*Anna kypsyä 200 asteessa 3h, sen jälkeen pienennä lämpö 100 asteeseen ja valmista lisuke

*Perunamuusi sopii karjalanpaistin kaveriksi loistavasti










Kommentit

  1. Hyvältä näyttää!
    Karjalanpaisti on niin hyvää!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. On hyvän näköistä! Meilläkin oli just karjalanpaistia pitkästä aikaa! Tykätään siitä kovasti. Hyvältä vaikuttaa tuo sun resepti :)
    Mukavaa tiistai-iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Sekin hyvä puoli karjalanpaistissa on, että se vain paranee uudelleen lämmittäessä. Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  3. Karjalanpaisti on kyllä hyvää! Itsehän hurmasin juuri karjalanpaistilla mieheni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, tie miehen sydämeen vie vatsan kautta, ei liene siis turha sanonta :D Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  4. Mä en ole syönyt karjalanpaistia vuosiin, kun en lihaa syö. Mutta ihania muistoja tulee sun kuvistasi, kun muistan, kuinka mummo tätä aina laittoi, kun olin pieni. Mummo oli Karjalasta, niin ilmankos :)

    VastaaPoista
  5. Ruokamuistoja ♥ Munkin toinen mummo teki karjalanpaistia lapsuudessa, se on sellainen perinneruoka ja taitaa olla vähän katoava.

    VastaaPoista
  6. Karjalanpaisti on hyvää, kunhan se on kunnolla haudutettu. Mielellään vielä leivinuunissa. Lihatkin ostan nykyään paikallisesta lihakaupasta, ei oo mitään ylimääräisiä sitkeitä kohtia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...