tiistai 9. helmikuuta 2016

Superdiettiä mukaillen päivä 2.

Mulla taitaa olla sokerista vieroitusoireita, koska päätä särkenyt pitkästä aikaa ikävästi. 
Tosin nukuinkin viime yönkin huonosti, kun kipeä selkä taas kiukutteli kunnolla.
Aamusta nukuin hieman pidempään ja aamupala on eilistä myöhäisempi. Kokeilin tänään toista vaihtoehtoa puuron sijaan, eli kauraleipää ja paistettua valkuaista. Ruisleipä olisi suositeltavampi mutta olen jo kuukausia vältellyt ruista koska se saanut vatsani turpoamaan (läskin lisäksi :).
Kaura on lempeämpi mutta silti terveellinen.
Leivän lisäksi smoothie samoista aineksista kuin eilen, aina yhtä hyvää.
Lounas oli eilistä pinaatti-lehtikaali-tomaatti-jauheliha-tomaattimurskassa, täysjyväpastalla  ja raejuustolla hyöstettynä.Ainekset kuulostavat tylsisltä mutta reippaasti mausteita vaan mukaan ja hyvältä maistuu.
Välipalaksi skyr ja omena, tässä suklaahippu Skyrissä on proteiinia vähemmän kuin muutamissa muissa maussa, mutta on yksi mun lemppareista. Popcorn ja juustokakku on kanssa tosi hyviä, mutta etenkin ensimmäistä ei juuri mistään saa. Uskon kuitenkin siihen että kun syö terveellisesti ja riittävän usein, ei yksittäisillä pienillä valinnoilla ole ratkaisevaa merkitystä kokonaisuuden kannalta koska valinnat ovat kuitenkin niitä terveellisiä.Normaalioloissa kannatan kaikkea saa syödä kohtuudella asennetta, tosi mulla mopo karkaa käsistä 3kaverin lakujäden kanssa ja joskus suklaan tai irtokarkkien tai no ihan vaan karkkien kanssa :D
Päivällinen oli taasen parsaa porkkanoilla, lisukkeena broilerin jauhelihaa tomaattimurskassa, raejuustoa unohtamatta.Tykkään tuosta broiskun jauhelihasta paljon enemmänkuin tavallisesta naudasta. Siinä on ajottain vahva metallinen maku josta en tykkää. Tämä lempeämpi vaihtoehto.

Lihan syönti on viime vuosina vähentynyt aikalailla. Osittain siksi että vanhimmat lapsistani ovat kasvissyöjiä ja kun heille tein kasvisruokia, aloin syömään niitä itsekin. Nyt molemmat kokkaa jo omissa keittiöissään mutta kasvisruoka ja erilaiset salaatit on jääneet osaksi elämääni. Mieheni taas on perinteinen suomalainen "lihansyöjä", siksi sitäkin valmistetaan mutta paljon myös kanaa ja jonkinverran kalaa. Tänään olen jo tehnyt itselleni päivällisen, muille kanapastaa ja keittänyt koiralle täysjyväriisiä ja puna-ahventa. Tämä siksi että ressukalla on antibioottikuuri joka saanut mahan sekaisin ja nyt ruokavalion täytyy olla mahdollimman kevyt mutta silti ravitseva.

Kummasti siis saan aikani kulumaan kyökissä häärien. Samaten toisen pojan  ja koiran sairastelu työllistää osaltaan. Pienessä liikkeessä oleminen tekee kyllä selälleni aina hetkellisesti hyvää. Mutta tykkään kokkailla ja huolehtia milloin mistäkin.

Se hyvä puoli tässä hääritessä on, ei ehdi niin kovasti ajatella ruokaa tai paremminkin herkkuja.Iltapalaksi saan sentään Skyr kuningatarta ja tavallista rasvatonta mixattuna ja marjoja kuten eilenkin. Täyttää massun kivasti ja maistuu hyvälle.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, muksaa laskiaistiistain iltaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa