tiistai 9. toukokuuta 2017

Toukokuun alkua



Ihana aurinkoinen viikonloppu takana ja partsikin saatiin jo siihen kuntoon että siellä voipi nautiskella vaikka päiväkahvit! Siivottiin se ja haettiin orvokkeja, nyt kelpaa paitsi että nyt pelottaa kuinka ne kestää kun taisi viime yönäkin olla pakkasta.Tiedätkö onko orvokit kuinka herkkiä kylmälle?

Koska Danan kanssa ei vielä tehdä pitkiä lenkkejä, olen Tiran käyttänyt vanhaan malliin pitkällä päivälenkillä (muutoin ulkoilutetaan samaan aikaan) ja voi miten kiva onkaan kulkea luonnossa kun siellä kasvaa jo vaikka mitä värikästä. Jopa kielot ovat nousseet, eivät tosin kuki vielä mutta ei siihen kauaa mene jos säät pysyisivät lämpiminä. Valkovuokkomeriä on siellä täällä ja osassa puita jo pienet lehdet ♥ Säälittää kyllä luonto tai etenkin eläimet kun lämpötilat näin vaihtelee. 
En muista että olisi näin hidasta ja vaihtelevaa kevättä ollut vielä koskaan. 
Tätäkö se ilmastonmuutos sitten on:/



Kaivettiin naftaliinista myös voileipägrilli ja paistoin pojille panineja ja toasteja,
Tomaattia, tonnikalaa ja cheddaria, kivaa vaihtelua vaikka lämpimille voikkareille!
Me taas korkattiin miehen kanssa parveke ja syötiin "ulkona":)






Tytöt tulevat päivä päivältä paremmin juttuun, ei mitään rähinöitä jos ei lasketa että Dana uskaltaa murista Tiralle :D Mutta kinaa ei ole tullut ruoista eikä luista vaikka vähän pelkäsin. Nukkuvatkin jo sohvalla lähekkäin ♥
Hurjaa kuinka nopsaan pikkuinen kasvaa, viikossa on varmaan tullut puoli kiloa painoa eikä olis ihme tuolla ruokahalulla. Pisut tulee pääsääntöisesti paperille ja kakatkin tehnyt joka päivä ulos (tulee niitä silti sisällekin), annettu nami aina onnistumisesta ja vaikutus on huomattava. 
Osaa jo pyytääkin namia, vähänkö nopea oppimaan!

Yöt on edelleen mitä on. Parina yönä nukkunut vikisemättä aamuun mutta niitäkin öitä kun piipittää monta kertaa.Mun selkä ei ole tykännyt lattialla nukkumisesta ja taas jouduin aloittamaan tulehduskipulääkkeet ja vähän vahvemmatkin :/

Täytyy vain nukkua tulpat korvissa niin en havahdu joka ääneen.



Onko siellä muuten jo laitettu kesäkukkia ulos? 

Maiccu

17 kommenttia:

  1. Ihanan keväisiä kuvia! <3 Voi tuota pientä <3 Musta on niin ihana aina huomata,että jos meijänkin Ella oppii jotain uutta ja pyytää heti namia palkkioks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on niin kaunis ♥ Niin ne koirat oppii tosi nopeasti temput kun saa palkinnon :) Danakkin on oppinut että keittiössä saa ruokaa ja osaa kerjätä Tiran rinnalla :D

      Poista
  2. Orvokit ovat olleet ulkona jo 2 viikkoa ja vielä hengissä kylmistä öistä huolimatta. taitavat olla aika kestäviä.
    voileipagrilli on oikea pelastus kun on koko päivän ulkona ja tarvii nopsaan jotain hyvää a täyttävää.
    Voi pieni koira vauva <3 Meidän 'tytöillä' on juoksu ja mies taas haaveili koiranpennuista, josko toisella teettäis. Kieltäydyin nanosekunnissa ;) Syykin on päivänselvä, en pystyisi luopumaan yhdestäkään pennusta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä!Näyttäisi ne ihan hyvin vielä voivan :) Meillä tuo grilli jää aina välillä kaapin perukoille unholaan mutta sitten kun sen muistaa niin on hetken kovassa akäytssä. Just tein taas pojille iltapalaksi paninit! Mulla vois käydä pentujen kanssa ihan samallalailla ♥ Se luopuminen ois haastavaa, jos edes mahdollista. Haaveilen kyllä että saisin joskus hoitaa yhden pentueen, katsotaan toteutuuko koskaan.

      Poista
  3. Istutin orvokkeja ruukkuihin ulos maaliskuun lopulla (täällä Ranskassa, toim.huom.). Huhtikuun puolivälissä alkoi kunnon yöpakkaset ja nyt toukokuun alussa on satanut vettä oikein kunnolla, ja edelleen orvokit kukkivat kauniina. Jos kesällä tulee oikein helle ja auringonpaiste täytyy ne siirtää vähän varjoisampaan paikkaan, ihan suorassa auringonpaisteessa sain ne pari kesää sitten käräytettyä hengiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mieletöntä, jee :) Ne on sitten tosi kestäviä, kerrankin tuurilla ostanut oikeat kukat tähän vaihtelevaan säähän (äsken tuli taas lunta)!
      Kiitos vinkistä, täytyy kesällä sitten katsella kuinka suoraan aurinkon ne tuolla joutuu.

      Poista
  4. Söpöt kaverukset ja ihania herkkuja!
    - Ei täällä vielä voi laittaa kukkia - tänäänkin on ollut vuoroin lunta, aurinkoa, lunta, aurinkoa... ja sitä rataa :/ Mutta eikös orvokit pientä pakkasta kestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää ne kestävän, sillä viime yönä on tainnut olla pakkasta ja aamulla oli lumi maassa :/ Aika epätoivoista tämä kesän odotus kun ei luonto osaa edes päättää onko talvi vai kevät ;) Kaverukset kiittää ♥

      Poista
  5. Ihanat salaatit.
    Orvokki kestää pikkupakkasta. Aamulla voi olla vähän lurpallaan yön jäljiltä, mutta siitä sitten tokenee. Näin sanoi, minulle kerran kukkakauppias.
    Orvokkeja ja helmililjoja olen laittanut ulos.
    Koiranpennut kasvaa niin nopsaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Huomasin juu saman kun ne ovat vielä viime yön jäljiltä hengissä.
      Sinänsä hassua kun ovat aika hentoisia, en heti olis arvannut että kestävät. Helmililjat ovat kauniita ♥
      Niin kasvaa, reilu viikossa on tullut sekä pituutta että korkeutta hurjasti ja kyllähän tuo syökin :)

      Poista
  6. Minä en ole vielä ostanut yhtään kesäkukkia. Orvokkeja olen vähän mielinyt, kun minun tietääkseni ne kestävät vähän kylmääkin. Meillä on ainakin vielä ollut yöpakkasia. Tänä aamunakin mittari näytti-3 astetta. Kunhan yöpakkaset hellittää, voi sitten alkaa hommailemaan kesäkukkia.

    Kiva postaus! Muksaa keskiviikkoa Sinulle, Maiccu ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain niinkuin tuolla ylempänä jo mainittiinkin:) Mä luulen että täälläkin joka yö pikku pakkanen vaikka etelässä ollaankin. Omituinen toukokuu.Orvokit on kyllä kauniita ja paljon kivoja värejä mistä valita.Kiva että tykkäsit, samoin sinulle Krisse mukavaa viikonjatkoa :)

      Poista
  7. Minullakin on Orvokit ollut jo kauan pihalla. Pikku pakkaset ei niitä haittaa.
    Kesäkukkia ajattelin ostaa äitienpäivän jälkeen.
    Kiva, kun koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Söpöjä kummatkin!😍
    Hyvää keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin nuo orvokit kesäkukiksi, saa nähdä miten ne viihtyvät koko kesän parvekkeella. Nämä tulevat kyllä niin mainiosti toimeen ettei voida muuta kuin olla tyytyväisiä. Tunnen suorastaan ylpeyttä tuosta vanhemmasta koska on niin hienosti hyväksynyt pikkuisen vaikka se varmaan hänestä on hetkittäin rasittava ♥ Samoin sinulle!

      Poista
  8. Orvokit ovat parhaita kukkia Suomen kesään! Mikään muu ei tahdo menestyä kylmässä :/

    VastaaPoista
  9. Ei ole vielä kesäkukkia parvekkeella.Ainoastaan kissat ovat nauttineet tähän mennessä parvekkeella olosta.Kiva blogi.sinulla. Koirasi ovat valtavan suloisia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastahan kevätkesä aluillaan, vielä ehtii hyvin :) Koirat kiittää ♥

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥